بجنورد- ايرنا- معاون پژوهش، برنامه ريزي و منابع انساني آموزش و پروش خراسان شمالي گفت: با وضعيت كنوني شمار نيروي ورودي و خروجي، در سال هاي آتي آموزش و پرورش با بحران نيروي انساني روبه رو مي شود.

به گزارش ايرنا، قنبرعلي خوش آيينه چهارشنبه در نشست خبري اظهار كرد: اكنون ميزان ورودي و خروجي نيروي انساني در اين اداره كل با يكديگر همخواني ندارد به طوري كه در سال آتي 560 نفر نيرو از آموزش وپرورش استان بازنشسته مي شود اما تنها 280 نفر وارد اين مجموعه مي شوند.
وي افزود: تا سال 1400، 40 درصد از نيروهاي آموزش و پرورش استان بازنشسته مي شوند و بر اين اساس روبه رو شدن با بحران در حوزه نيروي انساني دور از انتظار نيست.
وي با اشاره به كاهش نيروي انساني در اين اداره كل طي چند سال اخير گفت: شمار دانش آموزان استان از 159 هزار نفر در سال 92به 163 هزار نفر در سال جاري رسيده است و در اين مدت 85 كلاس درس افزوده شده است اما يك هزار و 500 نفر از تعداد همكاران ما كاسته شده اما در اين مدت با مديريت و برنامه ريزي، در جذب نيروي انساني به ميزان 35 هزار ساعت صرفه جويي شده است.

*اعلام نتايج استخدامي در نيمه فروردين ماه 96
معاون پژوهش، برنامه ريزي و منابع انساني آموزش و پروش خراسان شمالي درباره آخرين اخبار از نتايج استخدامي آموزش و پروش گفت: نتايج آزمون استخدامي در نيمه فروردين ماه سال آتي اعلام مي شود و كلاس هاي آموزشي براي پذيرفته شدگان از 20 فروردين ماه آغاز مي شود.
وي گفت: سهم استان در به كارگيري نيرو در اين دوره از آزمون، استخدام 176 نفر بود كه متاسفانه 40 نفر از رديف استخدامي ما به علت كسب نشدن نمره قابل قبول، خالي ماند اما با رايزني انجام شده، 110 نفر ديگر در مصاحبه هاي استخدامي شركت كردند و اكنون 176 نفر، سهم استان از به كارگيري نيروي انساني جذب مي شوند.

*حال بودجه آموزش وپرورش ايران خوب نيست
خوش آيينه در بخش ديگر سخنان خود درباره وضعيت كيفيت آموزش در مدارس كشور گفت: بر خلاف كشورهاي توسعه يافته، آموزش و پرورش ايران در اولويت قابل قبولي قرار نگرفته است و بودجه اين نهاد، اعتبار خوبي نيست.
وي تصريح كرد: تنها در يك دولت اعتبار خوبي به آموزش و پرورش اختصاص يافت و در آن زمان سهم اين نهاد از كل بودجه، 14 درصد بود و هيچ گاه سهم آموزش و پرورش از كل بودجه، اين رقم فراتر نرفته است.
وي گفت: اكنون نيز سهم آموزش و پرورش از كل بودجه 11.7 درصد است و به يقين اين امر در كيفيت آموزش در مدارس تاثير گذار خواهد بود.

* 100 ميليارد ريال براي هوشمندسازي مدارس هزينه شد
معاون پژوهش، برنامه ريزي و منابع انساني آموزش و پروش خراسان شمالي درباره هوشمندسازي مدارس در استان گفت: در حدود سه سال گذشته براي هوشمندسازي مدارس استان 100 ميليارد ريال اعتبار هزينه شده است.
خوش آيينه تصريح كرد: اكنون 35 درصد از كلاس هاي درس و 55 درصد از آموزشگاه هاي استان به سيستم هاي هوشمندسازي تجهيز شده اند.
وي افزود: بر اساس تكليفي كه داريم، بايد تمام كلاس هاي پايه ششم كه به صورت مستقل تشكيل شده اند، هوشمندسازي شوند و اولويت بعدي ما پوشش كامل طرح هوشمندسازي در كلاس هاي پايه هاي هفتم تا نهم است.
به گفته وي اجراي كامل طرح هوشمندسازي در مدارس استان دست كم 300 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.

* اختصاص 600 هزار ريال به هر دانش آموز مدارس شبانه روزي
معاون پژوهش، برنامه ريزي و منابع انساني آموزش و پروش خراسان شمالي از اعطاي كمك به دانش آموزان مدارس شبانه روزي خبر داد و افزود: نهاد رياست جمهوري، به ازاي هر دانش آموز در مدارس شبانه روزي 600 هزار ريال كمك نقدي پرداخت مي كند.

* تخفيف 50درصدي خريد كتاب براي دانش آموزان محروم دوره ابتدايي
خوش آيينه درباره حمايت از دانش آموزان محروم گفت: در سال تحصيلي جديد، دانش آموزان دوره ابتدايي در مناطق محروم، از تخفيف 50 درصدي در پرداخت هزينه هاي خريد كتاب درسي بهره مند مي شوند.
وي افزود: امسال يك ميليارد و 510 ميليون ريال اعتبار در اين زمينه منظور شده و سهم هر شهرستان توزيع شده است.
وي اظهار كرد: اين اعتبار در سال گذشته 160 ميليون ريال بود .
اكنون 163 هزار دانش آموز خراسان شمالي در 2هزار باب آموزشگاه تحصيل مي كنند.
7185 / 1744خبرنگار: كبري علي آبادي** انتشاردهنده: علي اصغرافتاده