همدان- ايرنا- معاون بهبود دامي سازمان جهاد كشاورزي استان همدان گفت: همدان رتبه برتر سنتز نژادي دام سبك را در بين استانهاي كشور كسب كرد.

محمد نظرپور روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: در راستاي اهداف بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي مبني بر ترويج و ايجاد نژاد دام سبك در كشور با توجه به كاهش منابع تغذيه اي و لزوم بهره برداري مناسب از منابع موجود و افزايش بهره وري در بخش دام مديريت اموردام با همكاري مديريت جهاد كشاورزي شهرستانها و هماهنگي لازم با مركز بهبود واصلاح نژاد دام كشور در سال 1395 توانست رتبه برتر كشور را كسب كند.
وي اضافه كرد: در استان همدان بيش از 2 هزار راس دام سبك بدون اعتبارات ملي و با هزينه گله داران سنتز نژادي شده است.
وي با بيان اينكه اجراي طرح اصلاح سنتز نژادي در سالجاري نيز ادامه خواهد داشت افزود: دامداران با مراجعه به جهاد كشاورزي شهرستانها تقاضاي خود را ارائه و سپس پيگيري لازم به عمل خواهد آمد.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي استان همدان افزود: طرح اصلاح نژاد دام سنگين صنعتي استان در راستاي بهبود مديريت گله هاي گاو شيري طرح (dhi ) با هماهنگي اتحاديه دامداران و بدون اعتبارات دولتي در سطح 23 گله با ظرفيت بيش از پنج هزار راس از سال 94 در استان در حال انجام است و دامداران مي توانند از مزاياي اين طرح استفاده كنند.
نظرپور گفت: پيگيري و اقدام لازم براي اخذ اولين زنجيره توليد شير توسط دامداري پگاه ملاير و شركت پگاه همدان در سال 95 صورت گرفت و 2 زنجيره توليد گوشت قرمز و شير در حال پيگيري است.
معاون بهبود توليدات دامي جهاد كشاورزي همدان تصريح كرد: به منظور تعادل در توليد شير و گوشت قرمز در استان بيش از 2 هزار و 650 راس گاو بومي و 2 رگ استان با اسپرم گاوهاي دو منظوره سيمينتال تلقيح شده و طرح تا تعادل در توليد شير و گوشت ادامه خواهد داشت.
نظرپور تاكيد كرد: از وظايف ديگر مديريت امور دام توزيع سبوس يارانه دار استحصالي از كارخانجات آرد استان و مقداري نيز از خارج استان ( استان البرز) است كه بين دامداران و مرغداران استان بر اساس ضوابط و قوانين توزيع شده و در اين راستا بيش از 12 هزار و 800 تن سبوس در سال گذشته توزيع و در سالجاري نيز ادامه خواهد داشت .
گفتني است توليد گوشت قرمز در استان همدان ساليانه 28 هزار تن است كه 3.5 درصد از توليد كشور و رتبه 11 را به خود اختصاص داده است.
همچنين استان همدان ساليانه 48 هزار تن توليد گوشت مرغ دارد و در اين بخش رتبه 16 توليدات كشور و در ارتباط با تخم مرغ ميزان توليد 14 هزار تن است كه 1.5 درصد از توليد كشور و رتبه 14 كشوري را دارد.
370 هزار راس گاو و گوساله اصيل و بومي و يك ميليون و 400 هزار رأس گوسفند و 300 هزار راس بز و بزغاله در استان همدان وجود دارد كه ظرفيتي بالا در توليد محصولات گوشتي و لبني در استان فراهم كرده است.
استان همدان يكي از استان هاي مطرح در توليد علوفه هاي مرغوب كشور است و اين مزيت استان همدان را از نظر توليد گوشت و شير در سطح بالايي قرار داده است.
7523/6993
خبرنگار: مرضيه بختياري**انتشار: اكبر بهاروند