به گزارش ايرنا، در حالي كه پاركها، مناطق جنگلي، حاشيه رودخانهها و جاذبههاي طبيعي شهرستانهاي گچساران و باشت كه از مناطق گردشگري نوروزي در كهگيلويه و بويراحمد هستند، هم اينك پذيراي هزاران گردشگر است اما تعداد زيادي از طبيعت دوستان با ريختن زبالهها در كيسه و قرار دادن در مناطق از پيش تعيين شده حافظ محيط پيرامون خود شدهاند.
برخي طبيعت دوستان انجمن سبز گامان طبيعت نيز در حال تشويق مردم براي جمع آوري زبالههاي خود هستند.
هم اكنون هزاران چادر رنگارنگ در پهناي دشتهاي ديل، قلات گناوه، آبريگون، رود رونه، گردنه شلال دون و ساير جاذبههاي ديدني شهرستانهاي گچساران و باشت برپا شده و محيطبانان و طبيعت دوستان در حال توزيع بروشور و كيسه زباله بين مردم هستند.
برخي فعالان محيط زيست نيز در حال آموزش مردم درباره فرهنگسازي پيشگيري از بوته كني گياهان كوهي هستند.
مسيرهاي ارتباطي منتهي به جاذبههاي گردشگري شاهد صفهاي چندين كيلومتري خودروهاست.
پخت غذاهاي محلي چون آش ماست و شله ماش، گره زدن سبزهها، گرفتن عكس يادگاري، طنين نواي موسيقيهاي محلي از جمله سرگرميهاي روز سيزده بدر اين 2 شهرستان است.
بسياري از جوانان و نوجوانان مشغول بازيهاي بومي محلي مانند كل كله برد، رقص دستمال و چوب بازي هستند.
در گذشتههاي دور پيشينيان آيين روز سيزده بدر را براي طلب باران فراوان و پاسداشت طبيعت در سال اجرا ميكردند.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست گچساران گفت: توزيع 2 هزار عدد كيسه زباله و 2 هزار نسخه بروشور حفاظت از محيط زيست همزمان با 13 فروردين روز طبيعت از سوي اين اداره در شهرستان آغاز شد.
عبدال ديانتي نسب هدف از اين اقدام را جمع آوري صحيح زباله و آگاهي بخشي به مردم و گردشگران نوروزي گچساران در راستاي صيانت از عرصههاي منابع طبيعي و مكانهاي تفريحي شهرستان اعلام كرد.
ديانتي نسب افزود: اداره حفاظت محيط زيست گچساران تمهيدات لازم براي حفاظت از تفرجگاهها و عرصههاي منابع طبيعي اين شهرستان و جلوگيري از تخريب آنها در روز طبيعت را انديشيده است.
وي از مسافران نوروزي كه قصد عزيمت به عرصههاي طبيعي و نقاط گردشگري گچساران را دارند خواست در حفظ و پاكيزه نگه داشتن محيط زيست اين شهرستان كوشا باشند.
شهرستانهاي گچساران و باشت در جنوب كهگيلويه و بويراحمد حدود 150 هزار نفر جمعيت بيش از 500 هزار هكتار جنگل و مرتع دارند.
خبرنگار: فرزانه شريفي** انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
8143/6110
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۴
گچساران - ايرنا - روز سيزدهم فروردين كه به عنوان انس با طبيعت نامگذاري شده است، ميتواند همراه با حفظ طبيعت و نه تخريب محيط زيست برگزار شود.