كرمان - ايرنا - توسعه آبزي پروري و پرورش ماهي در استان كرمان يكي از اهداف مهم اقتصاد مقاومتي است كه از چند سال پيش در استان براي رسيدن به اين هدف مهم شتاب گرفته است.

به گزارش ايرنا مردم استان كرمان با بروز خشكسالي هاي چند سال گذشته و تغييرات آب و هوايي كه كشاورزي را بشدت تحت تأثير قرار داده، باز هم در كنار حفظ كشاورزي به توليد انواع ماهي روي آورده اند و هرگز نگذاشتند در روند توليد خللي ايجاد شود.
كشاورزان سختكوش اين ديار با ايجاد استخر پرورش ماهي، ضمن ايجاد اشتغال براي خود و فرزندانشان هر سال درآمد نسبتا خوبي را از اين راه بدست مي آورند.
با وجود اينكه كاهش بارش ها موجب شده تا كشاورزان نتوانند بهره لازم و كافي از دسترنج خود ببرند اما اين موضوع نه تنها باعث نااميدي آنها نشده بلكه موجب شده با بكارگيري روش هاي نوين آبياري در مزارع، هم در مصرف آب صرفه جويي و هم اقدام به پرورش انواع ماهي هاي سردآبي و گرمآبي در استخرها كنند.
مدير شيلات استان كرمان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به وجود 400 واحد پرورشي در مناطق و شهرستان هاي مختلف استان كرمان اظهار كرد: در مجموع از اين واحدها امسال بيش از 2 هزار و 300 تن انواع ماهي برداشت شده است.
رها ابوالقاسمي افزود: شيلات و آبزي پروري زيرمجموعه سازمان جهاد كشاورزي است و يكي از اهداف اقتصاد مقاومتي، توسعه آبزي پروري است.
وي تصريح كرد: برنامه پنج ساله توسعه شيلات و آبزي پروري در استان تدوين و از سال 1395 آغاز شده كه تا 1399 ادامه دارد و در راستاي اقتصاد مقاومتي توسعه شيلات در دستور كار قرار گرفته و برنامه آن به همه شهرستان ها ابلاغ شده است.
وي بيان كرد: امسال برنامه تعهدي توليد انواع ماهيان سردآبي، گرمابي، قزل آلا، زينتي، آرتميا و ديگر ماهيان در قالب اقتصاد مقاومتي 2 هزار و 30 تن بوده كه با همكاري مسئولان و بهره برداران در شهرستان ها اين رقم تاكنون در استان كرمان به بيش از 2 هزار و 300 تن افزايش يافته است.
مدير شيلات استان كرمان گفت: امسال با توليد انواع ماهيان در استان كرمان 15 درصد بيشتر از تعهداتمان عمل كرديم.
وي با اشاره به اينكه استان كرمان پتانسيل و ظرفيت خوبي در زمينه پرورش ماهي، اشتغالزايي و عرضه گوشت سفيد به بازار دارد، افزود: در راستاي پرورش ماهي و توليد آن تسهيلات كم بهره به علاقمندان پرداخت مي شود.
ابوالقاسمي گفت: همچنين امسال از تنها دهكده پرورش آرتميا (غذاي ميگو و ماهيان زينتي) در كشور كه در درياچه شور منطقه نوق رفسنجان داير است بيش از 14 تن آرتميا برداشت شده است.
وي با بيان اينكه امسال شهرستان كرمان با توليد 600 تن ماهي مقام اول را كسب كرده است اظهار كرد: عمده پرورش و واحدهاي توليدي ماهيان گرمابي در شرق استان شامل ريگان، بم، نرماشير و همچنين كرمان وجود دارد.
وي گفت: براي توسعه ظرفيت پرورش ماهي در استان، استخرهاي ذخيره آب و منابع آبي مورد شناسايي قرار مي گيرد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان رفسنجان هم گفت: امسال با توزيع بيش از 120 هزار قطعه بچه ماهي در بيش از 20 استخر پرورش ماهي در اين شهرستان بيش از 70 تن گوشت سفيد برداشت مي شود.
حسين رضايي بيان كرد: اين 120 هزار قطعه بچه ماهي هم از نوع گرمابي و هم از نوع سردآبي است.
وي افزود: نيمه اول امسال بيش از 25 هزار قطعه بچه ماهي گرمابي توزيع شد كه بيش از 20 تن گوشت سفيد برداشت شد و از توزيع بيش از 90 هزار قطعه بچه ماهي سردآبي در استخرهاي پرورش ماهي در نيمه دوم امسال بيش از 50 تن گوشت سفيد برداشت خواهد شد.
مدير جهاد كشاورزي رفسنجان خاطرنشان كرد: نيمه اول سال گذشته 22 هزار قطعه بچه ماهي گرمابي در چهار استخر پرورش ماهي توزيع و 11 تن گوشت سفيد برداشت شد.
وي با اشاره به اينكه اين ماهيان از نوع كپور، تيلاپيا، قزل آلا و غيره است افزود: با رويكرد توسعه طرح هاي آبياري نوين و قطره اي و ايجاد استخرهاي ذخيره آب در مزارع پسته رفسنجان مي توان در اين استخرها به پرورش ماهي پرداخت.
وي از مزاياي اجراي طرح توسعه پرورش ماهي ايجاد اشتغالزايي، تأمبن معيشت خانواده ها و مصرف بيشتر گوشت سفيد به جاي گوشت قرمز عنوان كرد.
رفسنجان در 110 كيلومتري كرمان قرار دارد.
گزارش: مريم رضايي ** انتشار: رسول محمدحسني
7433/3028