به گزارش ایرنا، سفر به سرزمین سیستان و بلوچستان و شهرهای مختلف آن برای هر گردشگر داخلی و خارجی جذابیت خاص خودش را دارد.
شماری از مدیران تورهای مطرح گردشگری روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با ابراز گلایه از نبود زیرساخت های گردشگری در چابهار و كنارك به صورت مشترك، نبود سرویس بهداشتی، استراحتگاه و كمپ تفریحی و ورزشی و نامناسب بودن آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت را از جمله مشكلات زیرساختی در سواحل زیبای چابهار تا گواتر و پسابندر عنوان كردند.
این گردشگران نبود تبلیغات مناسب از جذابیت های گردشگری چابهار و كنارك در حوزه شبكه های اجتماعی، فضای مجازی و رسانه های جمعی را یك ضعف بزرگ عنوان كرده و گفتند كه گردشگران شناختی از ظرفیت های كم نظیر گردشگری این منطقه ندارند.
مدیرعامل هلدینگ معتبر تورهای گردشگری علاء الدین در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: مدیران تورهای گردشگری و افراد مرتبط با این حوزه اطلاع چندانی از ظرفیت های گردشگری چابهار و سواحل مكران نداشتد كه این سفر خاطرات خوشی را برای آنان رقم زد.
امیرحسین جعفری اظهار داشت: چابهار و كنارك جذابیت های كم نظیری در زمینه سواحل بكر، گل فشان، گونه های جانوری، بازارهای سنتی خرید، آثار تاریخی و كوههای مریخی دارند.
وی افزود: منطقه آزاد تجاری و شهرداری چابهار برای معرفی هر چه بهتر ظرفیت های گردشگری در قالب عكس، فیلم و كلیپ تلاش كنند.
وی خواستار تمهیدات لازم برای سفر ارزان قیمت هوایی، دریایی و زمینی به چابهار شد و گفت: در ایام نوروز امسال برای سفر یك نفر بیش از 9 میلیون ریال هزینه بلیط رفت و برگشت هواپیما به این منطقه بوده است كه این هزینه سنگین قابل پرداخت برای خانواده چند نفره نیست.
وی موسیقی غنی، سواحل زیبا و فرهنگ مردم بلوچ را فوق العاده توصیف كرد و اظهار داشت: گردشگران را با فرهنگ مردم و موسیقی منطقه باید آشنا كنیم تا بتوانند افراد دیگری را به این منطقه جذب كنند.
مدیرعامل هلدینگ معتبر تورهای گردشگری علاء الدین بر تبلیغات محیطی و تلویزیونی جاذبه های گردشگری چابهار و كنارك در مركز كشور و كشورهای همجوار تاكید كرد و گفت: بزودی تورهای گردشگری دیگری برای شناخت بهتر از منطقه برنامه ریزی خواهد شد.
جعفری برگزاری جشنواره های خرید، ورزشی، فرهنگی و برنامه های شاد و متنوع را از عوامل جذب گردشگر عنوان كرد و بر توسعه زیرساخت های گردشگری چابهار و كنارك تاكید كرد.
وی فرهنگ درست استفاده از جاذبه های گردشگری و نظافت مناطق بكر تفریحی چابهار را خواستار شد و افزود: متاسفانه نبود سطل زباله برای جمع آوری زباله ها در مناطق بكر گردشگری ساحلی این شهرستان سبب رهاسازی زباله و موجب كثیف شدن مناطق گردشگری شده است.
وی ادامه داد: نباید اجازه داد در مناطق گردشگری افراد یادگاری بنویسند و یك اثر تاریخی و طبیعی را زشت جلوه دهند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار نیز گفت: حضور تورگردانان مطرح كشوری در چابهار و كنارك سبب می شود تا آنان بتوانند زمینه حضور گردشگران را در قالب تورهای گردشگری فراهم كنند.
عبدالرحیم كردی اظهار داشت: مردم و مسئولان برای آشنایی بهتر مسافران با جاذبه های توریستی و گردشگری چابهار باید تلاش كنند تا موجب رونق اشتغال و توسعه شوند.
وی افزود: حضور 45 نفر از مدیران تورهای مطرح كشوری در چابهار می توانند زمینه سفر هزاران گردشگر را در سال جاری كه استان با عنوان«سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری ناشناخته ایرانیان» معرفی شده است را فراهم كنند.
وی بیان كرد: اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان برای رونق صنعت گردشگری استان به صورت ویژه به آژانس های فعال در چابهار 30 درصد تخفیف در زمینه های مختلف ارائه می كند.
وی خاطر نشان كرد: بزودی عملیات ساخت پارك بزرگ آبی در چابهار آغاز خواهد شد و این می تواند به جذب گردشگر كمك شایانی كند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: در محدوده شهرستانهای چابهار و كنارك جاذبه های فراوانی وجود دارد كه می تواند این منطقه را در زمره بكرترین مناطق گردشگری كشور قرار دهد.
كردی اظهار داشت: سواحل شنی، ماسه ای، صخره ای و مرجانی، غواصی و تفریحات و ورزش های دریایی، كوههای مینیاتوری یا مریخی، باغات میوه های گرمسیری، دریا بزرگ، اسكله های صیادی و ماهیگیری، دلفین ها، گل فشان ها و انواع گونه های جانوری دریایی، تمساح پوزه كوتاه یا گاندو برای گردشگران داخلی و خارجی جذاب و دیدنی هستند.
وی با بیان اینكه مسیرهای زمینی، هوایی و دریایی برای سفر گردشگران به چابهار فراهم شده است خاطرنشان كرد: در سال گذشته 52 پرواز فرودگاه كنارك به 92 پرواز در ماه افزایش پیدا كرد كه این امر نوید دهنده سفر بیشتر به این منطقه است.
وی از صدور مجوز ساخت چهار هتل جدید در منطقه آزاد چابهار خبر داد و افزود: با تكمیل این هتل ها تعداد تخت های اقامتی در چابهار از هزار و 38 تخت فعلی افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی اقامت افزون بر 338 هزار مهمان نوروزی با رشد 12 درصدی حضور گردشگران در ایام تعطیلات نوروز امسال را نمونه ای از توجه گردشگران به این منطقه عنوان كرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار یكی از بزرگترین مشكلات را بی برنامگی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی برای جذب گردشگر و نبود اطلاع از نیازهای یك گردشگر عنوان كرد و گفت: باید تمامی بخش ها از جمله اقامت، پذیرایی، اسكان و تفریح برای رفاه حال مسافر فراهم شود.
كردی اظهار داشت: مدیران تورهای گردشگری برداشت و ایدهای خود از سفر و پیشنهادات و انتقادات را برای توسعه و رونق گردشگری به سازمان منطقه آزاد تجاری چابهار ارائه كنند.
به گزارش ایرنا شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به دریای عمان(مكران) و از غرب به شهر كنارك متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كیلومتری جنوب زاهدان مركز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مركزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكیل شده است.
3043**3213**6081 خبرنگار: رستم كریمی نژاد ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷
چابهار - ایرنا - 45 نفر از مدیران 26 آژانس مطرح گردشگری سراسر كشور پس از بازدید از جاذبه های تفریحی، تاریخی، طبیعی و گردشگری چابهار، سفر به این نقطه از ایران اسلامی را برای هر گردشگر جذاب، رویایی و فوق العاده خاطره انگیز توصیف كردند.