به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد جواد ظریف روز شنبه در مراسم رونمایی از درگاه جدید وزارت امور خارجه افزود: در آستانه سال جدید امیدواریم مردم با حضور در پای صندوق های رای یك بار دیگر مردم سالاری دینی را به رخ جهانیان بكشند.
وی با اشاره به دو بعد فرمایش مقام معظم رهبری در آستانه انتخابات سال 1392 اظهار داشت: این نكته مهمی است كه مقام معظم رهبری فرمودند هر كسی هر چند با دیدگاه های حاكمیت زاویه داشته باشد، پای صندوق رای بیاید.
وزیر امور خارجه ادامه داد: نكته مهم دیگر حق الناس بودن رای مردم است و همزمان با حضور مردم در پای صندوق های رای احترام مسئولین به این حضور ضروری است.
ظریف خاطرنشان كرد: بر خلاف اكثر كشورهای منطقه، اختلافات در ایران پای صندوق های رای تمام می شود و صندوق رای مشخص كننده دیدگاهی است كه از سوی ملت مقبولیت دارد و پذیرفته می شود.
وی با بیان اینكه مردم با این حضور به حاكمیت و دولت، قدرت و اقتدار می دهند، اظهار داشت: بارها عرض كردم اگر نبود حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای در سال 92، غربی ها هیچوقت به پای میز مذاكره نمی آمدند.
رئیس دستگاه دیپلماسی تاكید كرد: برخی به غلط فكر می كنند كه ایران بعد از انتخابات پای میز مذاكره آمد اما این غربی ها بویژه آمریكا بودند كه وقتی دیدند مردم با حضور گسترده و 73 درصدی در انتخابات نشان دادند كه تحریم نمی تواند مردم را از حاكمیت جدا كند، وارد مذاكره شدند.
ظریف خاطرنشان كرد: تحریم اثر اقتصادی داشت اما حضور مردم در انتخابات نشان داد كه تحریم ها در رسیدن به اهداف خود شكست خوردند و این واقعیتی بود كه غربی ها را پای میز مذاكره كشید.
وی گفت: این امر باعث شد نمایندگان بتوانند برابر 6 قدرت بزرگ دنیا با اقتدار صحبت كنند و بتوانند دیدگاه ها و حقوق مردم را درمذاكرات اثبات كنند.
وزیر امور خارجه اظهار كرد: امیدواریم امروز هم مردم یك بار دیگر با حضور در پای صندوق های رای بتوانند پیام محكم و خلل ناپذیر را برای همه دنیا بخصوص كسانی كه با ما سرسازش نداشته و ندارند، ارسال كند كه با مردم ایران صرفا با زبان تكریم سخن بگویند نه تهدید و تحریم.
به گزارش ایرنا، ظریف در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه حوزه دیپلماسی یكی از ضرورترین و در عین حال دشوارترین حوزه های سیاسی است، اظهار داشت: این حوزه حوزه ای است كه به شدت در حال تحول است و كاملا با شرایط ویژه ای روبرو است.
**اطلاع رسانی از انحصار خارج شده/نمی توان مانع از حرف زدن كسی شد
وی اضافه كرد: امروز اطلاع رسانی از انحصار خارج شده و دیگر نمی شود از امپراطوری رسانه ای صحبت كرد. هر فردی در گوشه خانه با ابزارهای محدود می تواند به شكل پیام جهانی منتقل كند و فقط توان پردازش و ارائه می تواند تضمین كننده موفقیت و عدم موفقیت این كار باشد. این چالش بسیار مهمی برای كسانی است كه در حوزه دیپلماسی هستند و همزمان یك فرصت است.
ظریف با بیان اینكه امروز نمی توان مانع از حرف زدن كسی شد، اظهار داشت: در دنیای غرب و حوزه انحصاری قبلی، در عرصه تبلیغات معمولا دست پایین را داشتیم و دیگران تلاش می كردند مانع از رسیدن پیام ما شوند، ما امروز این مانع را نداریم و می توانیم در صورتی كه كار خوب انجام دهیم، هم محتوا و هم بسته بندی به شكل مناسبی باشد و پیام خود را ارائه كنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی چالش دیگر را كه حوزه دیپلماسی عمومی و روابط عمومی با آن مواجه است، ناممكن بودن انتخاب مخاطب عنوان كرد و گفت: این چالش را معمولا ما در صحبت كردن ها و اظهار نظر ها در نظر نمی گیریم. یعنی شما در دنیای كنونی هر صحبتی كه بكنید به یمن رسانه ها و مهمتر از آن به دلیل فضای مجازی در فاصله كمتر از دقیقه و ساعت ابعاد جهانی به خودش می گیرد.
وزیر امور خارجه خاطرنشان كرد: وقتی در یك محیط دوستانه و یا تعدادی از همكاران وزارت امور خارجه و یا رسانه ای صحبت می كنیم باید همزمان توجه داشته باشیم كه با افرادی در روستاهای ایران از طریق كانال های مجازی صحبت می كنیم و همزمان با كسانی كه در محافل قدرت تصمیم گیری می كنند، گفت وگو می كنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: این چالش جدید انتخاب مخاطب یكی از مهمترین واقعیت ای است كه نظام بین المللی را دچار تحول می كند.
ظریف اظهار داشت: كشورها نمی توانند برای خود سیاست تدوین كنند فارغ از اینكه بدانند این سیاست می تواند در زمان بسیار كوتاهی با عكس العمل بسیار گسترده جهانی روبرو شود.
وی تصریح كرد: در دنیای جهانی شده همه چیز جهانی شده است و بسیار دشوار است كه بتوانیم مخاطب ویژه ای برای پیامی انتخاب كنید و این مسئولیت همكاران دیپلماسی عمومی را سنگین می كند و در عین حال می تواند تضمین كننده موفقیت آنها در رساندن یك پیام جدی باشد.
وزیر امور خارجه افزود: این تحول برای جمهوری اسلامی ایران كه از ابتدای انقلاب یكی از مشخصه های آن داشتن پیام بود و در سند چشم انداز 1404 هم به آن اشاره شده است ویژگی الهام بخشی است و این نكته ای كه همواره مورد توجه جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس و پیروزی انقلاب شكوهمند بوده است.
ظریف بیان داشت: این تاكیدی است كه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا بر این بعد از سیاست داشته و امروز هم به بعد مهمی از قدرت ملی و نفوذ تبدیل شده است.
وزیر امور خارجه تصریح كرد: یكی از چیزهایی كه قدرت را در جهان رقم می زند این است كه ما حرفی برای گفتن داریم. و آن این واقعیت است كه در سیاست هایمان استقلال داریم و در تصمیم گیری هایمان نه وابسته به شرق و نه وابسته به غرب هستیم و البته این به آن معنا نیست كه مخالف شرق و یا مخالف غرب هستیم.
بلكه به این معنا است كه برای اینكه تصمیم بگیریم نه به شرق نگاه می كنیم و از شرق اجازه می گیریم و نه به غرب نگاه می كنیم و از غرب اجازه می گیریم و این موقعیتی ویژه ای برای جمهوری اسلامی داشته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی تاكید كرد: امیدوارم همكارانم این موفقیت كاملا ویژه را درك كنند و بدانیم كه این فرصت ویژه ای كه داریم مرهون فداكاری و مقاومت مردمی است كه نشان دادند مقاومت می كنند و این قدرت را به نمایندگان خود چه در حوزه دیپلماسی و چه در حوزه رسانه ای می دهند كه با اقتدار در صحنه بین الملی حضور داشته باشند و این را عامل قدرت تلقی كنند.
وی یادآور شد: ما شرایط بی نظیری در جهان داریم؛ اینكه از آن استفاده كنیم یا نكنیم امر جداگانه ای است و این بستگی دارد به میزان تلاش، اعتماد به نفس و برنامه ریزی برای فرصتی كه انقلاب در اختیار مردم قرار داده است.
به گزارش ایرنا ظهر امروز درگاه جدید وزارت امور خارجه و همچنین كتاب وزیر امور خارجه تحت عنوان دوران گذار روابط بین المللی بر جهان پساغربی با حضور وزیر امور خارجه رونمایی شد.
سیام ** 2021** 9314**1429
خبرنگار:داود مرادپور/دریافت:داود توسلی**انتشار:محسن طاهرزاده
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳
تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه با دعوت از مردم برای حضور در انتخابات سال آتی گفت: حضور مردم در انتخابات نشان داد كه تحریم ها در رسیدن به اهداف خود شكست خوردند و این واقعیتی بود كه غربی ها را پای میز مذاكره كشاند.