تهران - ايرنا - پنجاه وچهارمين دوره نمايشگاه كتاب بولونيا امروز(دوشنبه) با حضور ايران افتتاح مي‌شود.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران، شعار امسال نمايشگاه كتاب بلونيا «نقش زيستگاه‌هاي طبيعي در محتواي كتاب كودكان» است.
در اين دوره موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران ويژه برنامه «روز ايران» را برگزار خواهد كرد.
طبق اعلام، سالن «ويواچه» نمايشگاه بين‌المللي بولونيا فردا(سه شنبه) ميزبان علاقه مندان به ادبيات، تصويرگري و فرهنگ ايران است.
فاطمه عسگري عضو هيات علمي دانشكده زبان‌هاي خارجي دانشگاه تهران در اين روز به موضوع « ترجمه كتاب پينوكيو در ايران» در قالب يك سخنراني و ارائه پاورپوينت خواهد پرداخت.
اين كارشناس پيش از اين موفق به دريافت رتبه ممتاز دكتراي تخصصي در رشته ادبيات و فرهنگ ايتاليايي با ارائه رساله ماهيت و تفاسير معشوق در اشعار فرانچسكو پتراكا شده است.
در ادامه ويژه برنامه «روز ايران» كه از ساعت١٣:٣٠ تا ١٥:٣٠ برگزار خواهد شد، «سيمونه رئا» و «آريانا وايرو» دو تصويرگر ايتاليايي از تجربه حضور خود در ايران خواهند گفت.
چندي پيش و به مناسبت حضور ايتاليا به عنوان ميهمان ويژه سي‌ امين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، در روزهاي 10 و 12 بهمن ماه سال گذشته، كارگاه مشتركي با حضور اين دو هنرمند در موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران برگزار شد.
در اين كارگاه اعضاي انجمن تصويرگران هم حضور داشتند.
از ديگر فعاليت‌هاي غرفه ايران در نمايشگاه كتاب بولونيا، معرفي 65 نويسنده كودك و نوجوان و آثار فاخر آنها در قالب يك كاتالوگ به كارشناسان حاضر در پنجاه و چهارمين نمايشگاه كتاب بلونيا است.
موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران با همكاري انجمن نويسندگان كودك و نوجوان پس از بررسي آثار فعالان حوزه ادبيات كودك، آن دسته از نويسندگاني را كه فعاليت مستمري در ادبيات كودك داشته‌ و موفق به كسب افتخارات و جوايز ملي يا بين‌ المللي شده‌اند، در اين كاتالوگ معرفي كرده است.
ترجمه‌ آثار اين مولفان به زبان‌هاي خارجي و انتشار آثاري از آنها طي پنج سال اخير از ديگر معيارهاي مورد نظر داوران بوده است.
بر اساس اين گزارش، نام نويسندگاني از چند نسل در اين كاتالوگ به چشم مي‌خورد كه برخي از آنها عبارت از احمدرضا احمدي، محمدهادي محمدي، مرتضي خسرونژاد، محمدكاظم مزيناني، داوود غفارزادگان، محمدرضا سرشار، عباس عبدي، بيوك ملكي، فريبا كلهر و آتوسا صالحي است.
مخاطبان اين كاتالوگ علاوه بر آشنايي با فعاليت‌هاي حرفه‌اي اين نويسندگان و شاعران، برخي آثار آنها را مي‌شناسند، ضمن اينكه فهرستي از جوايز اين نويسندگان نيز در اين كاتالوگ ارائه شده است.
اين كاتالوگ به همت موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي و نمايشگاه بين المللي كتاب تهران منتشر شده و در نمايشگاه كتاب بلونيا در دسترس كارشناسان نشر از سراسر دنيا قرار مي‌گيرد.
در ايام برگزاري اين نمايشگاه، موسسه نمايشگاه‌هاي فرهنگي ايران ضمن گفت وگو با نمايندگان نمايشگاه‌ها و ناشران شركت كننده، به معرفي كتاب‌ها و نويسندگان كودك و نوجوان در قالب دو كاتالوگ مي‌پردازد.
«نگاهي كوتاه به صنعت نشر جمهوري اسلامي ايران» عنوان كاتالوگ ديگري است كه به معرفي نمايشگاه كتاب تهران، موسسه خانه كتاب، خبرگزاري ايبنا، جايزه كتاب سال، كتابخانه ملي، موسسه شهر كتاب، بوستان كتاب و نهادهاي مرتبط با حوزه نشر مي‌پردازد و در دسترس عموم بازديدكنندگان قرار مي‌گيرد تا با فعاليت‌هاي گسترده ايران در حوزه كتاب و كتابخواني آشنا شوند.
براي نخستين بار، نمايشگاه كتاب تهران فرصتي مطالعاتي را فراهم آورده كه اطلاعات آن همراه با برنامه‌هاي اين دوره از نمايشگاه به علاقمندان ارائه خواهد شد.
علاوه بر اين بازديدكنندگان مي‌توانند با آثار تصويرگري ايراني كه توسط ناشران خارجي چاپ شده، آشنا شوند؛ اين آثار و اطلاعات آنها نيز در قالب يك كاتالوگ قابل بررسي‌ هستند.
در ادامه فرصت رايزني با هنرمندان و ناشران ديگر كشورها نيز براي نويسندگان و تصويرگران جوان كشور در اين نمايشگاه فراهم آمده است.
علي اصغر ماتك، شهرزاد شهرجردي و غزل فتح‌الهي برگزيدگان سومين مسابقه خلق كتاب‌هاي تصويري و نرگس محمدي و حسن عامه كن از جمله تصويرگراني هستند كه آثارشان به كاتالوگ بلونيا راه يافته و اين موسسه اقدام به اعزام آنان كرده است.
اين روزها در غرفه ايران كه متراژ آن 32 متر است، حضور خواهند داشت.
از ديگر برنامه‌هاي مهم نمايشگاه كتاب بولونيا، اهداي جايزه آستريدليندگرن در روز دوم نمايشگاه است. همچنين در اين دوره، جزاير بالئاري و كاتالونيا مهمانان ويژه اين نمايشگاه هستند.
به گفته مسئولان اين نمايشگاه، دليل اين انتخاب فعاليت طولاني مدت اين مناطق در چاپ كتاب براي كودكان و نوجوانان (از قرن پانزده ميلادي) در قاره اروپا است.
فراهنگ ** 1880 دريافت كننده: پروين اروجي * انتشار: اميد غياثوند