به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، مطالعات محققان دانشگاه مك مستر در اونتاريو، كانادا، نشان ميدهد شاخص توده بدني و بافت چربي در كودكاني كه به تومور مغزي مبتلا بودهاند و درمان شده اند، بيشتر از هم سن و سالانشان است. افزايش چربي بدن مهمترين عامل حمله قلبي، سكته مغزي، ديابت نوع 2 و مرگ زودرس در سنين بزرگسالي است.
محققان با توجه به اين مطالعه تمركز بر روش هاي بهينه درمان سرطان را در تمام افراد به ويژه كودكان ضروري ميدادند و بر رژيم غذايي سالم و تحرك بدني به ويژه در بيماران تاكيد ميكنند.
شاخص توده بدني (BMI) مهمترين فاكتور در تعيين وزن نرمال، اضافه وزن و چاقي است. شاخص توده بدني با تقسيم وزن (به كيلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست مي آيد. شاخص توده بدني كمتر از 18.5، نشان دهنده كم وزني غير طبيعي است. اگر عدد بدست آمده بين 18.5 تا 24.9 باشد، يعني وزن فرد طبيعي است. عدد بزرگتر و مساوي 25، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد 30 به بالا نشان دهنده چاقي است، كه به ترتيب به چاقي درجه يك (بين 30 تا 34.9)، چاقي درجه دو (بين 35 تا 39.9) و چاقي درجه سه (40 به بالا) تقسيم بندي مي شود. آگاهي از شاخص توده بدني براي هر فرد ضروري است.
تومورهاي مغزي يكي از شايعترين علل مرگ ناشي از سرطان در تمام سنين و دومين علت مرگ ناشي از سرطان در كودكان است.
نتايج اين مطالعه در نشريه Scientific Reports منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۳
تهران-ايرنا-مطالعات جديد نشان ميدهد بافت چربي كودكان درمانشده مبتلا به سرطان مغز بسيار بيشتر از كودكان ديگر است و همين امر احتمال ابتلا به بيماريهاي مرتبط با چاقي از جمله ديابت را افزايش ميدهد.