دكتر مسعود رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تشكیل این دفاتر در ماه جاری در بیمارستان های استان، از این پس بیمارانی كه نیاز به استمرار مراقبت در منزل دارند پس از ترخیص از بیمارستان با مراجعه به این واحدها می توانند اطلاعات مراكز معتبر و دارای مجوز را دریافت كرده و قرارداد منعقد كنند.
وی با بیان اینكه با این اقدام، نظارت بر تداوم درمان نیز پس از ترخیص بیماران امكان پذیر خواهد شد،اضافه كرد: باید اذعان كرد در فرآیند درمان بیماریها عوامل مختلفی چون تشخیص و طبابت پزشك و آمادگی بدن بیمار برای پاسخگویی به درمان و مراقبتهای پرستاری، وی را در مسیر بهبود قرار میدهد.
رضایی ادامه داد: در واقع انتخاب راه توسط پزشك و ادامه آن از جانب پرستاران صورت میگیرد و هرگونه اختلال و كاستی در طی مسیر درمان، به طور قطع هدف پزشك را محقق نخواهد كرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی قزوین افزود: وزارت بهداشت و درمان به منظور حفظ و ارتقای سلامت بیماران و نظارت بر تداوم درمان پس از ترخیص بیمار، شیوه نامه استاندارد نحوه ارائه خدمات مراقبت های پرستاری در منازل را ابلاغ كرده تا از این طریق از یك سو بیمار و خانواده وی از مراقبت های امن و اصولی بهره مند شوند و از سوی دیگر امكان رصد این بخش از فرآیند درمان بیماران نیز برای دانشگاه های علوم پزشكی فراهم شود.
رضایی همچنین با اشاره به محدویتهای نگهداری طولانی مدت بیماران در بیمارستانها و هزینه های آن برای خانواده ها، خاطرنشان كرد: نظام مند كردن مراقبت های پرستاری در منازل پس از ترخیص بیمار از بیمارستان و در راستای آن بهره مندی از حمایت های خانواده و حضور یك پرستار دارای تجربه و دانش كافی می تواند سیر بهبودی بیماری را تسهیل بخشیده و كوتاه تر كند و از مراجعه های غیرضروری اینگونه بیماران به بیمارستان ها بكاهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی قزوین افزود: فهرستی از مراكز مجاز ارائه دهنده خدمات پرستاری در منازل در اختیار بیمارستانها و در دسترس عموم مراجعان قرار گرفته است تا در صورت نیاز از خدمات مراكز مجاز بهره مند شوند.
وی در پایان گفت: با اجرای این طرح از سوی دیگر شاهد افزایش انگیزه برای انجام امور انتفاعی پرستاران نیز خواهیم بود.
در حال حاضر سه مركز دارای مجوز به نام های بزرگ مهر و نسیم مهر در قزوین و نوید حیات در بوئین زهرا به صورت فعال در این عرصه خدمات دهی می كنند و بیماران می توانند با معرفی بیمارستان از این مراكز خدمت بگیرند.
15 بیمارستان در استان قزوین وجود دارد كه هفت مورد آنها دولتی و سایر مربوط به بخش خصوصی و تامین اجتماعی است.
7388* 3013
خبرنگار:پریسا نوروزی**انتشار دهنده: رضا اولادی
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹
قزوین-ایرنا-معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین گفت: با ابلاغ دستورالعمل ساماندهی مراقبتهای پرستاری در منازل، مراكز مشاوره در این زمینه در بیمارستان های استان راه اندازی شد.