تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۹

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه گرانادای اسپانیا روش جدیدی را ابداع كردند كه در آن برای تصفیه فاضلاب از پوست مركبات استفاده می‌شود.

به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، در این شیوه ابتدا پوست مركبات در خلاء خشك می شود و سپس در جریان یك فرآیند شیمیایی خلل و فرج و اندازه پوست‌ها افزایش می‌یابد. پس از آن پوست‌ها به شكل گرانول درمی آیند.
در آزمایشات اولیه، گرانول‌های حاصل از فرآوری پوست مركبات، توانستند فلزات سنگین مانند مس را از فاضلاب خارج كنند. در این آزمایش گرانول‌ها داخل ستون‌هایی قرار گرفتند كه آب حاوی فلزات سنگین از درون آن‌ها عبور می كرد. در نتیجه این آزمایشان مشخص شد، پوست مركبات قابلیت جایگزینی با زغال فعال مورد استفاده در فرآیندهای تجاری تصفیه فاضلاب‌ها را دارد.
محققان معتقدند پوست مركبات قابلیت استفاده به عنوان مواد جاذب را دارند و با استفاده از ضایعات صنایع غذایی می‌توان فرآورده‌های ارزشمندی مانند فلزات گرانبها را از فاضلاب استخراج كرد.
پیش از این محققان دانشگاه فلیندر استرالیا نیز با استفاده از مواد موجود در پوست مركبات نوعی پلیمر ساختند كه قابلیت استخراج فلزات سنگین را از فاضلاب در اختیار می‌گذاشت.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Industrial Crops and Products منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشاردهنده: گلشن