سردار قاسم رضایی روز پنجشنبه در حاشیه نخستین جلسه قرارگاه مركزی مقابله با قاچاق كالا در سال 96 مرزبانی ناجا در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سئوال ایرنا در مورد آخرین آمار كشفیات قاچاق كالا و مواد مخدر در حوزه مرزبانی گفت: در سال 95 از اقداماتی كه در حوزه مواد مخدر در خشكی انجام شده است جلوگیری از ورود نزدیك به 70 تن در ناحیه صفر مرزی و مرزهای شرقی(حوزه جنوبی خراسان رضوی و جنوبی و منطقه جنوبی سیستان و بلوچستان) بوده كه نسبت به سال گذشته 7 درصد افزایش كشفیات داشتیم.
وی به تفاوت ورود مواد نسبت به گذشته اشاره كرد و افزود: بر اثر اقدامات انسدادی، ورود مواد مخدر به صورت خرد رواج یافته و كشفیات مواد در قالب های 10، 20، 30 و 50 كیلوگرمی انجام می شود.
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی بیشترین ورود مواد مخدر در مرزهای خشكی را از مرز پاكستان عنوان كرد و گفت: به جهت تعاملی كه با مرزبانی افغانستان داشتیم آنها نیز خوب عمل كردند و امیدواریم با تعامل خوب دیپلماسی بتوانیم تعامل خود را در بحث مرزبانی با پاكستان افزایش داده و مدیریت كنیم .
وی در بحث قاچاق كالا گفت: مناطق تعریف شده ای در این زمینه داریم، در مرزهای شمال غرب و مرز مشترك با تركیه و اقلیم عراق بخشی از ورود كالاهای قاچاق صورت می گیرد كه در سال قبل اقدامات خوبی با همكاری دستگاه ها صورت گرفته است .
وی با بیان اینكه بخش دیگر از قاچاق به حوزه دریا برمی گردد، افزود: این اقدام در جنوب استان سیستان و بلوچستان حوزه چابهار، استان مرزی هرمزگان، بوشهر و بخش دریایی خوزستان صورت می گیرد كه مبدا حركت قاچاق كالا در حوزه كشور امارات و مناطق خصب و فجیره است كه بیشترین كالای قاچاق از این سمت وارد كشور می شود.
سردار رضایی به اقدامات و كشفیات صورت گرفته در بحث لباس و دارو در سال گذشته اشاره كرد و گفت: در بحث دارو 2.5 و در البسه 3.5 برابر افزایش كشفیات داشتیم و در برنج، كالاهای الكترونیكی، گوشی همراه به صورت میانگین بین 2.5 تا 5 برابر افزایش كشفیات داشتیم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایرنا در مورد وضعیت بودجه انسداد مرزها گفت : سال 95 در حوزه اعتبارات سال خوبی برای ما نبود و در انسداد مرزها حداكثر 10 درصد اعتبارات انسدادی را دریافت كردیم كه برخی اقدامات ما را با مشكل مواجه كرد و اجرای برخی طرح ها نیز ناقص ماند. مسئولان ذی ربط وعده داده اند كه در سال 96 این میزان جبران شود.
سردار رضایی تصریح كرد: در صورتی كه اقدامات انسدادی در مرزها كامل صورت نگیرد كنترل مرزها در بحث مقابله با قاچاق آسیب پذیر خواهد بود.
وی با تاكید بر اینكه در حوزه امنیتی مشكل خاصی وجود ندارد و برنامه ها و طرح ها دنبال می شود افزود: با وجود توطئه های فراوان دشمنان در مناطق مرزی، سربازان گمنام یا مرزبانان نیروی انتظامی شبانه روز فعالیت می كنند و امنیت در مناطق مرزی در حد بالاست.
فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی گفت: هیچ منطقه مرزی سراغ نداریم كه جایی برای سرمایه گذاری نباشد و همه مناطق به وسعت هشت هزار و 755 كیلومتری جمهوری اسلامی در زمینه استخراج معادن و منابع طبیعی، ایجاد صنایع تبدیلی برای اشتغالزایی و در حوزه كشاورزی قابلیت سرمایه گذاری دارد .
وی در ادامه برنامه جدی برای سال 96 را بر اساس شعار سال عنوان كرد و گفت : رهبر معظم انقلاب شعار سال را اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بیان فرمودند كه در بحث تولید، سهم ما ارتقا امنیت و در حوزه اشتغال ایجاد و ارتقا بسترهای بیشتر برای مرزنشیان خواهد بود.
وی در پاسخ به سئوال دیگر ایرنا مبنی بر آمار ورود اتباع غیرمجاز بیگانه از مرزهای كشور گفت: بیشتر اتباع بیگانه از منطقه شرق وارد می شوند، پس از انقلاب اسلامی از برخی كشورهای همسایه میهمان پذیری صورت گرفته است و تا 3 میلیون نفر اتباع بیگانه داریم اما به جهت ماندگاری وطن دوم برای خود انتخاب كرده اند.
سردار رضایی تصریح كرد : برابر مقررات كشور، برنامه كنترلی داریم، در مرز شرقی ورود اتباع بیگانه 'افاغنه' به حداقل رسیده است، بخشی از ورود اتباع از مرزهای پاكستان انجام می شود ، گاه در 24 ساعت بین 500 تا یك هزار نفر قصد ورود دارند كه از ورود آنها جلوگیری و عودت داده می شوند.
وی گفت: به صورت میانگین از ورود 500 تا 700 نفر در روز جلوگیری می كنیم كه بیشتر آنها به دنبال شغل هستند، توصیه می كنیم این افراد از مراجع و با مدارك قانونی وارد كشور شوند، در سایر مناطق ورود اتباع در كمترین میزان است مگر به صورت قاچاق .
وی با تاكید بر اینكه با ابزار مدیریتی وضعیت را كنترل می كنیم، افزود: در منطقه دریای جنوب تردد اتباع بیگانه در حداقل است.
وی گفت: در منطقه عمومی دریای جنوبی شناورهایی كه با عنوان صید غیرمجاز وارد كشور می شوند بر اساس قانون اگر اشتباهی وارد كشور شده باشند تذكر داده و تحویل مقامات مرزبانی می شوند اما اگر با اهداف خاص باشند در مسیر مراحل قانونی قرار می گیرند.
سردار رضایی به موفقیت فرماندهی حوزه دریابانی كیش در این راستا اشاره كرد و گفت: عملكرد خوبی را در سال 95 در این حوزه شاهدیم و تاكید داریم كه این مسیر را با جدیت دنبال كنند.
وی اظهاركرد: تقویت شناورها، تندروها، شناورهای نیمه سنگین ایستایی و ابزار الكترونیكی و اپتیكی منطقه كیش در دستور كارماست كه همكاران مرزبانی بتوانند با اشراف اطلاعاتی برنامه های خود را دنبال كنند، یكی دیگر از برنامه های ما برای منطقه این است كه از طریق پوشش و كنترل اطلاعات هوایی منطقه را تقویت كنیم تا با هزینه كمتر بیشترین بهره را در راستای اجرای ماموریت های خود داشته باشند .
** جدا شدن از ساحل به سمت دریا نیازمند تقویت خط شناوری است
سردار رضایی در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری در خصوص فاصله گرفتن دریابانی از مرزها به سمت دریا رفتن گفت: در گذشته بیشترین استقرار ما در حاشیه ساحل بود، در صورتی كه وظیفه همرزمان مرزبانی است .
وی افزود: در حوزه دریا مرزهای تعریف شده داریم، از ساحل تا خط مبدا آبهای داخلی قوانین داخلی بر آن حاكم است، و آبهای تحت نظارت تا 12 مایلی و دیگری خط منصفی كه بین كشورهای همسایه است و لازمه جدا شدن از ساحل به سمت دریا و اعمال قانون نیازمند تقویت خط شناوری است.
به گزارش ایرنا، این مقام نظامی با بیان اینكه در سال گذشته تقویت خوبی در دریای جنوب و منطقه كیش صورت گرفت افزود: در سال 96 در بحث تقویت دریایی نیز پیش بینی های خوبی انجام شده است كه با اعتبارات در نظر گرفته شده حركت مضاعفی در بحث اجرای مرزبانی در حوزه دریا شاهد خواهیم بود .
وی در پاسخ به سئوال دیگری در مورد بحث قاچاق كالا در مناطق آزاد و تمركز برخی بر روی این موضوع گفت: مناطق آزاد طبق قانون و مقررات خود فلسفه ای دارد كه كارشناسان مطرح می كنند كالاهایی وارد این مناطق می شود و بخشی از مقرارت اعمال نمی شود و كالاها نیز از آن طریق وارد كشور می شود .
سردار رضایی اضافه كرد: در مصوبه و ابلاغیه اخیر در مورد مناطق آزاد اشاره شده است ورود بخشی از كالاهایی كه به درون مناطق آزاد می شوند یك قانون دارد و خروج از آن قانون دیگری كه باید همچون سایر مرزها باشد كه گمرك مستقر و مقررات در آن اعمال شود كه اجرای این قانون در بحث قاچاق تاثیرگذار است كه امیدواریم ساز و كار آن انجام گیرد.
وی با بیان اینكه مناطق آزاد مختلفی در كشور وجود دارد گفت : اخباری كه از كیش دریافت می كنیم نشان از همراهی و هماهنگی بین مسئولان دارد و اخبار خاصی همچون سایر نقاط گزارش نمی شود، در هر صورت كیش هم منطقه آزادی است كه باید تمامی قوانین كشوری در آن اجرا شود .
** ساماندهی و حمایت از كوله بران / برخورد شدید با قاچاقچیان
وی در ادامه با بیان اینكه كوله بر قاچاقچی نیست، گفت: كوله بر برای كمك به مرزنشینان است، كوله بران خود مرزبان هستند، بر اساس هماهنگی با برخی كشورهای همسایه برخی كالاهای مشخص از نظر حجم و نوع، كوله بران می توانند در ساعات، مكان و مسیر مشخص این كالاها را جا به جا كنند .
سردار رضایی افزود: آنها به حداقل ها راضی هستند، از بین مناطقی كه برای كوله بری مشخص شده بود برخی سوء استفاده و از مرزهای امنیتی مبادرت به ورود كالای قاچاق می كردند كه مرزبانی با آنها مقابله می كرد، آنها مخل امنیت اقتصادی هستند و مرزنشینان آنها را نمی پذیرند این افراد قاچاقچی هستند .
وی گفت : برای هر مرزی كالا و اندازه آن مشخص شده است و تاثیر زیاد و منفی بر اقتصاد كشور نخواهد گذاشت، اندك كالایی كه كوله بر برای معاش زندگی جا به جا می كند ضربه ای به اقتصاد نخواهد زد .
این مقام نظامی با تاكید بر اینكه با كوله برهایی كه سوء استفاده می كنند به شدت برخورد می شود افزود: برخی از آنها كالاهای ضد فرهنگی و ضد امنیتی و ممنوعه جابجا می كنند .
وی تصریح كرد : باید كوله برها ساماندهی و حمایت شوند اینها سرمایه های كشور هستند اما با قاچاق كالاهایی كه امنیت و آسایش كشور را به مخاطره بیاندازد برخورد می شود .
** تعریف ته لنجی ها باید مدیریت شود/ صیدهای غیر مجاز مخل امنیت اقتصادی
سردار رضایی گفت : در حوزه جنوب از مسئولان می خواهیم بحث ته لنجی ها را درست تعریف كنند و در اجرا بر اساس تعریف بخواهند، ته لنجی برای ملوان یا مرزبان است كه باید این تعریف مدیریت شود.
وی گفت : امسال در میان مسئولان ذی ربط مقابله با قاچاق از ستاد قاچاق و سایر دستگاه های دیگر جدیتی بسیار بالایی ایجاد شده و به نظر می رسد سال خوبی در راستای مقابله با قاچاق باشد.
فرمانده مرزبانی در مورد صیادان نیز گفت: در این راستا هم صیادان مجاز و هم غیرمجاز وجود دارند كه صیادان مجاز با توجه به برنامه های از قبل تعریف شده اقدام به صیادی می كنند و اداره شیلات نیز با برنامه حفاظتی و حراستی برای صیادان غیر مجاز در كنار حمایت نیروی انتظامی فعالیت می كنند و بخشی از كشفیات شیلات را نیز دریابانی انجام می دهد .
سردار رضایی تصریح كرد : در منطقه صفر مرزی هر چیزی كه تجاوز مرزی محسوب می شود با آن مقابله كنیم كه برخی از این تجاوزها در قالب صیادی و صید غیرمجاز هستند.
نخستین جلسه قرارگاه مركزی مقابله با قاچاق كالا در سال 96 مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی روز پنجشنبه با حضور فرماندهان مرزبانی و دریابانی استان های بوشهر ، هرمزگان و منطقه ویژه كیش و اهالی رسانه در محل فرماندهی نیروی انتظامی برگزار شد.
1630*1641/1772 خبرنگار: مریم زبان دان - **انتشاردهنده: مجید ملازاده
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۳
كیش - ایرنا - فرمانده مرزبانی نیروی انتظامی با بیان اینكه در سال گذشته از ورود 70تن مواد مخدر از طریق خشكی در منطقه صفر مرزی و مرزهای شرقی جلوگیری شد، از افزایش هفت درصدی كشفیات مواد مخدر در آن سال خبر داد.