تهران-ايرنا- عبدالله بشاره دبيركل سابق شوراي همكاري خليج فارس ضمن انتقاد از مديريت اتحاديه عرب و ناتواني كشورهاي عربي در دستيابي به وحدت و يكپارچگي اين ضعف را امري وخيم دانست.

به گزارش روزچهارشنبه ايرنا عبدالله بشاره با درج مقاله اي درنشريه القبس با اشاره به سابقه ديرينه اختلافات ميان كشورهاي عربي نوشت : در زمان اشغال خاك كويت از سوي ارتش سابق بعث عراق درسال 1990 نيز كشورهاي عربي در محكوميت حمله صدام با يكديگر اختلاف پيدا كرده و برخي اعضاي اتحاديه عرب مخالف محكوم كردن حمله صدام به كويت بودند.
بشاره نوشت : امروزه از مهمترين نيازهاي كشورهاي عربي دستيابي به ساختار دمكراسي برمبناي حمايت مردمي و انسجام اجتماعي مي باشد و بايد اصلاحات سياسي در اين زمينه اعمال شده و محاسبه مسئولان نيز در دستور كار قرار گيرد.
دبيركل سابق شوراي همكاري خليج فارس تاكيد كرد: بايد شرايط در كشورهاي عربي براي شنيده شدن صداهاي مردمي و فعاليت نهادهاي مردمي فراهم شود و حمايت هاي لازم در اين زمينه به عمل آيد.
بشاره نوشت : به رغم تحولات و چالش هايي كه كشورهاي عربي در دهه هاي ششم و هفتم قرن گذشته با آن مواجه بودند اما اين كشورها اقداماتي براي جبران ناكامي هاي خود و چاره انديشي در اين زمينه انجام ندادند و مسير واقع گرايانه اي را در پيش نگرفتند و به طرح شعار بسنده كردند.
در نشست اخير كشورهاي عربي نيز اختلافات به صورت گسترده روي داد و بر اجلاس سايه افكند.
در اين نشست كه با حضور وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب برگزار شد، بندي با درخواست قطر در مورد ربوده شدگان قطري در عراق در دستور كار جلسه قرار گرفت و اين امر با مخالفت عراق مواجه شد.
ديپلمات ها گفتند كه قطر براي نخستين بار پيش‌نويس مصوبه‌اي را پيرامون اين مساله ارائه داد و عراق به شدت با آن مخالفت كرد؛ به ويژه اينكه اين پيش‌نويس به صورت غيرمستقيم حكايت از اين دارد كه كشورهاي عربي، عراق را در اين مساله محكوم مي‌كنند.
خاورم*320 ** 1064 انتشار دهنده: فرشاد محسن زاده