تهران - ايرنا - محققان دانشگاه فني ايندهوون هلند سيستمي طراحي كرده‌اند كه با استفاده از پرتوهاي مادون قرمز كار مي‌كند و امكان انتقال اطلاعات را با سرعتي بيش از 40 گيگابيت در ثانيه فراهم مي‌كند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، شبكه‌هاي واي فاي كنوني با استفاده از امواج راديويي با بسامد 2.5 يا 5 گيگاهرتز قادرند اطلاعات را با سرعت 300 مگابيت بر ثانيه منتقل كنند، اما ميانگين سرعت شبكه‌هاي كامپيوتري بسيار كمتر از اين مقدار است. البته اين سرعت‌ها نيز براي انتقال اطلاعات در شبكه‌هاي محلي كوچك كه تعداد دستگاه‌هاي متصل به آن‌ها كم است، كاملا مناسب هستند.
با وجود اين، با افزايش تعداد تجهيزات متصل به شبكه مانند گوشي‌هاي هوشمند، تبلت‌ و حتي تلويزيون‌ها و لوازم خانگي، سرعت شبكه‌ها به مرور كمتر شده و دچار قطعي مي شوند.
سيستم‌هايي كه گاهي با عنوان Li-Fi شناخته مي‌شوند، از امواج نوري براي انتقال اطلاعات بهره مي‌گيرند. اين امواج ممكن است موج‌هاي نور مرئي يا امواج مادون قرمز نامرئي باشند. سرعت اين شبكه‌ها به بيش از 10 گيگابيت بر ثانيه رسيده است و با افزايش تعداد تجهيزات متصل به شبكه، سرعت آن‌ها كاهش نمي‌يابد. همچنين در مقايسه با شبكه‌هاي Wi-Fi از امنيت بالاتري برخوردارند. اما براي برقراري ارتباط لازم است بين گسيلگر امواج و دستگاه دريافت‌كننده، يك خط ديد مستقيم وجود داشته باشد.
شبكه نوري محققان دانشگاه ايندهوون نيز با استفاده از آنتن‌ها ايجاد مي‌شود و سيگنال‌ها با استفاده از فيبر نوري به آنتن‌ها منتقل مي‌شوند. آنتن‌ها براي هريك از دستگاه‌ها از يك طول موج اختصاصي استفاده مي كنند، اين سيستم نيازي به منبع تامين توان ندارد و نگهداري از آن بسيار ساده است، با استفاده از فركانس‌هاي 200 تراهرتز كار مي‌كند و در فاصله بيش از 2.5 متري براي انسان كاملا بي خطر محسوب مي‌شود.
تنها نقطه ضعف سيستم اين است كه امواج مادون قرمز از ديوارها و اشيا عبور نمي كنند و لازم است در هر اتاق از يك آنتن استفاده شود.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني