تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۱

كرمان - ایرنا - معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینكه سال گذشته در اقتصاد ایران 700 هزار شغل ایجاد شد، گفت: اینكه رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری كرده اند، نشان می دهد كه نبود شغل و بیكاری از چالش های جدی در اقتصاد كشور است.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با بخش خبری ساعت 21 شبكه اول سیما از محل باغ فتح آباد كرمان افزود: از جمله مشكلات مردم، موضوع اشتغال و مقابله با چالش بیكاری است.
وی بیان كرد: ملت بزرگ ایران اطلاع دارند كه اقتصاد ایران ظرفیت اشتغال مشخصی داشته و در سال های 74 تا 84 كه بیشترین شغل ایجاد شده، میزان آن حدود 600 هزار شغل در سال بوده است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: در بازه زمانی 84 تا 92 میزان شغل خالص ایجاد شده در كشور صفر بوده زیرا در مقابل اشتغالی كه ایجاد شده، افرادی نیز بیكار شده اند و این موضوع میزان اشتغال در این سال ها را صفر كرده است.
وی اظهار كرد: از 2 سال قبل حجم نیروهای جویای كار به میزان چشمگیری افزایش یافته و یك میلیون و 200 هزار نفر به افراد جویای كار در كشور اضافه شده است.
جهانگیری گفت: برای ایجاد اشتغال باید به حوزه سرمایه گذاری و تولید داخلی توجه ویژه شود.
وی با بیان اینكه امنیت مال و حیثیت بخش خصوصی باید حفاظت شود، گفت: دستگاه ها باید با این دیدگاه به صحنه آیند كه زمینه را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم كنند.
وی با اشاره به هدف گذاری ایجاد شده در كشور برای ایجاد یك میلیون شغل در سال جاری بیان كرد: موضوع اشتغال، تولید و اقتصاد مقاومتی سه موضوع مهم در كشور است كه در سال 95 مورد توجه بوده و با توجه به نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، باید برنامه جدیدی برای آن تدوین و اجرایی شود.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی مجموعه سیاست های مورد اجماع همه كارشناسان و نسخه خوب و شفابخشی برای حل مشكلات مردم است.
وی افزود: پیش نیاز اصلی برای سرمایه گذاری این است كه دولت نمی تواند كار اقتصادی و تجاری كند؛ زیرا دولت تاجر و تولید كننده خوبی نیست.
جهانگیری اظهار داشت: در سخنان روز گذشته (سه شنبه) رهبر معظم انقلاب اسلامی به سیاست های اصل 44 قانون اساسی اشاره شد و بر مبنای آن بخش خصوصی محور اصلی ایجاد شغل است.
وی تصریح كرد: لازم است همه بپذیریم بخش خصوصی باید میدان دار باشد و باید فضای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برای بخش توسعه فعالیت های بخش خصوصی فراهم شود.
معاون اول دولت تدبیر و امید با اشاره به اینكه در كشور منابع عظیم بانكی وجود دارد، گفت: در 10 ماه سال گذشته 433 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانكی در كشور پرداخت شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، 46 درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان كرد: نظام بانكی قادر است بخش زیادی از مسئولیت تامین مالی را بر دوش بكشد.
جهانگیری بر اصلاح نظام بانكی تاكید كرد و گفت: صندوق توسعه ملی در شرایط كنونی بیش از 40 میلیارد دلار منابع دارد كه می تواند به بخش خصوصی كمك كند.
وی افزود: بازار سرمایه از سال گذشته حضور فعالی در تامین مالی بنگاه های اقتصادی و دولت داشته و اولین بار است كه این بازار با چنین حجمی وارد تامین مالی برای بنگاه های اقتصدی و دولت شده است.
اسحاق جهانگیری روز دوشنبه این هفته وارد كرمان شد و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، حضور در گلزار شهدای كرمان، سفر به شهرستان سیرجان، شركت در نشست شورای آب استان كرمان، بازدید از ستاد تسهیلات نوروزی استان، ستاد انتخابات شهرستان كرمان، تونل انتقال آب و پروژه های شهری از برنامه های سفر سه روزه وی به این استان بود.
خبرنگار: سمیه حسن شاهی*انتشار دهنده: عبدالله غفاری
7440*شبس*1613