به گزارش ايرنا، سيد حسن رضوي روز پنجشنبه در بيستمين جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي در تالار امام جواد(ع) استانداري قم اظهار داشت: استان قم به خاطر حضور گردشگران داخلي و خارجي، خدمات محور است كه بايد توسعه گردشگري زيارتي را در اين استان پيگيري كرد.
وي ادامه داد: امروزه صنعت گردشگري در دنيا و كشور مورد توجه قرار گرفته است، به گونه اي كه از رتبه دهم اقتصادي جهان به رتبه پنجم رسيده است و پيش بيني مي شود به رتبه هاي بالاتر نيز ارتقا يابد، از اين رو اقتصاد كشورمان بايد به سمت توسعه زيرساخت هاي گردشگري و اقامتي برود.
رضوي با بيان اين كه رونق گردشگري زيارتي بايد مورد توجه قرار گيرد گفت: در برنامه ششم توسعه به موضوع گردشگري توجه ويژه اي شده است.
وي افزود: تامين زيرساخت هاي گردشگري از جمله حمل و نقل ريلي، امكان حضور مسافران را چند برابر مي كند، از اين رو بايد بحث توجه به حمل و نقل ريلي بايد به صورت جدي در اولويت كاري قرار گرفته شود.
وي در ادامه با اشاره به دستاوردهاي تشكيل ستاد اقتصاد مقاومتي در استان قم گفت: 90 درصد مصوبات مرتبط با دستگاه ها در قم طي اين جلسات عملياتي شده است.
وي ادامه داد: همه دستگاه هاي استاني با تعامل و همكاري و رفع موانع موجود باعث رونق بخش هاي مختلف صنعتي، توليدي، كشاورزي و گردشگري شده شده اند ضمن اين كه از دستگاه ها خواستاريم تا هماهنگي بين دستگاهي را افزايش دهند.
** پرداخت 2 هزار و 57 ميليارد ريال تسهيلات براي رونق توليد واحدهاي صنعتي قم
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نيز در اين جلسه اظهار داشت: از ابتداي اجراي طرح ارائه تسهيلات رونق توليد به واحدهاي متقاضي در بخش صنعت، تا كنون، 2 هزار و 57 ميليارد ريال تسهيلات به واحدهاي صنعتي استان پرداخت شده است.
احمد ذاكري گفت: از 624 پرونده معرفي شده به بانك ها براي پرداخت تسهيلات، 321 پرونده اين مبلغ تسهيلات را دريافت كردند.
وي افزود: از 321 پرونده، 139 واحد صنعتي و 189 واحد كشاورزي است كه توسط تيم هاي نظارتي بر فعاليت 75 واحد صنعتي نظارت صورت گرفت كه آمار اشتغال در اين واحدها نشان مي دهد بيش از سه هزار شغل تثبيت و 2 هزار شغل جديد ايجاد شده است.
وي با اشاره به مشكلات بخش صنعتي گفت: يكي از معضلاتي كه با آن مواجه هستيم فرسودگي ماشين آلات بود كه بر كيفيت كالاها تاثير مي گذاشت، از اين رو بايد تسهيلاتي در اين حوزه ارائه شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزود: بايد مدت بازپرداخت تسهيلات افزايش پيدا كند چراكه واحدهاي توليدي و صنعتي با مشكل نقدينگي و گردش مالي مواجه هستند.
وي با بيان اين كه بخش معدن در قم مغفول مانده است گفت: اين بخش مي تواند ظرفيت هاي خوبي را در استان ايجاد كند ضمن اين كه در حال حاضر مورد توجه قرار نگرفته است.
وي ادامه داد: بخش صنايع بزرگ هم مانند ديگر صنايع نيازمند رونق توليد با ارائه تسهيلات و خدمات است.
** ميانگين اقامت در استان قم افزايش پيدا كرده است
معاون اطلاعات و آمار سازمان برنامه و بودجه استان قم نيز در اين جلسه با بيان اين كه ميانگين اقامت در استان افزايش يافته است گفت: با راه اندازي سيستم هاي ترددشمار مجهز به پلاك خوان، 38 درصد مسافران كمتر از هشت ساعت، 22 درصد مسافران بيش از هشت ساعت و 40 درصد از زائران بيش از 22 ساعت در اين استان اقامت دارند.
جواد شاكرآراني گفت: در فصل بهار اقامت شبانه مسافران به خاطر دسترسي راحت به حمل و نقل ها كاهش پيدا مي كند ضمن اين كه اين روند در سطح كشور نيز وجود دارد.
وي با ارائه آماري از وضعيت مسافران نوروزي در سال 95 گفت: بيش از هشت ميليون زائر در تعطيلات نوروزي امسال به قم آمد و شد داشتند كه از اين ميان890 هزار تن اسكان يافتند.
** 16 اماكن تاريخي قابليت واگذاري به بخش خصوصي دارد
همچنين مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم در اين جلسه با اشاره به واگذاري اماكن تاريخي به بخش خصوصي گفت: اين اماكن شامل كاروانسراي سنگي كوه نمك، قيز قلعه سي، كاروانسراي ديرگچين، آب انبار عمارت ورجان، كاروانسراي صدرآباد، كاروانسراي منظريه، كاروانسراي قلعه سنگي، طرلاب، البرز، عسكر آباد، حوض سلطان، الله قلي، قلعه گبري جمكران، آب انبار صدر آباد و آب انبار پاسنگان و البرز است.
عيسي رضايي ادامه داد: در صورت صدور مالكيت ها اين اماكن به بخش خصوصي اجاره داده مي شود تا از ظرفيت هاي تاريخي و گردشگري آن بهره برد ضمن اين كه هزينه مرمت اين آثار 200 ميليارد ريال برآورد شده است.
وي با اشاره به اين كه در تعطيلات نوروزي 95 بيش از 800 هزار تن در اين استان اسكان يافتند گفت: در اين شهر 10 هزار تخت پذيرايي و اقامتي وجود دارد كه با استفاده از ظرفيت ساير مراكز به 14 هزار تخت مي رسد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قم خاطرنشان كرد: براي اسكان زائران در اين استان نيازمند ايجاد 20 هزار تخت پذيرايي و گردشگري هستيم تا بتوانيم خدمات مطلوب ارائه كنيم.
وي با اشاره به ارائه تسهيلات به بخش گردشگري گفت: طرح هايي كه 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارند براي دريافت تسهيلات از صندوق توسعه ملي معرفي مي شوند.
وي بيان داشت: 34 طرح به صندوق معرفي شده اند كه از اين تعداد 15 طرح به مراكز اقامتي و 19 طرح به مراكز پذيرايي اختصاص دارد تا بتوانند ضمن افزايش تخت هاي اقامتي و پذيرايي براي بيش از سه هزار تن ايجاد اشتغال كنند.
8138/ 1175 خبرنگار: فرزانه پيري ** انتشاردهنده: رضا عليمحمدي
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۵
قم - ايرنا - رئيس سازمان برنامه و بودجه استان قم گفت: اقتصاد و محور توسعه استان در گرو تامين زيرساخت هاي گردشگري زيارتي است كه بايد به صورت جدي تر به آن پرداخت.