تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸

تهران - ایرنا - مشاور فرهنگی رییس جمهوری، اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی را مادر سمن های كشور خواند كه به گفته وی تلاش زیادی انجام داد، تا سازمان های مردم نهاد در ایران شكل بگیرند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسام الدین آشنا روز دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و كنونی سازمان اسناد و كتابخانه ملی اظهار داشت: كتابخانه ملی یكی از مهمترین نهادهای تمدنی جدید در كشور است و كتابخانه در ایران تاریخی كهن دارد.
وی با بیان اینكه تشكیل یك كتابخانه و تعریف آن با انتشار كتاب دارای اهمیت است، افزود: بزرگانی پس از انقلاب در این كتابخانه تلاش كردند. شناخته شده ترین رییس كتابخانه ملی كه از وزارت ارشاد آمدند و امروز متاسفانه در این مراسم حضور ندارند اما همه قدر زحمات وی را می دانند و به وجودش افتخار می كنند.
آشنا ادامه داد: پس از او شخصیت فرهنگی و چریكی اندیشمند مسوولیت كتابخانه ملی را بر عهده گرفت و این مكان را برای ما به یادگار گذاشت كه نامش همیشه بلند است.
مشاور فرهنگی رییس جمهوری اضافه كرد: بجنوردی در تاریخ فرهنگ ایران خواهد ماند نه فقط در ساختمان كتابخانه ملی بلكه بنیاد دایره المعارف بزرگ اسلامی بهره مند از همت والای اوست هرچند نام های دیگری هم در كتابخانه ملی بودند و زحمات زیادی را متحمل شدند.
آشنا تصریح كرد: روزی وزیر فرهنگ رییس كتابخانه ملی شد و روزی رییس كتابخانه ملی وزیر ارشاد شد، كتابخانه ملی در دوران صالحی امیری این دو مساله را تجربه كرد.
وی ادامه داد: تبدیل كتابخانه ملی به یك موسسه فرهنگ واقعی همانگونه كه در اساسنامه آن ذكر شده، محلی برای گفت وگوی ملی و بزرگان از جمله فعالیت های صالحی امیری است.
آشنا گفت: بزرگانی كه از آنها در كتابخانه ملی تقدیر شده، هرگز فراموش نخواهند كرد كه سازمان اسناد و كتابخانه ملی آنها را از كنج عزلت نجات داد.
مشاور فرهنگی رییس جمهوری، توجه ویژه به اسناد ملی و دسترسی آزاد به اطلاعات را از دیگر مسائلی عنوان كرد كه طی دوران مدیریت صالحی امیری به آن توجه ویژه شد.
وی اضافه كرد: توجه به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات به طور قطع بدون داشتن اسناد ملی توانا و شجاع میسر نبود.
به گفته آشنا، امروز در سایت اسناد و كتابخانه ملی نمایشگاه مجازی اسناد كشور موجود است و این سایت همسو با بالاترین و مهمترین مراكز اسناد ملی دنیا است.
مشاور رییس جمهوری گفت: امروز مسوولیت كتابخانه ملی برعهده بانویی از یك خانواده اصیل، روحانی و انقلابی است كه به دست شهیده بنت الهدی صدر تربیت شده است.
وی ادامه داد: همه ما نام بلند شهید صدر را می شناسیم، اما كمتر كسی به جز بانوان انقلابی ارزش خانم بروجردی را می داند. وی یك فعال سیاسی شناخته شده و از فعالان اجتماعی مطرح در فضای پس از انقلاب است.
مشاور فرهنگی رییس جمهوری با بیان اینكه بروجردی همسر و خواهر شهید است افزود: وی مادری است كه فرزندان برومندی را به جامعه تقدیم كرد. همه امروز یاد دكتر مرحوم امیر معتمدی جوانی كه جامعه از خدمات وی ناكام بود را گرامی می داریم.
به گفته آشنا، بروجردی پژوهشگر مطرح حوزه مطالعات زنان و یك اسلام پژوه جدی در حوزه مسائل اجتماعی و مدیری دولتی و صاحب سبك است.
وی تصریح كرد: بروجردی نخستین مدیر كل امور اجتماعی زنان در وزارت كشور است كه معاونت امور اجتماعی و شوراهای كشور را در دوران اصلاحات بنیان نهاد.
مراسم تودیع و معارفه رییس كتابخانه ملی با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سابق كتابخانه ملی و اشرف بروجردی رییس جدید كتابخانه ملی، شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده رییس جمهوری، محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی، علاءالدین بروجردی رییس كمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهوری، سید محمود دعایی مدیر مسوول روزنامه اطلاعات، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، اسماعیل آذر پژوهشگر ادبی و جمعی از فرهیختگان برگزار شد.
رییس جمهوری 28 اسفند سال گذشته در حكمی اشرف بروجردی را برای یك دوره چهار ساله به عنوان «رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» منصوب كرد.
پیشتر سیدرضا صالحی امیری وزیر كنونی فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست این نهاد را برعهده داشت.
فراهنگ ** 1880 ** خبرنگار: پروین اروجی * انتشار: امید غیاثوند