بررسی خبرنگار ایرنا از آمارنامه صنعت برق ایران حاكی است، مطابق برنامه زمان بندی شده در این سال هزار و 290 مگاوات انواع نیروگاه توسط وزارت نیرو به بهره برداری می رسد و سهم بخش خصوصی در این زمینه دو هزار و 150 مگاوات است.
480 مگاوات نیروگاه سیكل تركیبی شیروان واقع در استان خراسان شمالی، 301 مگاوات نیروگاه گازی كلاس F در مناطق مختلف كشور، 90 مگاوات نیروگاه بادی در مناطق مختلف كشور، 140 مگاوات در نیروگاه «داریان» كرمانشاه، 225 مگاوات در نیروگاه رودبار لرستان، 50 مگاوات در نیروگاه «سردشت» و چهار مگاوات نیروگاه آبی كوچك، متوسط و جریانی، نیروگاه هایی است كه با مالكیت وزارت نیرو در این سال به بهره برداری می رسند.
نیروگاه سیكل تركیبی در واقع تركیبی از توربین بخار و توربین گازی است؛ ژنراتور توربین گازی، برق تولید می كند و همزمان، انرژی حرارتی تلف شده از توربین گاز (توسط محصولات احتراقی) برای تولید بخار مورد نیاز توربین بخار استفاده و به این ترتیب برق اضافی تولید می شود. با تركیب كردن این دو، سیكل بهره وری نیروگاه افزایش پیدا می كند.
برپایه این گزارش، همچنین 160 مگاوات در نیروگاه «صدوق» یزد، 160 مگاوات در نیروگاه گل گهر سیرجان در استان كرمان، 160 مگاوات از نیروگاه «سمنگان» استان كرمان، 110 مگاوات از نیروگاه ماكو، 160 مگاوات از نیروگاه بهبهان خوزستان و 320 مگاوات از نیروگاه پرند، همگی نیروگاه های سیكل تركیبی هستند كه در این سال با مالكیت بخش خصوصی به بهره برداری خواهند رسید.
بخش خصوصی همچنین راه اندازی 600 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و 480 مگاوات نیروگاه تولید پراكنده (DG) و تولید همزمان برق و حرارت (CHP) را در این سال در دستور كار خواهد داشت.
سیستم تولید پراكنده نیروگاه های كوچك با ظرفیت های 15 كیلووات تا 25 مگاوات برای شارژ ایستگاه های نزدیك به محل مصرف و تامین نیازهای شبكه و بار مورد استفاده قرار می گیرد كه این نیروگاه ها را با علامت اختصاری DG نمایش می دهند.
سهم نیروگاه های تجدیدپذیر در این سال در حالی 600 مگاوات در نظر گرفته و برنامه ریزی شده كه براساس آمارهای وزارت نیرو، ظرفیت كنونی نصب شده نیروگاهی كشور در بخش انرژی های تجدیدپذیر فقط یك درصد سبد انرژی كشور است و پیش بینی می شود در افق سال 1400 ظرفیت تولید انرژی نیروگاه های تجدیدپذیر به پنج هزار مگاوات برسد.
در لایحه برنامه پنجساله ششم توسعه كشور ساخت 26 هزار مگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است كه 16هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه های گازی موجود به سیكل تركیبی، سه هزار مگاوات آن با ساخت نیروگاه های تولید پراكنده (DG) و تولید همزمان برق و حرارت (CHP) و پنج هزار مگاوات دیگر آن با ساخت نیروگاه های تجدیدپذیربادی و فوتوولتائیك (خورشیدی) تامین خواهد شد.
تحقق برنامه های یاد شده منوط به فعال شدن سرمایه گذار مربوطه و تامین به موقع ارزو ریال مورد نیاز است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته (تا تاریخ بیستم اسفندماه) در مجموع كل دو هزار و 199 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در كشور نصب شد كه هزار و 660 مگاوات (معادل 75.5 درصد) آن را نیروگاه های گازی، 320 مگاوات (معادل 14.6 درصد) آن را نیروگاه های سیكل تركیبی، 75 مگاوات (معادل 3.4 درصد) آن را نیروگاه های برق آبی، 125 مگاوات (معادل 5.7 درصد) آن را نیروگاه های تولید پراكنده (DG- نیروگاه تولید پراكنده) و (CHP - تولید همزمان برق و حرارت) و 19 مگاوات (معادل 9 دهم درصد) آن را نیروگاه های انرژی های تجدیدپذیر تشكیل می دهند.
در این سال نیروگاه های جدید بخاری، اتمی و دیزلی به بهره برداری نرسیده است.
اكنون و با اضافه شدن این ظرفیت های جدید، كل ظرفیت نصب شده نیروگاهی كشور به 76 هزار و 302 مگاوات افزون شد كه از این نظر در رتبه نخست منطقه و چهاردهم جهان قرار دارد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 *1579* گزارش: محمد ملك دار ** انتشاردهنده:مرضیه فاتحی
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
تهران- ایرنا- وزارت نیرو در سال 1396 برای راه اندازی و بهره برداری از سه هزار و 440 مگاوات واحد نیروگاهی در كشور از سوی این وزارتخانه و بخش خصوصی برنامه ریزی كرده است.