تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۴

تهران- ایرنا- تفاهمنامه همكاری بانك های مركزی جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عمان با هدف افزایش همكاری های بانكی امروز (یكشنبه) به امضای رئیسان كل بانك مركزی 2 كشور رسید.

به گزارش یكشنبه تارنمای بانك مركزی، نشست مشترك بانك های مركزی جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عمان با حضور «حمود بن سنجور» رئیس كل بانك مركزی عمان، «بدر بن حمد البوسعیدی» قائم مقام وزیر امورخارجه عمان در ایران و نمایندگان برخی بانك های تجاری 2 كشور در ساختمان میرداماد بانك مركزی برگزار شد.
در این نشست، رئیس كل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران گفت: برای ارتباط و مذاكره بین بانك های كشور ایران و عمان فرصت مناسبی به وجود آمده است و این موضوع می تواند زمینه ساز همكاری های آینده باشد.
«ولی الله سیف» افزود: خوشبختانه روابط سیاسی 2 كشور سابقه طولانی دارد اما روابط اقتصادی متناسب با روابط سیاسی، گسترش نیافته است و ما باید برای رسیدن روابط بانكی به سطح مورد انتظار برنامه ریزی كنیم.
رئیس شورای پول و اعتبار، روابط بانكی را پیش نیاز روابط اقتصادی و تجاری دانست و اضافه كرد: پیش بینی كرده ایم این نشست ها را هر 6 ماه یك بار بین 2گروه برگزار كنیم تا بتوانیم موانع و مشكلات احتمالی گسترش روابط را بررسی كنیم.

** انجمن بانكداران 2 كشور ارتباطات بیشتری داشته باشند
رئیس كل بانك مركزی عمان نیز در این نشست گفت: ما باید روابط بانكی را به سطح مورد انتظار برسانیم؛ زیرا روابط دیپلماتیك 2 كشور در سطح مطلوبی قرار دارد.
حمود بن سنجور از بانكداران 2 كشور خواست روابط دوجانبه را به بالاترین سطح ارتقا دهند.
وی افزود: امضای تفاهمنامه همكاری بین بانك مركزی ایران و عمان می تواند زمینه همكاری ها را بیش از پیش فراهم كند. همچنین برای گسترش روابط می توان از ظرفیت انجمن بانكداران عمان و شورای عالی هماهنگی بانك های دولتی و كانون بانك ها و موسسه های خصوصی در ایران بهره برد.
حمود بن سنجور از علاقه عمان به گشایش شعبه های بانكی در ایران خبر داد و گفت: بانك های صادرات و ملی ایران از گذشته در عمان فعال بودند و ما منتظر فعالیت بانك های عمانی در ایران هستیم.

**روابط سیاسی بین ایران و عمان مبتنی بر اعتماد متقابل است
قائم مقام وزیر امورخارجه عمان نیز در این دیدار تاكید كرد در زمینه گسترش روابط بانكی بین 2 كشور خوش بین است و گفت: روابط سیاسی بین ایران و عمان مبتنی بر اعتماد متقابل است و همكاری های نظام بانكی می تواند به تداوم همگرایی تجاری و اقتصادی 2كشور منجر شود.
بدر بن حمد البوسعیدی اضافه كرد: برگزاری این جلسه می تواند زمینه ای برای همكاری های آینده باشد؛ زیرا ما خود را به برقراری روابط بانكی و تجاری با ایران، متعهد می دانیم و به رفع هرگونه موانع بر سر راه همكاری ها كمك می كنیم.

** بانك های مركزی 2 كشور برای گسترش روابط بانكی تلاش می كنند
قائم مقام وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست یادآوری كرد 9 ماه پیش 2 طرف در عمان توافق كردند روابط به سطح مورد نظر مقام های سیاسی 2 كشور ارتقا یابد.
مرتضی سرمدی افزود: خوشحالم پس از 9 ماه،‌ پایه های همكاری 2 كشور در حال شكلگیری است و بدون تردید در صورت نبود روابط بانكی، فعالیت های تجاری و اقتصادی به سطح مطلوب نمی رسد.
وی ادامه داد: برای تحقق چنین روابطی، تلاش های زیادی باید انجام شود كه از آن جمله، رفع كامل موانع بانكی است.
سرمدی درباره نقش بانك های مركزی 2 كشور برای گسترش روابط و رسیدن به سطح مطلوب، گفت:بانك های مركزی ایران و عمان می توانند به سیستم بانكی 2 كشور برای افزایش سطح همكاری ها اطمینان دهند.
به گزارش ایرنا، در سفر بهمن ماه رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسقط پایتخت عمان موضوع هایی مانند توسعه روابط بانكی ایران و عمان بررسی شد.
سیف پس از این سفر در گفت و گویی با ایرنا با تشریح نتایج مذاكرات با مقام‌های بانكی عمان، از امضای تفاهمنامه جدید همكاری های بانكی ایران و عمان در آینده نزدیك خبر داد.
وی گفت: در مذاكراتی كه در عمان با رئیس كل بانك مركزی این كشور داشتم، زمینه های همكاری های دوجانبه بین بانك های مركزی و همچنین توسعه ارتباطات بانك های تجاری 2 كشور بررسی شد.
وی برقراری سازوكار گشایش حساب مخصوص برای تسویه مبادلات دوجانبه با پول های ملی 2 كشور و اتصال سوئیچ ملی كارت های بانكی را دیگر محور مذاكره با مقام های بانكی عمان اعلام كرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2025*1961*تنظیم: لیلا جودی*انتشار: مریم مسعود