قم- ايرنا- معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي قم گفت: دسترسي آسان مردم به داروها از جمله داروهاي كمياب و تجهيزات پزشكي از بركات اجراي طرح تحول نظام سلامت در كشور است.

محمد ميلاني روز پنجشنبه درگفت و گو با ايرنا، افزود: با توجه به نقش عمده وكليدي دارو و تجهيزات پزشكي دردرمان و خدمت رساني بيماران، در اجراي طرح تحول نظام سلامت نگاه ويژه اي با رويكردي جديد به اين 2 مقوله صورت گرفت.
وي با بيان اين كه تهيه اقلام دارويي و ملزومات پزشكي بدون دغدغه از اهداف طرح تحول سلامت است، اضافه كرد: خوشبختانه اين هدف محقق شده و توانسته ايم در اين راستا خدمتي در خور به شهروندان داشته باشيم.
وي ادامه داد: درقالب اجراي اين طرح، همه مراكز درماني مكلف شدند داروها و ملزومات پزشكي مورد نياز بيماران را در داخل بيمارستان تامين كنند و در اختيار بيمار قرار دهند.
ميلاني تصريح كرد: با اجرايي شدن اين مرحله از طرح تحول نظام سلامت، شهروندان مجبور نيستند با سرگرداني و اتلاف وقت، براي تهيه برخي از اقلام دارويي و تجهيزات پزشكي آن هم با قيمت هاي بالا به بيرون از مراكز درماني و يا حتي پايتخت مراجعه كنند.
وي بيان كرد: در اين راستا ليستي از اقلام دارويي و ملزومات پزشكي مورد تاييد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي آماده و بيمارستان هاي دولتي ملزم شدند بر اساس اين ليست اقلام مورد نياز را از شركت هاي معتبر با قيمت مصوب تهيه كنند.
وي افزود: در اين ليست داروها و تجهيزات پزشكي بر اساس نيازهاي جديدي كه ايجاد مي شود، ويرايش صورت مي گيرد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي قم تاكيد كرد: بر اين اساس قيمت تجهيزات پزشكي حدود 30 درصد كاهش يافت و ميزان دسترسي مردم به ويژه به پروتزها آسان تر شد.
وي افزود: همچنين با استقرار تجهيزات پزشكي سرمايه اي و ارتقاء سطح هتلينگ مراكز درماني دولتي شاهد ارتقاء مخصوص كيفيت خدماتي درماني و به تبع آن رضايتمندي بيماران و همراهان آن ها هستيم.
وي خاطرنشان كرد: قيمت داروها تابع شاخص هاي مختلفي از جمله ميزان توليد داخل، ميزان واردات از خارج كشور و يا نوسانات ارز است؛ ولي در عين حال قيمت برخي داروها كاهش يافت، برخي متعادل شد و برخي ديگر ثبات پيدا كرد.
ميلاني بيان كرد: با اجراي طرح تحول از توليد داخل حمايت بيشتري صورت گرفت و از ورود داروهايي كه مشابه آن در داخل كشور توليد مي شود، جلوگيري به عمل آمد.
وي گفت: در حال حاضر مشكلي در تامين داروهاي مورد نياز بيماران نداريم و خوشبختانه اين طرح رضايتمندي بيماران را در پي داشته است.
وي با بيان اينكه با اجراي طرح تحول نظام سلامت انقلاب و دگرگوني در بخش درمان رقم خورد، گفت: بيماران درصد كمي از هزينه هاي درماني خود را در مراكز بستري دولتي مي پردازند و عمده پرداختي ها از سوي دولت و يا سازمان هاي بيمه گر صورت مي گيرد.
طرح تحول نظام سلامت از 15 ارديبهشت سال 93 با هفت طرح و برنامه جامع شامل كاهش پرداختي مردم، ارتقاي كيفيت ويزيت، ترويج زايمان طبيعي، مقيم كردن پزشكان متخصص، ارتقاء هتلينگ بيمارستان ها، اورژانس هوايي و پرداخت مبتني بر عملكرد آغاز شد.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سميه حيدري **انتشار- جعفرمسلمي