آنكارا- ایرنا- ابراهیم كالین سخنگوی ریاست جمهوری تركیه، دولت آلمان را به حمایت آشكار از تروریسم متهم و تظاهرات دیروز در فرانكفورت علیه تركیه را محكوم كرد.

به گزارش ایرنا، وی روز یكشنبه با صدور بیانیه ای از طرف نهاد ریاست جمهوری تركیه، تظاهرات دیروز در شهر فرانكفورت آلمان را تجمع 'هواداران گروه تروریستی پ.ك.ك' خواند و صدور مجوز برگزاری این تجمع از سوی مقامات آلمان را نشانه حمایت آشكار از تروریسم دانست.
وی در این بیانیه اعلام كرد: 'رفتار كسانی كه با بهانه های واهی مانع ملاقات مقامات تركیه با هموطنان مقیم آلمانی خود شده، اما از سوی دیگر چشم خود را به سمبل ها و شعارهای گروه تروریستی پ.ك.ك كه نامش در فهرست گروه های تروریستی آلمان نیز درج است، پذیرفتنی نیست.'
كالین در این بیانیه همچنین اضافه كرده است: 'افرادی را كه سعی در توجیه این رفتار هدفدار به بهانه آزادی بیان و تجمعات دارند، به تجدید نظر در این موضوع فرا می خوانیم چرا كه این اقدام دولت آلمان مشروعیت دادن به تروریست ها است.
وی همچنین در این بیانیه، صدور مجوز برای راهپیمایی علیه تركیه در فرانكفورت را 'رسوایی' خوانده و این اقدام را 'تلاش آشكار دولت های اروپایی برای دخالت در همه پرسی 16 آوریل و مداخله در روند برگزاری همه پرسی تركیه' عنوان كرده است.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه تركیه نیز با صدور بیانیه ای، رفتار آلمان در برگزاری تجمعات اتباع این كشور در آلمان را دوگانه خواند و صدور مجوز راهپیمایی علیه تركیه در فرانكفورت را محكوم كرده و این اقدام را در قبال تركیه 'رفتاری غیردوستانه' و با 'استاندارد دوگانه' خواند.
به گزارش ایرنا، روز شنبه هزاران نفر از معترضان به دولت تركیه طی تظاهراتی در شهر فرانكفورت آلمان علیه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه و همه پرسی ماه آوریل شعار دادند.
خبرگزاری رویترز دیروز گزارش داد كه در تظاهر كنندگان دیروز كردهای تركیه ساكن آلمان، پرچم هایی با تصاویر عبدالله اوجالان رئیس زندانی حزب كارگران كردستان (پ.ك.ك) حمل می كردند و با تروریست خواندن اردوغان، خواستار آزادی اوجالان شدند.
اتحادیه اروپا و از جمله آلمان و ایالات متحده، پ.ك.ك را گروهی تروریستی می دانند و فعالیت این تشكل تروریستی در آلمان ممنوع اعلام شده است.
به گزارش ایرنا، روابط میان آنكارا و برلین در پی ممانعت از سخنرانی وزیر امور خارجه تركیه در آلمان و لغو چند برنامه انتخاباتی مقامات تركیه در شهرهای مختلف آلمان طی دو هفته اخیر تیره شده است.
تنش بین تركیه با كشورهای اروپایی طی دو هفته اخیر به اوج خود رسیده و كشورهای اروپایی سخنرانی انتخاباتی مقامات ترك در شهرهای مختلف اروپا را ممنوع و یا لغو كرده اند كه این امر، تنش سیاسی بین تركیه و اروپا به خصوص با هلند و آلمان را در پی داشته است.
همچنین ممانعت از سخنرانی وزیر امور خارجه تركیه در آلمان و نیز صادر نشدن مجوز ورود هواپیمای وی به شهر روتردام هلند و جلوگیری از حضور وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی این كشور در اجتماع ترك تبارها در شهر روتردام هلند موجب شد كه مقامات دو طرف سخنان تندی علیه همدیگر به زبان آورند.
اردوغان پس از ممنوعیت برگزاری گردهمایی وزیران دولت تركیه در آلمان و هلند، این اقدامات را فاشیستی و ناشی از اسلام هراسی و بیگانه ستیزی توصیف كرد.
این تنش ها از زمانی آغاز شد كه دولت آنكارا برای حضور در اجتماع ترك تبارهای آلمان و هلند برنامه های سخنرانی انتخاباتی با حضور مقامات رسمی خود در حمایت از رای 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه كه 16 آوریل(27 فروردین ماه 96) قرار است برگزار شود، تدارك دیده و برنامه ریزی كرد ولی دولت آلمان و هلند از اجرای این برنامه ها جلوگیری كردند.
دولت تركیه در انتخابات همه پرسی قانون اساسی این كشور چشم امید به آرای مثبت همه اتباع تركیه ساكن داخل و خارج از این كشور دارد.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی تركیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.
همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل تركیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 كشور نیز برای اخذ آرای اتباع تركیه در خارج از كشور برنامه ریزی شده كه رای گیری از آنها در 119 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمركی انجام می شود.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری