دكتر حميد زارعي روز چهارشنبه به مناسبت روز دندانپزشكي (23 فروردين ماه) در گفت و گو با ايرنا افزود: دولت يازدهم در حوزه سلامت تحول بزرگي ايجاد كرد كه يكي از مصاديق ارزشمند آن در حوزه درماني و آموزشي دندانپزشكي است و توانسته با تمركز بر بهداشت دهان و دندان و تاكيد بر پيشگيري شرايط نگران كننده و بحراني سلامت دهان و دندان جامعه را مهار كند.
وي گفت: نبود حمايت هاي زيرساختي و پايه اي بيمه از دندانپزشكي و هزينه هاي درماني سنگين در سال هاي قبل باعث شده بود كه اين بخش مهم در سلامت به اولويت دست چندم مردم تبديل شود و دولت يازدهم با اجرايي كردن برنامه تحول سلامت و برنامه هاي هدفمند توانست اهميت مباحث پيشگيري و حمايت در درمان را به طور عملياتي در حوزه دندانپزشكي ايجاد كند.
دكتر زارعي افزود: هزينه هاي بازسازي دندان بسيار بالاست و تمركز برنامه هاي محوري دولت در حوزه دندانپزشكي بر موارد پيشگيرانه از سنين پايين گذاشته شده تا علاوه بر صرف جويي در هزينه ه،اين بعد از سلامت آگاهانه راهبري شود.
وي خاطرنشان كرد: تغذيه سالم، آگاهي رساني از ضريب آسيب مصرف مكرر مواد قندي و نشاسته اي از محورهاي مهم در بسته هاي خدمتي رايگان دولت در گام دندانپزشكي است كه نشان از آينده نگري و راهبري درست موضوعات اين حوزه دارد.
رئيس دانشكده دندانپزشكي اراك گفت: با اجرايي شدن گام دندانپزشكي برنامه تحول نظام سلامت، حوزه آموزش و تربيت دندانپزشكان رشد كيفي پيدا كرد و تربيت دندانپزشك از تئوري محوري خارج شد و دانشجويان با كلينيك هاي دندانپزشكي امكان تجارب و تبحر در اين رشته را يافتند كه سرمايه بزرگي براي كشور است.
دكتر زارعي تاكيد كرد: سياست هاي غلط گذشته موجب شده كه حوزه دندانپزشكي در كشور به اشباع برسد و افزايش تعداد دندانپزشكان رقابت منفي ايجاد مي كند كه اين امر مي تواند افت خدمات رساني را به همراه داشته باشد چراكه ممكن است نرخ خدمات بيش از اين كاهش يافته و كيفيت تجهيزات و مواد را متاثر كند كه در اين ميان مردم متضرر مي شوند و دولت به درستي راهبري امور دندانپزشكي را در برنامه تحول نظام سلامت ديد.
رئيس دانشكده دندانپزشكي اراك اضافه كرد: علاوه بر دانشجويان دندانپزشكي در داخل كشور، حدود 6 هزار دانشجوي اين رشته در خارج از كشور مشغول تحصيل هستند كه با بازگشت آنان به وطن تراكم تقاضاي شغلي با شرايط جامعه خودنمايي خواهد كرد.
وي، ديگر مشكل جامعه دندانپزشكي كشور را هزينه بالاي تجهيزات و كيت هاي دندانپزشكي دانست و اظهار كرد:نابساماني قيمت ارز فشار بالايي به اين قشر وارد مي كند و علاوه بر آن به دليل تصورات نادرست نسبت به درآمد دندانپزشكان، ماليات هاي سنگيني براي شاغلان اين حرفه داده مي شود كه اين امر نياز به بازنگري دارد.
رئيس دانشكده دندانپزشكي اراك اظهار كرد: اين دانشكده فعاليت خود را از سال 91 آغاز كرد و با وجود تلاش هاي دانشگاه علوم پزشكي براي تامين تجهيزات و فضاي مناسب هنوز با استانداردها فاصله وجود داردو با توجه به هزينه هاي سنگين دندانپزشكي و تجهيزات مورد نياز اين رشته،نياز است كه حمايت خيران و ارگان هاي و سازمان ها تقويت شود.
وي بيان كرد: اين دانشكده علاوه بر تربيت دانشجو، خدمات درماني دندان را با كمترين هزينه ارائه مي كند و براي توسعه بيشتر فعاليت هاي خود و هم رده بودن با دانشكده هاي موفق كشور نيازمند پشتيباني فوق العاده است.
دكتر زارعي گفت: اين دانشكده دندانپزشكي از مراكز موفق دولتي در كشور است كه 11 گروه تخصصي دندانپزشكي را راهبري مي كند اما، تصميم سازان اين رشته آشنايي كاملي با ساختار دانشگاه ندارند و دانشكده را كلينيك مي دانند.
وي توضيح داد: اين دانشكده يك بيمارستان دندانپزشكي است كه بايد كليه متخصصان را در اختيارداشته باشد ولي هم اكنون فضاي فيزيكي موجود اجازه ارائه بسياري از خدمات را نمي دهد.
وي تصريح كرد: فضاي فيزيكي دانشكده تنها 2 هزار و 700 متر مربع است در صورتي كه بسياري از استان هاي ديگر نظير دانشكده دندانپزشكي بروجرد كه جمعيتي كمتر از اراك را تحت پوشش دارد، فضايي هفت هزار و 800 مترمربعي در اختيار دارد.
رئيس دانشكده دندانپزشكي اراك تاكيد كرد: براي ايجاد يك دانشكده پايدار و موفق دندانپزشكي بايد سرمايه گذاري لازم صورت گيرد كه اين امر تنها از عهده دانشگاه علوم پزشكي اراك ساخته نيست و بايد با همكاري ساير بخش هاي استان محقق شود.
170 دانشجو در دانشكده دندانپزشكي اراك زير نظر 28 عضو هيات علمي در 11 گروه تخصصي به تحصيل اشتغال دارند.
6992/6013/خبرنگار: آذر اسفندياري***انتشاردهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۸
اراك - ايرنا - رئيس دانشكده دندانپزشكي اراك گفت: گام دندانپزشكي در برنامه تحول نظام سلامت رويكرد پيشگيرانه و روند منطقي و معقولي دارد و به يكي از مطالبات اصلي مردم و نيازهاي پايه سلامت پاسخ موثر داده است.