تهران- ايرنا- مديرعامل شركت مادرتخصصي بخش كشاورزي ايران كاشت گياه شيرين كننده استويا، دستيابي به دانش فني توليد كود سولفات پتاسيم، برنامه ريزي براي تامين 10درصد نياز كشور به بذر سيب زميني و همچنين اشتغالزايي در مناطق مرزي را همسو با سياست هاي اقتصاد مقاومتي دانست.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «كمال ذبيحي» امروز (يكشنبه) در نشست خبري از توليد بيش از چهار هزارتن بذر سيب زميني در سال 1395 خبر داد و گفت: براي دستيابي به برنامه هاي اقتصاد مقاومتي درنظر داريم در 10 سال آينده 30 هزار تن بذر سيب زميني معادل 10 درصد نياز بذري كشور، در داخل توليد و تامين شود.
به گفته وي، ايران يكي از واردكنندگان بذر سيب زميني نياز ساليانه آن 500 هزار تن است كه بخشي از طريق خودمصرفي كشاورزان و بخشي از راه واردات تامين مي شود كه فقط پنج درصد آن مورد تاييد موسسه تحقيقات ثبت و گواهي نهال و بذر است.
وي تصريح كرد: آن بخش از بذر سيب زميني كه به دست كشاورزان توليد و تامين مي شود مي تواند به كاهش 20 تا 25 درصدي عملكرد و كيفيت محصول منجر شود و با استفاده از بذر تاييد شده موسسه تحقيقات ثبت به طور حتم با افزايش همين مقدار توليد و كيفيت روبرو شويم.

** دستيابي به دانش فني توليد كود سولفات پتاسيم
ذبيحي گفت: كود سولفات پتاسيم يكي از كودهاي پرمصرف بخش كشاورزي به شمار مي رود؛ به طوري كه نياز مصرفي كشور 700 هزارتن است كه 95 درصد آن از طريق واردات تامين مي شود.
وي اعلام كرد كارخانه توليد سولفات پتاسيم شهرستان شاهرود سال آينده به بهره برداري كامل مي رسد و اكنون در مرحله آزمايشي روزانه 50 كيلوگرم كود سولفات پتاسيم توليد مي كند كه در صورت بهره برداري كامل از كارخانه، ظرفيت توليد به 50 هزارتن در سال مي رسد.
به گفته وي، اين كارخانه در مجموع به 300 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد كه تاكنون نزديك به 70 ميليارد ريال براي ساخت اين كارخانه سرمايه گذاري شده است.

** عرضه شيرين كننده استويا از ارديبهشت ماه آتي
مديرعامل شركت مادرتخصصي بخش كشاورزي ايران يادآوري كرد تاكنون شيرين كننده هاي مورد نياز كشور از طريق واردات تامين مي شد.
ذبيحي گفت: براي نخستين بار گياه استويا (شيرين كننده غذايي) كه 200 برابر قند شيريني دارد، در بندر انزلي كشت شده است.
وي افزود: پودر اين گياه براي نخستين بار در ارديبهشت ماه آتي براي مصارف صنعتي و دارويي به بازار عرضه مي شود.

** اشتغالزايي براي يك هزار نفر در منطقه صفر مرزي
ذبيحي توليد و تامين نهاده هاي كشاورزي و همچنين اشتغالزايي را از ديگر اقدام هاي همسو با اقتصاد مقاومتي در بخش كشاورزي برشمرد و گفت: پارسال يك هزار و 20 هكتار مزرعه در شهرستان پلدشت رودخانه ارس در نقطه صفر مرزي به سيستم هاي نوين آبياري، كشت و ماشين هاي نوين مجهز و در مجموع 2 هزار و 600 تن محصول گندم و جو توليد شد.
به گفته وي، از اين ميزان يك هزار و 600 تن گندم و يك هزار تن جو بود كه با آب مناسب (700 ليتر در ثانيه) به دست آمد.
مديرعامل شركت مادرتخصصي بخش كشاورزي افزود: اطراف شهرستان پلدشت، روستاهايي با آمار بيكاري بالا قرار دارد؛ از اين رو همسو با اقتصاد مقاومتي به توليد محصولات و نهاده هاي مورد نياز كشور در مناطق محروم اقدام كرده ايم و در طول دوره كشت، بيش از يك هزار نفر به طور مستقيم و غيرمستقيم به كار مشغول شدند.
اين مسئول ايران را در زمينه تامين دانه هاي روغني وابسته به خارج از كشور عنوان كرد و افزود: در سال زراعي 95 – 96 ، 270 هكتار كلزا به صورت مكانيزه و يكپارچه در شهرستان پلدشت كشت شد كه اين يكپارچگي در سراسر كشور بي‌نظير است.
وي اعلام كرد ميانگين برداشت كلزا در كشور يك هزار و 800 كيلوگرم است كه اميدواريم برداشت خردادماه از اين مزرعه بيش از دو تن شود.

** صادرات 12 ميليون دلاري ميوه و سبزي و كشمش به روسيه در 2 سال گذشته
معاون سرمايه گذاري شركت مادرتخصصي بخش كشاورزي ايران نيز در اين نشست گفت: در 2 سال گذشته انواع ميوه، سبزي، صيفي‌ شامل كشمش، كيوي، انار و انگور به ارزش 12 ميليون دلار به روسيه صادر شد.
«محمدهادي خزائي» يادآوري كرد عراق، روسيه و افغانستان در زمينه توسعه صادرات محصولات كشاورزي مورد توجه قرار دارند و افزود: تلاش كرديم با حضور مستقيم در بازار روسيه بتوانيم بسترهاي لازم را براي صادرات محصولات ايراني فراهم كنيم.
به گفته وي، با يك شركت بزرگ صادراتي در روسيه قرارداد همكاري امضا شده تا ارتباط با شركت هاي ديگر برقرار شود.

** 140 ميليارد ريال چرخش مالي صادرات به عراق
معاون سرمايه گذاري شركت مادرتخصصي بخش كشاورزي ايران با تاكيد بر كيفيت ميوه هاي صادراتي به عراق اعلام كرد: مانند كشمش، مرغ، رب گوجه فرنگي، كنسرو و اندكي تخم مرغ به عراق صادر شده كه در مجموع 140 ميليارد ريال چرخش مالي براي كشور ما به همراه داشته است.
به گفته خزائي، ايران در زمينه صادرات مرغ در بازارهاي جهاني مزيت رقابتي ندارد؛ به طوري كه قيمت تمام شده مرغ ايران در هر تن نزديك 200 دلار بالاتر از كشورهاي ديگر است.
به گزارش ايرنا، چندي پيش معاون برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد: صادرات محصولات كشاورزي از 2 ميليون و 729 هزار تن در هفت ماهه سال 1394 به سه ميليون و 216 هزار تن در مدت مشابه امسال رسيد.
صادرات بخش كشاورزي در مدت ياد شده سهم 4.45 درصدي از كل وزن و 11.55 درصدي از كل ارزش صادرات كالاهاي غيرنفتي را داشت.
در اين مدت ميزان صادرات بخش كشاورزي به لحاظ وزني به زيربخش زراعي با سهم 65.75 درصد، باغي 17.64 درصد و دام و طيور با سهم 15 درصد مربوط بود.
به لحاظ ارزشي بيشترين ميزان صادرات بخش كشاورزي كشور مربوط به زيربخش باغي با سهم 41.66 درصد بود. سهم صادرات محصولات دام و طيور نيز 26.61 درصد و زراعي 26 درصد اعلام شد.
صادرات بخش هاي دام و طيور نيز نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزني 0.85 درصد افزايش و به لحاظ ارزشي هفت درصد كاهش يافت.

براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186 خبرنگار: هما همت خواه