گچساران - ایرنا - طرح آبیاری نوین در 2 هزار و 240 هكتار از زمین‌های كشاورزی دشت امامزاده جعفر در گچساران با حضور استاندار كهگیلویه و بویراحمد، نمایندگان مجلس و جمعی از مسئولان اجرایی بهره برداری شد.

به گزارش ایرنا، استاندار كهگیلویه و بویراحمد در آئین بهره برداری از این طرح گفت كه برای اجرای شبكه‌های سه و چهار این طرح 2 هزار و 363 كیلومتر خط انتقال اجرا شده است.
سید موسی خادمی افزود كه بهره برداری از فاز نخست طرح آب‌رسانی امامزاده جعفر (ع) بیش از یكهزار و 750 فرصت شغلی برای یكهزار و 79 خانوار ایجاد كرده است.
وی به افت 20 متری سفره آب زیر زمینی دشت 6 هزار هكتاری امامزاده جعفر (ع) اشاره كرد و گفت: حفاظت از منابع آب زیرزمینی از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد میزان اعتبار هزینه شده برای اجرای شبكه‌های سه و چهار زمین‌های كشاورزی گچساران را 210 میلیارد ریال عنوان كرد.
وی گفت كه تكمیل طرح آبیاری نوین دشت امامزاده جعفر (ع) به سه هزار و 500 هكتار به 460 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی افزایش راندمان آبیاری، مدیریت مصرف آب، افزایش تولید و بهبود درآمد بهره برداران را از مزایای توسعه آبیاری نوین ذكر كرد.
نماینده مردم شهرستان‌های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی نیز در آیین بهره برداری از این طرح گفت كه توسعه آبیاری نوین در زمین‌های كشاورزی، راهبردی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و افزایش درآمد روستائیان است.
غلام رضا تاجگردون اظهار داشت كه اجرای این طرح باعث ایجاد یكهزار 750 فرصت شغلی و افزایش درآمد مردم در هفت روستای دهستان امامزاده جعفر شده است.
وی بیان كرد كه توسعه آبیاری‌های نوین در زمین‌های كشاورزی راهكاری برای استفاده از منابع ارزشمند آب، بهبود كمی و كیفی محصولات كشاورزی است و زمینه را برای امنیت غذایی، خوداتكایی ملی و تحقق اقتصاد مقاومتی هموار می‌كند.
تاجگردون كاهش دما و آلودگی هوا و مهاجرت معكوس از شهر به روستاها را از دیگر دستاوردهای اجرای این طرح دانست.
وی تصریح كرد: میزان اعتبار هزینه شده برای طرح بزرگ انتقال آب به زمین‌های كشاورزی هفت روستای امامزاده جعفر یكهزار و 200 میلیارد ریال است.
نماینده مردم شهرستان‌های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه ارزش هر هكتار زمین كشاورزی دشت امامزاده جعفر با اجرای این طرح افزایش یافته و درآمد هر هكتار در هر سال 90 میلیون ریال است بیان داشت: اجرای این طرح، اقتصاد این منطقه را متحول خواهد كرد.
تاجگردون با اشاره به در حال اجرا بودن طرح آب‌رسانی به سه هزار و 100 هكتار از زمین‌های كشاورزی خان احمد باشت و هفت هزار هكتار دشت لیشتر و اختصاص سهمیه آب كشاورزی از سدهای كوثر و سد در حال ساخت چم شیر، چشم انداز حوزه كشاورزی در این 2 شهرستان را روشن ارزیابی كرد.
وی با اشاره به حضور تمام نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان كهگیلویه و بویراحمد در آئین بهره برداری از این طرح گفت كه توسعه این خطه در چهار ساله گذشته تاكنون بخش مهمی از آن مدیون همدلی همه مسئولان است كه جای قدردانی دارد.
شبكه آب‌رسانی طرح انتقال آب به سه هزار و 500 هكتار از زمین‌های كشاورزی دشت امامزاده جعفر (ع) گچساران، خرداد سال جاری با حضور حمید چیت چیان وزیر نیرو و جمعی از مسئولان كهگیلویه و بویراحمد بهره برداری شد.
برای اجرای طرح بزرگ آب‌رسانی از رودخانه زهره به دشت امامزاده جعفر (ع)45 كیلومتر خط انتقال اصلی و حدود هفت كیلومتر خط لوله فرعی اجرا شده است.
به گفته مسئولان با بهره برداری از این طرح سالانه 36 میلیون متر مكعب آب از رودخانه زهره به زمین‌های كشاورزی دشت امامزاده جعفر (ع) گچساران انتقال می‌یابد.
تأمین آب زمین كشاورزی 138 هكتار روستای سربیشه، 935 هكتار سراب ننیز، 357 بیدزرد و خربل 532، پاكوه 145 و ماهور باشت 745 و 450 هكتار زمین در روستای بید زرد گچساران است.
اجرای مخزن 10 هزار متر مكعبی بتنی، 12 الكترو پمپاژ و سد انحراف به طول 110 متر و ارتفاع پنج و نیم متر از مشخصات این طرح است كه عملیات اجرایی آن در سال 1380 با اعتباری بیش از 46 میلیارد ریال آغاز اما پس از توقف طولانی در سال 92 دوباره فعال شد.
شهرستان گچساران 30 هزار هكتار زمین كشاورزی دارد و در بخش كشاورزی این شهرستان هفت هزار نفر فعالیت دارند.
خبرنگار: مریم صیادی ** انتشار دهنده: سید ولی موسوی نژاد
/6110/8143