'نگار گرامی' روز چهارشنبه در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در دهه 90 نزدیك یك میلیارد نفر گرسنه در جهان وجود داشت كه با تلاش های صورت گرفته سازمان ملل متحد در سال 2016 تعداد انان به 795 میلیون نفر رسید كه نشان می دهد هنوز از هر 9 نفر یك نفر گرسنه هستند.
وی اظهارداشت: طبق برنامه غذایی سازمان ملل متحد برای پایان بخشیدن به گرسنگی، دستیابی به امنیت غذایی و تغذیه بهتر، و ترویج كشاورزی پایدار باید برخی محورها مورد توجه كشورها قرار گیرد.
وی برای پایان بخشیدن به گرسنگی؛ تضمین دسترسی همه مردم به ویژه افراد نیازمند و آسیبپذیر از جمله نوزادان به غذای سالم، مغذی و كافی در تمام طول سال، تا 2030 ، همه اشكال سوء تغذیه تا 2030 و دستیابی به اهداف توافق شده بینالمللی در ارتباط با كودكان زیر پنج سالِ بازمانده از رشد طبیعی از نظر قد و وزن (به نسبت سن) همچنین رسیدگی به نیازهای تغذیهای دختران نوجوان، زنان باردار یا شیرده و سالمندان تا 2025، افزایش دو برابری بهرهوری كشاورزی و درآمد تولیدكنندگان خُرد محصولات غذایی، به ویژه زنان، مردم بومی، دامداران، ماهیگیران و خانوادههای كشاورز از روشهای مختلف شامل دسترسی مطمئن و برابر به زمین، سایر منابع و امكانات تولیدی، دانش، خدمات مالی، بازارها و فرصتهای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در بخشهای غیركشاورزی تا 2030 را از جمله این اقدامات برشمرد.
وی افزود: از دیگر اقدامات صورت گرفته برای پایان بخشیدن به گرسنگی؛ اطمینان از وجود نظامهای پایدار تولید غذا و اجرای روشهای كشاورزی انعطافپذیر كه تا 2030 باعث افزایش بهرهوری و تولید شود، به حفظ زیستبومها كمك نماید و ظرفیت سازگاری با تغییرات اقلیمی، شرایط آب و هوایی سخت، خشكسالی، سیل و سایر بلایای طبیعی را تقویت كرده و به تدریج كیفیت زمین و خاك را بهبود بخشد، همچنین حفظ تنوع ژنتیكی بذرها، گیاهان زراعی، حیوانات پرورشی و اهلی و سایر گونههای وحشی وابسته به آنها از روشهای گوناگون شامل مدیریت كارآمد بانكهای متنوع بذر و گیاه در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی و ارتقای دسترسی و مشاركت عادلانه در منافع حاصل از بهرهداری از منابع ژنتیكی و دانش سنتی مرتبط با آن طبق توافقات بینالمللی تا 2020 است.
وی افزایش سرمایهگذاری به شیوههای گوناگون از جمله افزایش همكاریهای بینالمللی در زیرساختهای روستایی، پژوهش كشاورزی و خدمات ترویجی، توسعه فناوری و بانكهای ژن گیاهی و دامی با هدف افزایش ظرفیت تولید كشاورزی در كشورهای در حال توسعه، به ویژه كشورهای كمتر توسعه یافته، اصلاح و جلوگیری از محدودیتهای تجاری و تحریف در بازارهای كشاورزی جهانی از راههای گوناگون از جمله حذف موازی تمامی اشكال یارانههای صادراتی كشاورزی و تمامی تمهیدات صادراتی با تأثیرات برابر منطبق با اصول مذاكرات توسعه در اجلاس دوحه و اتخاذ تمهیدات لازم برای اطمینان ازعملكرد مناسب بازار مواد غذایی و مشتقات آن و تسهیل دسترسی به موقع به اطلاعات بازار، شامل اطلاعات مربوط به ذخایر مواد غذایی به منظور كمك به محدودسازی نوسانات شدید قیمت مواد غذایی را از دیگر فعالیت ها عنوان كرد.
** مواد غذایی در ایران و جهان كافی است
وی تصریح كرد: اكنون به اندازه كافی مواد غذایی در جهان و حتی ایران تولید می شود اما به دلیل مشكلاتی كه در سیستم فراوری و توزیع غذا آن وجود دارد با مشكل كمبود این منبع در عرضه مواجه ایم.
** ایران از لحاظ تغذیه ای دارای چراغ سبز است
نماینده برنامه جهانی غذایی سازمان ملل متحد افزود: ایران از لحاظ تغذیه ای همانند كشورهای اروپایی از وضعیت مطلوبی برخوردار است.
به گفته وی، در سازمان ملل متحد كشورهای دارای تغذیه مناسب دارای چراغ سبز، كشورهای متوسط چراغ نارنجی و كشورهای با گرسنگی بالا دارای چراغ قرمز هستند.
به گزارش ایرنا، در سال 1961 سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (FAO) و مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطع نامه مشتركی برای تاسیس برنامه جهانی غذا تصویب شد كه در سال 1962 همزمان با وقوع زلزله بونین زهرا در ایران طوفان مهیب تایلند، كشور تازه استقلال یافته الجزایر پذیرای پنج میلین پناهجو شد كه نیاز فوری به كمك غذایی داشتند تهیه و توزیع آن به برنامه جهانی غذا محول شد.
مقر اصلی این سازمان از زمان تاسیس آن در سال 1963 در شهر رم ایتالیا واقع است كه با گرسنگی در كشورهای توسعه نیافته و كم درامد، قربانیان بلایای طبیعی، پناهجویان ، آوارگان و گرسنگان مبارزه می كند.
برنامه جهانی غذا هر ساله به طور میانگین به 80 میلیون نفر در 80 كشور جهان امدادرسانی غذایی انجام می دهد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9186 * 1579 *خبرنگار : هما همت خواه* انتشار : مرضیه فاتحی علیشاه
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۳
تهران - ایرنا - نماینده برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد گفت: طبق برنامه سازمان ملل متحد از اهداف پایدار توسعه هزاره صفر شدن گرسنگی در جهان تا سال 2030 و استفاده از حمایت های دولت ها، سازمان های مردم نهاد (NGO) و مشاركت مردمی است.