به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه با شبكه تلویزیونی روسی زبان «میر» كه در كشورهای جامعه همسود پخش می شود به تلاش خارجی برای بی ثبات كردن كشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی اشاره كرد.
خبرگزاری روسیا سگودنیا با اشاره به برپایی انقلاب رنگی در چند كشور منطقه در دوران فروپاشی بلوك كمونیسم (سال 1991) و پس از آن، به نقل از سخنان پوتین نوشت: نباید اجازه تحقق این اقدامات را بدهیم و از هر گونه امكانات برای مقابله با این پدیده در روسیه استفاده كرده و از شركای خود در سازمان پیمان امنیت جمعی نیز حمایت می كنیم.
سازمان پیمان امنیت جمعی از روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ارمنستان تشكیل شده است.
رئیس جمهوری روسیه همچنین در باره تلاش های غرب برای برپایی انقلاب های رنگی گفت: شاهد طرح های گوناگونی هستیم كه در كشورهای مختلف جهان اجرا و منجر به بی ثباتی این مناطق می شود.
پوتین پیشتر نیز با اشاره به برپایی اعتراض های اخیر در چندین شهر روسیه از جمله مسكو، از امكان در دستور كار بودن راه اندازی انقلاب رنگی در این كشور خبر داد.
رئیس جمهوری روسیه تظاهرات اخیر مخالفان دولت در شهرهای مختلف این كشور به عنوان اعتراض به فساد مالی را به حوادث سه سال پیش اوكراین منجر به براندازی حكومت این كشور تشبیه و با بیان اینكه دولت روسیه با فساد مالی مبارزه می كند، اظهار كرد: از این موضوع در آستانه انتخابات (ریاست جمهوری) نادرست و برای متزلزل كردن اوضاع استفاده كردند.
رئیس جمهوری روسیه خاطرنشان كرد: مشابه این اقدام های اعتراضی منجر به بروز كودتای ضدحكومتی در اوكراین و عامل برپایی اعتراض ها در چندین كشور عربی شد.
پوتین گفت كه می خواهم مسائل مربوط به مبارزه با فساد مالی در مركز توجه قرار گیرد و علاقه مردم به این مقوله را مثبت ارزیابی می كنم.
وی گفت: دولت پیگیرانه از مبارزه با فساد مالی حمایت می كند و مردم روسیه نیز این رویكرد را می بینند، اما تنها چیز نادرست، استفاده برخی نیروهای سیاسی از این موضوع برای اهداف انتخاباتی است.
رئیس جمهوری روسیه تصریح كرد: مبارزه با فساد مالی باید مطابق قانون انجام گیرد و مقصران در برپایی تظاهرات غیرقانونی باید مجازات شوند.
تظاهرات مبارزه با فساد مالی در روسیه دو هفته پیش به درخواست الكسی ناوالنی از مخالفان غربگرای دولت روسیه برگزار شد كه با وجود هشدارهای مقام های مسكو مبنی بر غیرقانونی بودن تظاهرات در آن شركت كرد و توسط ماموران امنیتی نیز دستگیر شد.
این تظاهرات در دهها شهر روسیه برگزار شد. تظاهركنندگان در مركز مسكو و چند نقطه دیگر پایتخت شعار علیه دولت می دادند.
انقلاب رنگی یا مخملی نوعی خیزش تحت حمایت های رسانه ها و دولت های غربی و در راس آنها آمریكا و اعضای اتحادیه اروپا است كه پیش از فروپاشی سال 1991 اتحاد شوروی و بلوك اردوگاه كمونیستی شكل گرفت و تاثیرهای عمیقی بر جغرافیای سیاسی جهان برجای گذاشت.
این واژه را برای نخستین بار واسلاو هاول رهبر مخالفان چكسلواكی در انقلاب 1989 این كشور بر سر زبانها انداخت.
انقلابهای رنگی به یك رشته از تكاپوهای مرتبط گفته میشود كه در جوامع پسا كمونیستی شرق اروپا، مركزی و همچنین آسیای میانه بروز و ظهور پیدا كرد و هیات حاكمه برخی كشورها در این مناطق سقوط كرده و دولت های طرفدار غرب روی كار آمدند.
نخستین نمونهٔ انقلاب مخملی در دورهٔ شش هفتهای (17 نوامبر تا 29 دسامبر 1989) در چكسلواكی رخ داد و با وقوع تحولات مشابهی به شكل زنجیرهای در صربستان (دو مرحله 1997 و 2000)، گرجستان (2003)، اوكراین (2004) و قرقیزستان (2005) ادامه یافت.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴
مسكو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در باره طرح های هدایت شده از خارج با هدف برپایی ناآرامی در این كشور و شماری از جمهوری سابق شوروی براساس الگوی انقلاب رنگی هشدار داد و بر لزوم از بین بردن این خطر تاكید كرد.