كیش - ایرنا - معاون مركز واردات گمرك جمهوری اسلامی با تاكید بر اینكه هیچ خودرویی از مناطق آزاد با پروانه گمرك ورود موقت ،به سرزمین اصلی وارد نمی شود گفت: اگر خودرویی در منطقه ای با پلاك منطقه آزاد مشاهده می شود این تردد در محدوده مجاز منطقه خود است و بیشتر این اتفاق ها در مناطقی رخ می دهد كه به سرزمین اصلی متصل هستند.

به گزارش ایرنا، جمعی از شهروندان كیش در روزهای اخیر طی نامه ای از مسئولان گمرك بندر جزیره كیش خواسته بودند تا قانون ممنوعیت خروج خودرو از كیش لغو شود.
بر اساس بخشنامه مركز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرك جمهوری اسلامی ایران مورخ 26 آبان‌ماه سال 95 از گمرك های مناطق آزاد خواسته شده تا علاوه بر لغو دستورالعمل های قبلی در خصوص تردد خودروهای مناطق آزاد، از قبول هرگونه درخواست برای ورود موقت خودروهای مزبور به سرزمین اصلی خود داری كنند.
محمد علی بهپوری شامگاه پنجشنبه در حاشیه 'نشست منطقه ای پیشگیری و مقابله با قاچاق كالا توسط شناورهای حامل كالا' در مورد درخواست مردم برای خارج ساختن خودرو از جزیره كیش به سرزمین اصلی اظهاركرد: تنها می توانیم درخواست ها را منعكس كنیم و اینكه قولی بدهم تا شهروندان خودروهای خود را از جزیره كیش خارج كنند اینگونه نیست زیرا تصمیمات باید در سطوح عالی تر گرفته شود.
وی در مورد خلاءهای قانونی كه در این ارتباط در كشورهای حاشیه وجود دارد افزود: لایحه ای در رابطه با آیین نامه نحوه ورود كالاهای ملوانی تنظیم شده و كارهای مقدماتی آن نیز به اتمام رسیده است كه به مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ارجاع شده و پس از بررسی و نظر نهایی ابزار قانونی خوبی در اختیار خواهد بود تا بتوانیم فعالیت های بهتری را به انجام برسانیم.
وی اظهار كرد :در این لایحه خلاءهای همچون مانیفیست ها(فهرست كالا) و الكترونیكی كردن آنها و همچنین اطلاعاتی بدون تغییر وجود دارد كه پس تكمیل آن افراد نمی توانند از آن سوءاستفاده كنند .
بهپوری تصریح كرد: سالانه حدود 50 میلیارد دلار واردات كالا داریم كه تا 20 درصد حقوق ورودی را پرداخت می كنند و هرسال نیز افزایش داشته و بخشی نیز به استقرار سامانه جامع امور گمركی و پنجره واحد است كه اطلاعات مربوط به كالا از مبداء به سامانه های گمرك رفته است و شفاف سازی عمیق تری انجام می شود .
وی اظهار كرد : گمرك در مرحله اول می تواند تمام حقوق ورودی كه قانون تعیین كرده را به دست آورد و در مرحله بعد نیز همانگونه كه قوانین بین المللی این اجازه را داده اند و قوانین خود ما نیز توصیه كرده است به سمت حسابرسی های پس از ترخیص می رویم.
1641/1042*خبرنگار:امیربرزی**انتشار دهنده: فاطمه نوری جهانگرد