به گزارش ايرنا، بندگان مخلص معبود بيهمتا در روزهاي سبز خدا و همزمان با ميلاد موليالموحدين حضرت علي (ع) به ميعادگاه طاعت و تسليم ميآيند تا زنگار غفلت را از لوح دل و جان خويش بزدايند.
اعتكاف هنگامه نيايشهاي عاشقانه و عارفانه بندگان است، جايي كه روح فارغ از تمام دل مشغوليهاي روزمره و تعلقات دنياي مادي و در سفر سه روزه به سرزمين صداقت و يكرنگي پرواز ميكند و نور، معرفت و معنويت بر قلبهاي انسانهاي خداجو تابيده ميشود.
اعتكاف فرصتي براي شستن غبار آلودگيهاي دل به زلال آب ديدگان بندگان و تجلي گاه بارش رحمت الهي و توفيقي براي پيراستن جان و صفا بخشيدن به روحهاي بي قرار انسانهاي آزاد انديش است.
** اعتكاف در قرآن كريم
با نگاهي به آيات آسماني قرآن كريم جايگاه اعتكاف در بين پيامبران و اديان الهي آشكارتر ميشود.
در سورههاي اعراف آيه 138، طه آيههاي 91 و 97، انبياء آيه 52، شعرا آيه 71، حج آيه 25، بقره آيههاي 125 و 187 خداوند در قرآن كريم خطاب به حضرت ابراهيم (ع)و اسماعيل(ع) فرمان ميدهد كه: (به خاطر بياوريد) هنگامي كه خانه كعبه را محل بازگشت و مركز امن و امان براي مردم قرار داديم.
(براي تجديد خاطره) از مقام ابراهيم(ع)، عبادتگاهي براي خود انتخاب كنيد، ما به ابراهيم(ع) و اسماعيل (ع)امر كرديم كه، خانه مرا براي طواف كنندگان، مجاوران، ركوع كنندگان و سجده كنندگان، پاك و پاكيزه كنيد.
**تاريخچه آئين اعتكاف در ايران
برپايي سنت اعتكاف در ايران در طول تاريخ كم و بيش رواج داشته است ولي از پيشينه آن در ايران، قبل از دوران صفويه، چيز زيادي در دست نيست.
در دوران صفويه به همت شيخ لطف الله ميسي و شيخ بهائي، در 2 پايتخت صفويه، يعني قزوين و اصفهان آئين اعتكاف برگزار ميشد.
پس از آمدن آيت الله عبدالكريم حائري يزدي به شهر مقدس قم و تأسيس حوزه علميه قم در جوار حرم مطهر حضرت معصومه (ع)، سنت الهي اعتكاف جان تازهاي گرفت.
اين سنت الهي كه در طي چند قرن، بعد از دوران شيخ لطف الله و شيخ بهائي، كم رنگ شده بود، جان تازهاي گرفت، اما حكومت خشن رضاخاني را نيز در برابر خود داشت.
پس مرداني نستوه ميطلبيد تا در احياي سنت محمدي صلي الله عليه و آله وسلم همت كند.
عالم رباني ميرزا مهدي بروجردي در سده اخير پايه گذار اين سنت حسنه در شهر قم بود.
رفته رفته اين سنت اسلامي در ديگر مناطق ايران فراگير شد.
اكنون در صدها مسجد شهرهاي مختلف ايران و 40 كشور در روزهاي سيزدهم و چهاردهم و پانزدهم رجب، مراسم اعتكاف برپا ميشود.
** سنت حسنه اعتكاف و آثار آن
امام جمعه ياسوج گفت: اعتكاف به عنوان سنت حسنه و پسنديده سبب خودسازي، تزكيه نفس و تطهير روح و روان انسان از انواع گناهان و آلودگيها ميشود.
حجت الاسلام و المسلمين سيد علي اصغر حسيني افزود كه استقبال گسترده مردم به ويژه جوانان از اعتكاف تجلي ريشههاي عميق دين در قلب آنهاست.
وي بيان كرد كه اعتكاف فرصتي معنوي است كه بندگان خدا توفيق مييابند تا با نه به خواستههاي نفساني به خودسازي بپردازند.
امام جمعه ياسوج ابراز كرد كه آئين اعتكاف يك رويداد فرهنگي بزرگ است كه سبب كاهش آسيبهاي اجتماعي و تحكيم باورهاي ديني در بين نسل جوان نيز ميشود.
وي گفت: روزه داري، انجام دعا و ماندن در مسجد به مدت سه روز سبب خانه تكاني روح انسان از گناهان است.
**برپايي آئين اعتكاف در مساجد كهگيلويه و بويراحمد
مديركل تبليغات اسلامي كهگيلويه و بويراحمد گفت كه 150 مسجد در اين استان آماده برگزاري آيين معنوي اعتكاف از 22 تا 24 فروردين سال جاري مصادف با 13، 14 و 15 رجب است.
حجت الاسلام حميد برازش اظهار داشت: پيش بيني ميشود كه بين 12 تا 13 هزار نفر از قشرهاي مختلف مردم كهگيلويه و بويراحمد در آيين اعتكاف سال جاري در اين استان شركت كنند.
وي افزود كه هشت مبلّغ ديني براي شركت در آيين اعتكاف سال جاري در مراكز شهرستانهاي هشت گانه كهگيلويه و بويراحمد دعوت شده است.
وي بيان كرد: 50 مبلّغ ديني از كهگيلويه و بويراحمد نيز براي اقامه نماز جماعت و اجراي برنامههاي مختلف مذهبي و فرهنگي در آيين اعتكاف سال جاري در مساجد اين استان حضور مييابند.
مديركل تبليغات اسلامي كهگيلويه و بويراحمد عنوان كرد كه مهمترين برنامههاي مذهبي و فرهنگي اجرا شده در آيين اعتكاف سال جاري در 150 مسجد اين استان شامل آيين جشن سالروز ولادت حضرت علي (ع) و حضرت زينب كبري (س)، محافل انس با قرآن و دوره آموزشي تصحيح قرائت نماز است.
حجت الاسلام برازش ابراز داشت: نام نويسي از علاقهمندان شركت در آيين اعتكاف سال جاري در كهگيلويه و بويراحمد به مدت 6 روز و از 16 تا 21 فروردين درحال انجام است.
وي گفت كه علاقهمندان شركت در اين آيين معنوي ميتوانند براي نام نويسي به هيات امناي مساجد نقاط مختلف كهگيلويه و بويراحمد مراجعه كنند.
سال گذشته آيين اعتكاف در 110 مسجد كهگيلويه و بويراحمد برگزار و افزون بر 10 هزار نفر نيز در اين آيين معنوي شركت كردند كه حدود 90 درصد آنها قشر جوان و نوجوان بودند.
كهگيلويه و بويراحمد با بيش از 700 هزار نفر جمعيت در جنوب غربي ايران قرار دارد.
خبرنگار: فرزانه شريفي**انتشار دهنده:سيد ولي موسوي
8143/6110 /8005
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶
ياسوج- ايرنا- اعتكاف موسم بازگشت به حريم كبريايي پروردگار و فرصتي براي زدودن ناپاكيها از دل مؤمنان خداجو است كه هر ساله با معنويت خاصي بين آحاد مردم به ويژه نوجوانان و جوانان در ميعادگاه مومنان برگزار مي شود.