به گزارش خبرنگار ایرنا، سرتاج عزیز عصر جمعه با حضور در یك كنفرانس مطبوعاتی اعلام كرد: با وجود اینكه حكم اعدام برای كلبوشن یادیو صادر شده است، وی می تواند ظرف مدت 40 روز از زمان صدور حكم اعدام (23 فروردین ماه جاری) از دادگاهی كه حكم را صادر كرده، درخواست تجدید نظر كند و درصورتی كه نتیجه درخواست تجدید نظر از این دادگاه منفی باشد، وی پس از مشخص شدن نتیجه دادگاه تجدید نظر، 60 روز فرصت دارد تا از فرمانده ارتش درخواست عفو كند.
وی افزود: در صورت منفی بود پاسخ فرمانده ارتش به درخواست عفو، كلبوشن یادیو بعد از اعلام نظر نهایی فرمانده ارتش نیز مدت 90 روز فرصت خواهد داشت تا از رئیس جمهوری پاكستان درخواست عفو كند.
به نظر می رسد پاكستان قصد دارد از پرونده كلبوشن یادیو، به عنوان یك برگ برنده، حداكثر بهره برداری سیاسی را مقابل هند انجام دهد. درصورتی كه كلبوشن یادیو درخواست عفو كند، این اقدام به معنای پذیرفتن جرم خواهد بود و امتیاز بزرگی برای پاكستان در برابر هند تلقی خواهد شد.
وی گفت: كلبوشن یادیو كه بدلیل نقش داشتن در فعالیت های جاسوسی، خرابكاری و تروریسم مجرم شناخته شده است، طبق قوانین پاكستان و بر اساس شواهد و مدارك روشن و كافی محاكمه شد و روند محاكمه وی كاملا شفاف است.
این مقام عالی پاكستان با اشاره به برخی حملات تروریستی و اقدامات خرابكارانه كه اسلام آباد مدعی است كلبوشن یادیو در آنها نقش داشته است، به جزئیات برخی از موارد از جمله حملات تروریستی و اقدامات خرابكارانه طبق ادعای وی، توسط كلبوشن یادیو انجام شده است، پرداخت.
طبق ادعای سرتاج عزیز، این تبعه هندی در حمله تروریستی به زائران شیعه پاكستان در مسیر حركت به سمت ایران و همچنین زایرانی كه در حال بازگشت از ایران بوده اند هم دست داشته است.
سرتاج عزیز در پاسخ به ادعای هند مبنی بر بی گناه بودن كلبوشن یادیو گفت: مایلم از هند سوال كنم كه اگر كلبوشن یادیو بی گناه است، پس چرا دو گذرنامه دارد؛ یكی با هویت و نام هندی و دیگر با هویت و نام یك شهروند مسلمان؟ علاوه بر این، هند پاسخ روشنی به این سوال نداده است كه چرا یكی از افسران نیروی دریایی آن كشور در ایالت بلوچستان پاكستان حضور داشته است.
'از هند انتظار داریم كه مسئولانه رفتار كند و از انجام اقداماتی كه می تواند خصومت های میان دو كشور را تشدید كند، بپرهیزد.'
وی تاكید كرد كه تمام احزاب سیاسی پاكستان یكصدا با صدور حكم اعدام برای كسی كه علاوه بر جاسوسی، در حملات تروریستی و خرابكارانه در این كشور دست داشته است، موافق هستند و تمام ملت پاكستان یكصدا در مقابل هرگونه تهدید علیه امنیت این كشور متحد هستند.
پاكستان مدعی است كلبوشن یادیو یكی از افسران نیروی دریایی هند را روز 13 اسفند 1394 در منطقه 'ماشكیل' در ایالت بلوچستان درحالی دستگیر كرده است كه قصد جاسوسی و خرابكاری علیه پاكستان داشت.
اسلام آباد مدعی است كه فرد یاد شده در جریان بازجویی ها، اعتراف كرده است كه از سوی سرویس اطلاعاتی هند (RAW) مامور جاسوسی در پاكستان و انجام فعالیت های خرابكاران در این كشور بوده است.
طرف هندی ادعای پاكستان مبنی بر اعتراف های كلبوشن یادیو را بی اساس می داند.
همان گونه كه انتظار می رفت، هند واكنش سختی به صدور حكم اعدام كلبوشن یادیو نشان داد و نسبت به عواقب اجرای احتمالی این حكم هشدار داد. پارلمان هند نیز قطعنامه ای را در محكومیت حكم اعدام برای شهروند هندی در پاكستان به تصویب رساند .
سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند نیز با بیان اینكه دهلی نو برای نجات جان شهروند هندی از تمامی ابزارها لازم استفاده خواهد كرد، به دولت پاكستان نسبت به عمق پیامدهای اعدام كلبوشن یادیو هشدار داد.
آساق**1723 - انتشار دهنده: محمدرضا منافی
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۰
اسلام آباد - ایرنا - مشاور نخست وزیر پاكستان در امور خارجی روز جمعه اعلام كرد 'كلبوشن یادیو' تبعه هندی متهم به جاسوسی در پاكستان با وجود اینكه حكم اعدام برای او صادر شده، فرصت دارد تا از عالی ترین مراجع قضایی، نظامی و دولت پاكستان درخواست عفو كند.