به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز یكشنبه پس از پایان جلسه شورای اجتماعی كشور در جمع خبرنگاران افزود: یكی از موضوعات مهم در حوزه آسیب های اجتماعی و ایجاد مناطق حاشیه ای، رعایت نشدن پیوست های اجتماعی برای طرح های كلان عمرانی و اقتصادی است.
وی ادامه داد: نمونه بارز این موضوع را در اهواز شاهد هستیم، در سدسازی هایی كه انجام می شود خیلی از مناطق روستایی باید جابجا شوند كه البته قبلا این كار انجام شده است. اگر مسایل اجتماعی آن ها مورد مطالعه قرار نگیرد و در جابجایی لحاظ نشود، جمعیت رها می شوند و وقتی رها شدند قطعا به مناطق حاشیه ای پناه می برند.
وزیر كشور با اشاره به مصوبات جلسه شورای اجتماعی كشور گفت: در این جلسه، گزارش وزارت راه و شهرسازی در خصوص بحث حاشیه نشینی ارایه شد كه این وزارتخانه بحث حاشیه نشینی را در 270 محله پیگیری می كند.
رحمانی فضلی افزود: همچنین در جلسه امروز شورای اجتماعی كشور، گزارش مفصلی از كارگروه پیشگیری از حاشیه نشینی كه متولی آن قوه قضاییه است ارایه شد كه این كارگروه 12 استان و مركز استان را به عنوان پایلوت برای جلوگیری از حاشیه نشینی انتخاب كرده است.
وی یكی دیگر از محورهای نشست شورای اجتماعی كشور را بحث حاشیه نشینی در اهواز عنوان كرد و گفت: در اهواز مسایل حاشیه نشینی زیادی داریم و موضوعات مهمی در آنجا مطرح است كه در جلسه امروز روی چهار موضوع توانمندسازی، اصلاح و ساماندهی كاربردی، مسایل فرهنگی و اجتماعی بحث شد.
وزیر كشور تاكید كرد: مقرر شد دستگاه های اجرایی با محوریت وزارت راه و شهرسازی و استانداری خوزستان طرح فعالیت ساماندهی را تا یك ماه دیگر آماده كنند تا با تامین منابع مالی و توزیع تقسیم كار بین دستگاه ها، كارها را در این زمینه انجام دهیم.
رحمانی فضلی یادآور شد: طرح فوق العاده ای هم مطرح شد كه براساس آن در 10 مركز استان و در هر مركز استان، 10 محله به عنوان پایلوت برای فعالیت های اجتماعی در جهت مصون سازی و تقویت مردم در خصوص آگاهی بخشی و جلوگیری از آسیب های اجتماعی انتخاب می شوند كه این طرح تصویب شد و پس از تایید رییس جمهوری ابلاغ و اجرا می شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه برای موضوع توانمندسازی و اشتغال زایی در مناطق حاشیه نشین چه برنامه ای دارید؟ تصریح كرد: در شورای اجتماعی كشور عمدتا روی مسایل فرهنگی و اجتماعی محلات صحبت می كنیم اما وقتی مساله حاشیه نشینی مطرح می شود، یك محور به نام توانمند سازی با هدف افزایش مهارت ها و توانمندی های فنی است كه این را به وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعی ارجاع می دهیم اما مستقیما كار اقتصادی در شورای اجتماعی كشور مطرح نیست.
سیام*9254**1429
خبرنگار: سجاد خسروانیان**انتشار:محسن طاهرزاده
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
تهران- ایرنا- وزیر كشور می گوید در اجرای یك بند از برنامه ششم توسعه، دستگاه هایی كه كارهای عمرانی یا فعالیت اقتصادی انجام می دهند موظفند پیوست های اجتماعی را در كنار طرح هایشان رعایت كنند.