به گزارش ايرنا اين مكان مذهبي با حفظ حالت اوليه و ويژگي هاي معماري ايراني اسلامي و نيز تاثيري كه در طول تاريخ بر شهر دزفول داشته ، آذرماه سال 1380 با شماره 287 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد.
سبك معماري مسجد جامع دزفول الگو گرفته از معماري كاخ ايوان كرخه و معماري دوره ساساني است كه با گشتي در اين مسجد زيبا و تاريخي خود را به رخ بيننده كشانده و گردشگران را در سفري به قرون گذشته با خود همراه مي سازد.
مسجد جامع دزفول داراي شش ايوان كوچك و يك ايوان بزرگ است كه هنرمند دزفولي با استفاده از چوب جغ در ايوانها بر زيبايي هاي اين مسجد افزوده است.
در ساخت اين مسجد تاريخي از ستون بعنوان عامل نگهدارنده سقف استفاده شده است كه اخيرا در اقدامي ابتكاري از سوي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ، بر زيبايي ايوان هاي آن با هنر خراطي به همت هنرمند صاحب نام دزفولي و داراي نشان يونسكو افزوده شده است.
عبدالرحيم فروتن هنرمند صاحب نشان يونسكو در ابتكاري نو هنر خراطي را در كنار معماري ايراني اسلامي در ايوان هاي مسجد جامع دزفول بكار گرفته است.
اين هنرمند دزفولي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:استفاده از هنر خراطي در ايوان هاي مسجد جامع دزفول جلوه اي ويژه به اين مسجد تاريخي داده است.
وي با تاكيد براينكه اجراي نماي خراطي در ايوان هاي مسجد جامع هيچ گونه دخل و تصرفي در بناي اين مسجد موجب نشده گفت:چوب بكار برده شده در ايوان هاي اين مسجد 4 سانتي متر قطر و 13 سانتي متر پهنا دارند كه استفاده از اين مقدار چوب براي كنترل بار شيشه هاي دوجداريه ايوان ها مي باشد.
مسجد جامع دزفول در هسته مركزي شهر دزفول در خيابان امام خميني (ره) از جمله جاذبه هاي گردشگري دزفول مي باشد كه مورد استقبال مسافران نوروزي قرار گرفته است.
7278/6068
تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰
دزفول - ايرنا - مسجد جامع دزفول با معماري خاص دوره اسلامي بعد از پل 1700 ساله ساساني برجسته ترين اثر تاريخي كهن شهر دزفول است.