قصرشیرین- ایرنا- مدیركل دفتر برنامه ریزی مدیریت توسعه‌ شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور برای بررسی نقاط ضعف و قوت از پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی بازدید و بر لزوم افزایش زیرساخت های در بخش آب، برق، مخابرات و راه تاكید كرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید عبداللهی چهارشنبه شب در جریان بازدید از پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی افزود: پایانه بین المللی خسروی ظرفیت های مناسبی برای تردد زائران به لحاظ امكانات رفاهی، توقفگاه و گیت های ورود و خروج دارد.
وی بیان كرد: در برنامه سفر به شهرستان های دالاهو، سرپل ذهاب و قصرشیرین قابلیت های این مسیر و امكانات موجود برای تردد زائران اربعین حسینی مورد بررسی قرار گرفت.
وی و اظهارداشت: باید با برنامه ریزی محدودیت هایی كه وجود دارد برطرف شود تا شاهد تردد بخشی از زائران اربعین حسینی از طریق مرز خسروی به عتبات عالیات باشیم.
وی اضافه كرد كه برای ایجاد توقفگاه های خودرو نیز جانمایی هایی صورت خواهد گرفت و تلاش بر این است مالكیت آن در اختیار شهرداری باشد تا ضمن درآمد زایی مستمر و پایداری برای شهرداری، این شهر نیز از وجود آن منتفع شود.
فرماندار قصرشیرین نیز گفت: با تلاش های صورت گرفته 90 هكتار معبر خاكی برای ایجاد توقفگاه خودرو مشخص شده است.
فرامرز اكبری افزود: قصرشیرین ویترین كشور است و محل تردد مسافران خارجی است و از این رو ایجاد توقفگاه می تواند كمكی به شهرداری برای افزایش زیرساخت های شهری و توسعه شهر باشد.
وی ابراز امیدواری كرد با بسیج همه امكانات و بهره گیری از ظرفیت های موجود برای ایجاد و توسعه زیرساخت های شهری، امكانات لازم برای تردد زایران اربعین از مرز خسروی فراهم شود.
وی گفت: بازید امروز به نمایندگی از سوی وزیر كشور صورت گرفت تا ضمن تقویت نقاط قوت، شاهد رفع كاستی های موجود در مرز به راحت ترین شكل ممكن برای تردد زائران اربعین حسینی از مرز خسروی باشیم.
با پیگیری مسئولان استان كرمانشاه، با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت كشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری كرمانشاه، اكنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شده ولی به دلیل مسایل امنیتی داخل عراق، این مرز به روی زوار ایرانی بسته است.
مرز رسمی خسروی هفدهم خرداد سال 92 به دنبال وقوع حادثه تروریستی در مسیر تردد زوار ایرانی در آن سوی مرز كه به شهادت 14 نفر و مجروح شدن 44 زایر ایرانی منجر شد، مسدود شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یك تا سه با 322 اتاق و یك هزار و 200 تخت است كه بیشتر این اماكن در اوایل دهه 80 ساخته شده تا زایران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یك شب را در این منطقه مرزی اقامت كنند.
مرز خسروی نزدیكترین نقطه از كشورمان به بغداد، كربلا، كاظمین و سامراست كه این مرز رسمی تا بغداد پایتخت كشور عراق 190، نجف 380، كربلا 300، كاظمین 203 و تا سامرا 326 كیلومتر فاصله دارد.
عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال 77 در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال 81 با 75 میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین در غرب كرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت، بیش از 186 كیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد كه اولی هم مرز با حوزه حكومت مركزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم كردستان عراق است.
مرز خسروی در 20 كیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
7079/3012/8066 خبرنگار:نازنین باباخانی ** انتشار دهنده:فاطمه نوری جهانگرد