پكن -ايرنا - تايوان با ساخت هشت زيردريايي جديد در تقابل با چين مي كوشد تا نيروي دريايي خود را با توجه به تشديد منازعات دريايي منطقه‌اي تقويت كند.

به گزارش ايرنا ، اين اقدام در شرايطي صورت مي گيرد كه چين به شدت در حال تقويت نيروي دريايي خود است و تعداد زيادي ناوشكن و كشتي هاي تسليحاتي پيشرفته و زيردريايي را به ناوگان خود در درياهاي شرقي و جنوبي افزوده است.
يكي از اصلي ترين اهداف تايوان از ساخت هشت زيردريايي جديد، بهبود ساختار نيروي دريايي خود از جمله قوي كردن آن در درياي جنوبي است.
تايوان در حال حاضر از چهار زيردريايي بهره مي گيرد كه كاملا قديمي است.
تايوان در كنار چين و كشورهاي مالزي، ويتنام و فيليپين بر تملك بر برخي از جزاير درياي جنوبي تاكيد مي ورزد و اخيرا شاهد عبور ناوهواپيمابر چين و شش فروند كشتي جنگي چين در نزديكي آبهاي خود بوده است.
ساخت زيردريايي هاي جديد و همچنين تقويت ساختار موشكي اين كشور موجب شد تا اداره امور تايوان در دولت چين به اين جزيره هشدار دهد.
خبرگزاري شين هوا گزارش كرده است كه از ديدگاه چين تقابل تسليحاتي ميان دو طرف هيچ سودي براي تايوان ندارد و مانع وحدت دو طرف نخواهد شد.
وزارت دفاع تايوان خاطر نشان كرده است كه اين جزيره در زمان حاضر داراي چهار فروند زيردريايي خارجي است كه مستعمل هستند و ساخت زيردريايي هاي جديد براي تقويت ناوگانش اهميت فراواني دارد.
البته كار طراحي زيردريايي هاي جديد دستكم تا يك سال ديگر به پايان خواهد رسيد و بر اساس برنامه اعلام شده اولين زيردريايي يك دهه ديگر در خدمت نيروي دريايي قرار خواهد گرفت.
خبر ساخت زيردريايي ها پيش از ديدار رهبران چين و آمريكا در روز پنجشنبه (امروز) در فلوريدا منتشر مي شود؛ ديداري كه يكي از موضوعات حساس مورد گفت و گوي آن جزيره تايوان خواهد بود.
آمريكا بارها تاكيد كرده است كه خود را موظف به تقويت تسليحاتي تايوان مي داند و فروش سلاح به اين جزيره را متوقف نخواهد كرد و اعتراضات چين در چند دهه گذشته مانع اين فروش تسليحاتي نشده است.
تايوان زيردريايي هاي قديمي خود را سه دهه قبل از آمريكا و هلند خريد و هم اكنون نيز در حال مذاكره براي خريد سلاح هاي جديد و پيشرفته تر از واشنگتن است.
چين منطقه تايوان را كه در سال 1949 ميلادي در پايان جنگ داخلي از اين كشور جدا شد، بخشي از خاك خود مي داند و استفاده از اقدام نظامي در صورت اعلام استقلال از سوي اين منطقه را منتفي ندانسته است.
اين كشور همچنين مهلت اتحاد دو سوي تنگه تايوان را تا سال ۲۰۵۰ ميلادي تعيين كرده و افزوده است كه از آن پس اگر لازم باشد براي رسيدن به اين هدف به زور متوسل خواهد شد.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده:فرهاد راستي