محمد صمدي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اين استان اظهار كرد: اين ميزان صادرات سال گذشته در مقايسه با سال 94، بيش از 40 درصد كاهش دارد.
وي علت اين كاهش را مسائل و مشكلات مربوط به صادرات پتروشي، آلومينا و سيمان استان عنوان كرد و افزود: امسال تلاش خواهد شد تا در بخش هاي مختلف صادرات بيشتري داشته باشيم.
*افغانستان در صدر كشورهاي هدف صادراتي خراسان شمالي
صمدي با بيان اينكه بيشترين صادرات سال گذشته اين استان با 34.5 درصد مربوط به كشور افغانستان بوده است افزود: تركمستان با 17.5 درصد، تركيه 11.5 درصد، هند با 10.5 درصد از ديگر كشورهاي مقصد صادراتي اين استان هستند.
وي پاكستان، عراق، ايتاليا، هلند، آلمان، فرانسه، آذربايجان و گرجستان را از جمله كشور هايي مقصد صادراتي اين استان عنوان كرد.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان شمالي گفت: رويكرد اين اتاق در سال جاري اعزام هيات تجاري به كشورهاي اروپايي است تا علاوه بر معرفي ظرفيت ها و پتانسيل هاي اين استان سرمايه گذار خارجي نيز براي اجراي طرح هاي مختلف به اين استان جذب كنيم.
صمدي افزود: هم اكنون اين استان با 26 كشور دنيا رفت و آمد تجاري دارد كه بايد زمينه هاي ساير كشور ها را نيز فراهم كنيم.
وي بر اهميت راه اندازي بازارچه مرزي پرسه سو نيز تاكيد كرد و گفت: در اين راستا نيز اقداماتي انجام شده است چرا كه قبلا كشور تركمستان اين موضوع را تاييد كرده بود و هم اكنون اقداماتي در راستاي علاقه مند كردن كشور همسايه براي اين امر انجام داده ايم.
وي اظهار كرد: راه اندازي اين بازارچه باعث رونق اقتصادي بين دو كشور بخصوص اين استان خواهد شد و اگر در اين مرز تردد برقرار شود كمك بزرگي به توسعه اقتصادي استان خواهد شد.
وي افزود: هم اكنون خراسان شمالي تنها استان كشور است كه بازارچه مرزي ندارد در صورتي كه اين منطقه مرزي آرام، مقرون به صرفه و توجيه پذير است.
صمدي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه همراه اعزام هيات هاي تجاري به كشور هاي مختلف خبرنگاران را نيز همراه خواهيم كرد گفت: بايد از ظرفيت رسانه ها در بحث رونق اقتصادي استفاده كنيم.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و كشاورزي خراسان شمالي گفت: نخستين سمينار بين الملي و تخصصي فرصت هاي تجاري و سرمايه گذاري در كشورعراق ارديبهشت ماه امسال در بجنورد برگزار مي شود.
صمدي اظهار كرد: اين سمينار با حضور مقامات اقتصادي كشور عراق و ايران و نماينده شركت بيرووريتاس (BV)فرانسه در زمينه هاي صنعت، كشاورزي و خدمات فني و مهندسي در روزهاي 7و 8 ارديبهشت در بجنورد برگزار مي شود.
وي افزود: هدف از برگزاري اين سمينار تخصصي و آموزشي آشنايي با قوانين واردات و صادرات كشور، كمك به توسعه صادرات و آگاهي بخشي به فعالان اقتصادي استان در به دست آوردن بازارهاي هدف است.
خراسان شمالي حدود 400 واحد توليدي و صنعتي با سرمايه گذاري 13 هزار ميليارد ريال و اشتغال 11هزار نفر دارد كه از لحاظ داشتن صنايع بزرگ صنعتي در بين 31 استان كشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در اين استان در سه بخش كشاورزي با 39.6 درصد، صنعت با 24.3 درصد و خدمات 36.1 درصد است.
سهم اين استان در حوز كشاورزي بيش از ميانگين كشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پايين تر است.
***
همشهريان گرامي خراسان شمالي براي اطلاع از آخرين اخبار و رويدادها مي توانند به يكي از روش هاي ذيل از فعاليت هاي رسانه اي و خبري اين آگاه شوند.
مراجعه به سايت خبرگزاري جمهوري اسلامي خراسان شمالي به آدرس : http://www.irna.ir/nkhorasan
با عضو شدن در كانال تلگرامي خبرگزاري جمهوري اسلامي خراسان شمالي به آدرس : https://t.me/irnabojnurd
با فالو كردن آدرس صفحه اختصاصي ايرناي خراسان شمالي در اينستاگرام به آدرس: https://www.instagram.com/irnabojnurd
هچنين هموطنان گرامي براي ارسال ديدگاه ها و پيشنهادهاي خود به مديريت ايرنا مي توانند در 24 ساعت به آدرس زير تلگرام كنند.
https://t.me/irnaBOJ
3007/ 6042 خبرنگار: ربابه صانعي ** انتشار دهند: سيدحسين قدسي
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۴
بجنورد - ايرنا - رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خراسان شمالي گفت: اين استان پارسال، 94 ميليون و 400 هزار دلار به وزن 728 هزار تن انواع محصول به ساير كشورها صادرات داشته است.