تهران - ایرنا - مسئولان كویتی و عراقی پس از رایزنی های مشترك از گسترش همكاریهای گمركی و تجاری دو جانبه خبر دادند.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، این همكاری های فصل جدیدی از تعامل عراق و كویت پس از حل و فصل اختلافات دو كشور بر سر پرونده 'خور عبدالله' را می گشاید و طرفین پس از تعامل بر سر نفت و گاز این بار همكاری در زمینه گمركی را توسعه می دهند.
در سفر یك هیات عالی رتبه عراقی از وزارت بازرگانی این كشور به كویت طرفین بر اجرای قراردادهای مشترك در زمینه امور گمركی و ارائه تسهیلات در این زمینه تاكید كردند.
در همین حال دولت كویت پس از مذاكرات دو جانبه با عراق از اجرای طرح احداث منطقه آزاد تجاری در نزدیكی مرز دو كشور با هدف تقویت مبادلات اقتصادی خبر داده است.
این منطقه آزاد به نام صبیه و در شمال كویت راه اندازی می شود و دولت كویت در راستای سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری برای تقویت تاسیسات عمرانی كشور طرح نامبرده را اجرا می كند.
كویت قصد دارد با راه اندازی منطقه آزاد در مرز با عراق به نقطه ترانزیت كالا میان عراق و كشورهای عربی حوزه خلیج فارس تبدیل شود و از عواید مالی موقعیت جغرافیایی خود استفاده كند.
دولت كویت با وجود بودجه انقباضی هم اكنون طرح 5 ساله توسعه اقتصادی و عمرانی را اجرا می كندو تصمیم دارد كه با راه اندازی منطقه آزاد در مرز تجاری با عراق پذیرای كالاهای اروپایی كه به حاشیه جنوبی خلیج فارس منتقل می شوند، باشد.
كویت همچنین بزرگترین جزیره خود به بوبیان را توسعه می دهد كه در نزدیكی خاك عراق است و مذاكراتی با طرف عراقی برای توسعه همكاریهای تجاری با بندر بصره كرده است.
دولت كویت به رغم بودجه انقباضی ناشی از نوسان قیمت نفت در بازارهای جهانی هم اكنون از ذخایر گسترده ای بالغ بر 600 میلیارد دلار برخوردار است كه برای اجرای پروژه های عمرانی هزینه می شود.
برخورداری بنادر جنوبی جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت های كلان و سرشار از امكانات شرایط را برای فراهم شدن زمینه تعامل سه جانبه كشورهای كویت عراق و ایران در زمینه تجاری فراهم خواهد كرد.
كویت با هدف حفظ روابط دوستانه خود با عراق، تاكنون چندین نوبت با تعویق پرداخت اقساط غرامت جنگی از سوی دولت عراق موافقت كرده است.
به گفته سفیر كویت در بغداد، این تصمیم برآمده از روابط برادرانه مستحكم بین دو كشور و مسئولیت های كویت در چارچوب ائتلاف بین المللی برای كمك به عراق به منظور عبور از دوره دشوار كنونی است كه از جنگ با تروریست های داعش و نوسان بهای جهانی نفت ناشی شده است.
كویت سیاست توسعه همكاری های نفتی با عراق را در دستور كار قرار داده و احتمال می رود سرمایه گذاری هایش را در میادین نفتی عراق افزایش دهد.
شبك**خاورم*320**1917**انتشار دهنده: سید محمدباقر نوربخش