پكن - ایرنا - با كنار گذاشته شدن «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی از قدرت توسط رای هشت قاضی دادگاه قانون اساسی، این احتمال می رود كه سیاست خارجی این كشور در دوره رئیس جمهور بعدی شاهد تحولات چشمگیرتری باشد.

به گزارش ایرنا، به طور حتم بركناری خانم «پارك» به مذاق چین مهمترین منتقد استقرار سامانه موشكی «تاد» آمریكا در كره جنوبی خوش می آید و برای كره شمالی هم این اتفاق خبری خوب و خوشایند است.
سیاست خارجی خانم «پارك» در سال های اخیر شرایط را به گونه ای رقم زد كه روابط این كشور با كره شمالی به قهقرا رفت و با چین هم اوضاع مطلوب نیست و بحرانی اقتصادی و سیاسی در مناسبات طرفین شكل گرفته است.
«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در تازه ترین اظهارات خود اگرچه گفت كه بركناری رئیس جمهوری كره جنوبی از قدرت جزو مسایل داخلی آن كشور محسوب می شود و چین موضعی در این زمینه ندارد؛ اما بی درنگ خواستار توقف استقرار سامانه آمریكایی «تاد» در شبه جزیره كره شد و تلویحا اعلام كرد كه دولت آینده كره جنوبی باید مسیری با ثبات را برای روابط و منطقه در پیش بگیرد.
«مون جائه این» رئیس سابق حزب مخالف «مینجو» كه اصلی ترین گزینه برای ریاست جمهوری بعدی كره جنوبی محسوب می شود از جمله كسانی است كه با استقرار تاد به نوعی مخالفت كرده است.
او كه هم اكنون با ۳۲ درصد محبوبیت در صدر نظرسنجی های صورت گرفته ایستاده است، می گوید: این موضوعی ساده نیست و باید در باره استقرار این سامانه روابط كره جنوبی با كشورهای دیگر بخصوص چین هم در نظر گرفته شده و شرایط به شكلی نباشد كه پكن با سئول دچار مشكل شود.
به همین سبب این احتمال داده شده است كه در صورت انتخاب وی به عنوان رئیس جمهوری، او در سیاست خارجی این كشور تحولاتی را شكل دهد كه به طور حتم پیامد آن به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران گرمتر شدن روابط كره جنوبی با چین، كره شمالی و ژاپن خواهد بود.
حتی تارنمای «نیكی» ژاپن در این باره می نویسد كه شرایط برای تغییر سیاست خارجی كره جنوبی در حال رقم خوردن است و دو كشور كره شمالی و چین از وضعیت موجود استقبال گرمی خواهند كرد.
«آهین هی جونگ» از دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری كره جنوبی هم از حزب مخالف دولت یعنی مینجو است كه او هم با ۱۷ درصد محبوبیت در رده دوم جدول جا خوش كرده است.
بر اساس قانون اساسی كره جنوبی انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری این كشور در خلال 2 ماه آینده و احتمالا برای روز نهم ماه می (اواسط خرداد ماه) برنامه ریزی خواهد شد و با توجه به رسوایی حزب حاكم لیبرتی كوریا (‌كره آزاد) بعید نیست نامزدهای احزاب مخالف از اقبال عمومی بیشتری برخوردار شوند.
پیش بینی می شود كه «هوانگ كیو آهین» نخست وزیر و كفیل ریاست جمهوری كره جنوبی ظرف 10 روز آینده زمان دقیق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را اعلام كند.
در شرایطی كه بر اساس نظرسنجی گالوپ كره، حزب دمكراتیك این كشور محبوبیتی با نرخ ۴۶ درصدی در میان مردم دارد، حزب حاكم و حزب تازه تاسیس «باریون» وابسته به حزب حاكم تنها توانسته اند ۱۶ درصد از حمایت ها را از آن خود كنند.
موضوع انتخابات ریاست جمهوری كره جنوبی در روزهای آینده و البته تحولات متعاقب آن كه تعاملات تازه ای را میان كره جنوبی و همسایگانش رقم خواهد زد و تاثیراتی بسزا در كل شبه جزیره كره و آسیای شمال شرقی خواهد داشت، به طور حتم در روزهای آینده همچنان محور توجه و محل تمركز توجهات منطقه ای و جهانی خواهد بود.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی