تهران - ايرنا - يك گروه بين‌المللي از محققان دريافتند تغييرات آب و هوايي موجب تغيير ساختار پراكندگي جانوران در سطح زمين شده است.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري گاردين، بر اساس اين تحقيقات افزايش دماي خشكي و آب‌ها، گونه‌هاي مختلف جانوري را ناچار به مهاجرت به مناطق خنك تر كرده است و در اثر اين مهاجرت‌ها، انواع حشرات حامل انواع بيماري‌ها به مناطق جديد رفته‌اند، همچنين موجوداتي كه از غلات و محصولات كشاورزي تغذيه مي‌كنند و عمل گرده‌افشاني را انجام مي‌دهند، به مناطق جديد مهاجرت كرده‌اند و بسياري از ساكنين جنگل‌ها نيز محل زندگي خود را تغيير داده‌اند.
محققان هشدار دادند اين تغييرات مي‌تواند به صنايعي مانند گردشگري و جنگل‌داري، آسيب جدي وارد كند و به دليل جابه‌جايي منابع طبيعي مانند گروه‌هاي ماهيان بين كشورهاي مختلف تنش ايجاد شده است.
اين نوع مهاجرت‌ها خود يك عامل تشديد كننده تغييرات آب و هوايي محسوب مي‌شوند. براي مثال در مناطق قطبي كه پيش از اين با برف پوشيده شده بودند و نور خورشيد را منعكس مي‌كردند، اكنون گياهان تيره‌رنگ رشد مي‌كنند و با جذب گرماي خورشيد موجب افزايش دماي محيط مي‌شوند.
اين مهاجرت كلي گونه‌هاي جانوري در طول 25 هزار سال گذشته بزرگترين مهاجرت در نوع خود محسوب مي‌شود. به اعتقاد محققان، اين تغيير وضعيت موجب تغيير الگوهاي زندگي انسان شده و برندگان و بازندگاني دارد. چنين تغييراتي زمينه را براي درگيري و مخاصمه بين جوامع مختلف فراهم مي‌كند.
محققان يادآوري مي‌كنند كه بقاي انسان در اجتماعات شهري و روستايي به ساير اشكال حيات در زمين بستگي دارد و تغييرات آب و هوايي موجب تغيير ساختار توزيع حيات در زمين مي‌شود.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: گلشن