به گزارش ايرنا، اين ناو بالگردبر كه «ايزومو» نام دارد از 2 سال پيش در خدمت نيروي دريايي ژاپن قرار گرفت و قرار است در جريان سفر طولاني مدت خود در كشورهاي سنگاپور، اندونزي، فيليپين و سريلانكا پهلو گرفته و سپس راهي اقيانوس هند شود تا با آمريكا در يك رزمايش مشترك شركت كند.
از سوي ديگر چين اعلام كرده است كه برنامه سفر بزرگترين ناو جنگي ژاپن به درياي جنوبي در هاله اي از ابهام است و توكيو در اين باره موضع خود را مشخص نكرده است.
«هوا چون اينگ» سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز چهارشنبه در نشست خبري خود با خبرنگاران گفت كه ما همچنان منتظر آن هستيم كه دولت ژاپن در باره برنامه اين ناو و اينكه چرا به درياي جنوبي مي رود، رسما موضعگيري كند.
سخنگوي چين تصريح كرد، اگر برنامه اين ناو حضور در چند كشور منطقه و پهلو گرفتن در آنها است كه چين در اين باره هيچ اعتراضي ندارد اما بايد مساله كاملا روشن و اهداف سفر ناو اعلام شود.
وي همچنين تصريح كرد كه اگر موضوع سفر ناو ديدار معمول از كشورهاي منطقه نباشد آن زمان مساله طور ديگري است.
سخنگوي وزارت خارجه چين مواضع ژاپن در درياي جنوبي را تنش زا توصيف كرد و گفت كه اميدواريم توكيو گام هاي سازنده اي در اين خصوص بردارد.
به غير از چين كشورهاي مالزي، ويتنام، فيليپين، برونئي و جزيره تايوان روي درياي جنوبي و جزاير آن ادعاي مالكيت دارند.
اين دريا يكي از غني ترين حوزه هاي ماهيگيري و منابع گسترده نفت و گاز در شرق و جنوب شرق آسيا است و حجم تجارت جهاني از اين پهنه دريايي سالانه 5 هزار ميليارد دلار برآورد شده است.
ژاپن بر خلاف اين كشورها هيچ منازعه ارضي با چين در درياي جنوبي ندارد اما با چين در خصوص مالكيت بر گروهي از جزاير درياي شرقي در مناقشه است.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۵
پكن - ايرنا - چين از ژاپن در خصوص برنامه اين كشور مبني بر اعزام بزرگترين ناو جنگي خود به درياي جنوبي در ماه مي (ارديبهشت - خرداد) براي يك سفر سه ماهه توضيح خواست.