به گزارش خبرنگار ايرنا عبدالمحمد زاهدي شامگاه جمعه در نشست كارگروه تخصصي اشتغال كردستان در سنندج افزود: مهمترين زيرساخت ها، بخش حمل و نقل استان است كه بايد براي توسعه آن، تلاش مضاعف صورت گيرد.
وي ادامه داد: در مدت فعاليت دولت، توجه به زيرساخت ها و آموزش نيروي انساني در دستور كار بود ولي موفقيت كامل به دست نيامد.
استاندار كردستان بيان كرد: در طول دولت يازدهم، تلاش كرديم كه پروژه اي فكر نكنيم و هدفمان ايجاد گفتمان توسعه در استان بوده و است.
زاهدي اضافه كرد: سرفصل هاي آموزشي استان را تغيير داديم؛ زيرا اين سرفصل ها در دولت گذشته، معطوف به توسعه نبود.
استاندار كردستان با بيان اينكه در كنار پروژه هاي كنوني، سرمايه گذاري جديد را شكل داديم افزود: مشكل بيكاري در استان جدي است و رفع اين معضل به زمان نياز دارد.
زاهدي گفت: در اوايل روي كار آمدن دولت يازدهم، 300 واحد صنعتي داراي پروانه بهره برداري در كردستان ثبت شده بود كه وجود خارجي نداشت.
وي با بيان اينكه دولت گذشته عملكرد بسيار ضعيف و غيرصادقانه اي داشت افزود: افتخار ما اين است كه به مردم دروغ نگفتيم و ضعف هاي خود را به اطلاع آنان مي رسانديم.
مشاور اقتصادي استاندار كردستان نيز اظهار كرد: نياز است براي توسعه كردستان، نهادي ايجاد شود كه مسئوليت توسعه استان هاي كمتر توسعه يافته را داشته باشد.
بايزيد مردوخي افزود: يكي از موانع توسعه كردستان، نبود مهارت است كه مي طلبد آموزش مهارتي در اولويت باشد.
وي تلاش دولت را در جهت ايجاد اشتعال قابل تقدير دانست و گفت: با اين وجود، اشتغال در كردستان هنوز يك معضل است كه نياز به توجه بيشتر دولت دارد.
مردوخي، بوروكراسي را از جمله موانع ايجاد توسعه در كردستان عنوان كرد و افزود: بايد اختيارات بيشتري به مديران استاني داده شود تا در بيشتر امور نيازي به اخذ مجوز از دولت نباشد.
در استان كردستان هزار و 47 پروانه بهره برداري وجود دارد كه 300 پروانه آن باطل شده است.
از 300 پروانه اي كه باطل شده است، 160 پروانه بهره برداري وجود خارجي نداشته است و 140 پروانه بهره برداري كه فقط شامل مستحدثات، مكان و سوله، بدون خط توليد بوده است.
در نهايت 757 واحد توليد صنعتي در كردستان كه داراي مكان مشخص، تجهيزات و خط هستند شناسايي شدهاند و از اين تعداد نيز 127 واحد راكد، 339 واحد فعال با ظرفيت بالاي 50 درصد و 291 واحد نيمه فعال هستند.
در 757 واحد توليدي صنعتي شناخته شده با ارزش هزينه 10 هزار ميليارد ريال براي هشت هزار و 500 نفر اشتغالزايي فراهم شده است.
7355/6108
**خبرنگار: وريا كرمي/** انتشار دهنده: اميد بهمني
** آگاهي از آخرين اخبار استان كردستان در كانال زير:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۱
سنندج- ايرنا- استاندار كردستان گفت: تا زماني كه مشكل زيرساخت هاي استان حل نشود، كردستان شاهد توسعه نخواهد بود.