به گزارش خبرنگار پزشكی ایرنا ، دكتر رضا فكرآزاد روز یكشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری نهمین كنگره جهانی لیزر در دندانپزشكی اظهار كرد: حدود پنج سال پیش كوریكولوم آموزشی لیزر در دندانپزشكی به وزارت بهداشت ارایه شده اما همچنان در حال طی مسیر بازبینی است و اجرایی نشده است.
وی افزود: در حال حاضر لیزر از طریق شركت های واردكننده تجهیزات با برگزاری دوره هایی ، آموزش داده می شود اما این آموزش ها كافی نیست و نمی تواند ابعاد مختلف كاربرد لیزر را ارایه دهد.
رییس انجمن پزشكی لیزری ایران گفت: طی 10 سال گذشته حدود 500 نفر از طریق این شركت ها و دوره های دانشگاه های علوم پزشكی تهران و شهید بهشتی در این زمینه آموزش دیده و از لیزر در مطب های خود استفاده می كنند.
فكرآزاد با بیان اینكه لیزر انواع مختلف شامل تشخیصی ، درمانی و كم توان دارد ، افزود : در بعد تشخیصی در حوزه دندانپزشكی به عنوان مثال می توان پوسیدگی های دندانی را به جای رادیوگرافی كه مضرات زیادی برای سلامتی دارد، با استفاده از نور لیزر و بدون عارضه تشخیص داد.
وی در خصوص كاربرد لیزر در حوزه درمان نیز توضیح داد: با استفاده از چاقوی لیزر می توان بدون خونریزی، با درد كمتر و دید بهتر جراحی هایی مانند بریدن استخوان و بافت نرم را انجام داد.
فكرآزاد با تاكید بر اینكه لیزر علم لوكسی نیست، گفت : لیزر كاربرهای فراوانی در علم پزشكی دارد و آینده پزشكی دنیا برمبنای همین علم استوار خواهد شد؛ از این رو باید همگام با دنیا پیش رویم كه یكی از ملزومات آن آموزش این رشته در دانشگاه های كشور است .
وی به عنوان مثال از چند كاربرد علم لیزر در پزشكی نام برد و گفت: در حال حاضر در كشور سوئد از چاقوی جراحی لیزری استفاده می شود كه به كمك آن می توان ژن ها را جا به جا كرد و این به معنای تصحیح ژنوم انسانی و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های ژنتیكی است.
فكرآزاد افزود:حتی با استفاده از لیزر می توان بسیاری از بیماری های نهفته مانند ایدز را تشخیص زودهنگام داد و از بروز عوارض گسترده ناشی از آنها جلوگیری كرد.
** تبلیغات دروغ در مورد لیزر
رییس انجمن پزشكی لیزری با اشاره به تبلیغاتی كه در مورد لیزر می شود ، گفت : بسیاری از این تبلغات دروغ و فریبنده هستند و افكار عمومی را به اشتباه می اندازد .
فكرآزاد توضیح داد : به عنوان نمونه تبلیغاتی در مورد ترك سیگار با لیزر ، درمان ایدز با لیزر یا حتی جراحی بینی با لیزر در سطح شهر می بینیم كه هیچ كدام حقیقت ندارند.
وی گفت: دانش پایین برخی از كاربران لیزر در حوزه پزشكی و انتخاب نشدن صحیح متقاضیان استفاده از لیزر سبب بروز عوارضی بعضا جبران ناپذیر می شود.
فكرآزاد توضیح داد: اگر طول موج لیزر زیر ۳۰۰ نانومتر باشد ، فوتون های آن یونیزان هستند و سبب جهش سلولی می شود اما در حوزه پزشكی از لیزرهایی با طول موج ۶۰۰ تا ۱۰ هزار و ۶۰۰ نانومتر استفاده می شود كه نمی تواند باعث جهش سلولی شود .
وی اظهار كرد: همین موارد سبب می شود كه به لیزر برچسب لوكس بودن بزنند به گونه ای كه حتی بسیاری از بخش پزشكی در مقابل ورود این علم به حوزه پزشكی مقاومت می كنند.
رییس انجمن لیزر پزشكی گفت:علم لیزر راه خود را در حوزه پزشكی باز كرده و تلاش ما این است كه این دانش در كشور گسترده شود كه یكی از راه های آن علاوه بر تدریس در دانشگاه ها ، ورود دستگاه های مرتبط با لیزر است كه بسیار گران قیمت هستند اما با استفاده از آنها می توان خدمات ارزشمندی به جامعه ارایه كرد.
** نهمین كنگره جهانی لیزر در دندانپزشكی
رییس نهمین كنگره جهانی لیزر در دندانپزشكی در مورد برگزاری این كنگره گفت : این كنگره از ۳۰ فروردین ماه تا اول اردیبهشت ماه با حضور متخصصان داخلی و خارجی در تهران برگزار می شود.
فكرآزاد افزود : ۲۳ مهمان از ۱۴ كشور ازجمله آمریكا ، برزیل ، چین ، فرانسه ، انگلیس، آلمان ، یونان، ایتالیا ، اتریش و بلژیك در این كنگره كه به زبان انگلیسی برگزار می شود ، شركت می كنند .
وی افزود : ۱۲ انجمن دندانپزشكی ، پنج دانشكده دندانپزشكی و سازمان انرژی اتمی در برگزاری این كنگره همكاری دارند.
علمی ** 1834**1440
خبرنگار : ناهید شفیعی** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۲
تهران-ایرنا-رییس انجمن علمی پزشكی لیزری ایران با بیان اینكه بسیاری از استفاده كنندگان از لیزر دانش لازم در این زمینه را ندارند، خواهان راه اندازی فلوشیپ لیزر در دانشگاه های علوم پزشكی شد.