تهران- ایرنا- پایگاه اطلاع رسانی 'گلوبال ریسرچ' نوشت: با توجه به اقدامات تهاجمی رئیس جمهوری آمریكا، كشورهای روسیه، چین و ایران باید هم و غم خود را به رفع مناقشات و تشكیل ائتلافی فراتر از مسائل مالی و اقتصادی معطوف كنند.

این پایگاه اطلاع رسانی كانادایی امروز (دوشنبه) در مطلبی با اشاره به حمله موشكی اخیر آمریكا به سوریه نوشت: اولین مساله ای كه پس از این حمله مورد توجه قرار گرفت این بود كه روسای جمهوری روسیه، چین و ایران درباره موشك های 'تام هاوك' آمریكا كه پایگاه هوایی سوریه را در الشعیرات هدف قرار داد، چه فكر می كنند.
سه سال آخر ریاست جمهوری 'باراك اوباما' شاهد دو راهبرد بسیار متفاوتی بود كه به طور همزمان از سوی آمریكا و كشورهای مخالف سلطه طلبی های امپریالیستی اش و یا در واقع، روسیه، چین و ایران پیش برده می شد. در حالی كه این سه كشور به دنبال همكاری هستند، آمریكا به فكر فرود آوردن پتك خود بر فرق دیگران است.
اوباما بر خلاف 'دونالد ترامپ'، در مقابل كره شمالی صبر و شكیبایی راهبردی پیشه كرد و تیم مذاكره اش با ایران به توافق هسته ای رسید. ترامپ بر خلاف اوباما تصمیم به اقدام و بمباران كشوری مستقل كرد و شرایطی ایجاد كرد كه پیش بینی نتایج نهایی آن در این مقطع سخت است.
یكی از اولین نتایج اقدام ترامپ لغو هرگونه همكاری بین آمریكا و روسیه در سوریه است. این به آن معناست كه كشورهایی كه علیه داعش در سوریه فعالیت می كنند، از دادن امتیازات بیشتر به واشنگتن روی گردان خواهند شد.
به نوشته این پایگاه اطلاع رسانی، هدف راهبرد دمشق، تهران و مسكو یافتن دركی مشترك به لحاظ دیپلماتیك به منظور آوردن واشنگتن به پای میز مذاكره است. دادن امتیاز از سوی دو طرف ضروری است و از نظر نیروهای روسیه، تمركز بر جبهه النصره و داعش اهرم چانه زنی خوبی بود.
پس از اقدامات ترامپ، همه اشكال همكاری آمریكا و روسیه در سوریه متوقف شد و پیش بینی می شود كه متحدان ترامپ، در واكنش، عوامل نیابتی آمریكا را هدف قرار دهند و در نتیجه، نفوذ این كشور در سوریه كمتر از قبل خواهد شد.
علاوه بر این، به نظر می رسد كه قصد ترامپ از حمله به سوریه تقویت جایگاه خود در مذاكرات با مسكو بر سر سوریه است؛ البته، 'ولادیمیر پوتین' از آن دست آدم هایی نیست كه اجازه دهد دیگران او را مرعوب كنند و یا در موضع ضعف قرار دهند.
ترامپ پس از این حمله بیهوده، برای اجرای طرح خود در زمینه شكست دادن داعش مشكل خواهد داشت و شعار انتخاباتی او مبنی بر محو داعش از روی زمین همانند دیگر شعارهایش محكوم به شكست خواهد بود و اقدامات ترامپ وجهه آمریكا را در جهان مخدوش تر خواهد كرد.
این پایگاه اطلاع رسانی در ادامه با اشاره به اعلام خبر حمله به سوریه توسط آمریكا از سوی ترامپ به رئیس جمهوری چین در پایان نشست این دو نفر، نوشت: احتمالا هدف ترامپ از دادن این خبر، ارسال پیام به رئیس جمهوری چین و به طور غیرمستقیم به رئیس جمهوری كره شمالی بود؛ از نظر رئیس جمهوری آمریكا، این اقدام یك نمایش قدرت تمام عیار و نشان دادن شرایط دیپلماتیكی برای توافق بر سر حل و فصل درگیری های مختلف در جهان بود.
روسای جمهوری روسیه، چین و ایران باید دست از هرگونه امید برای همكاری با آمریكا بشویند؛ آنها باید به ترامپ این پیام را بفرستند كه جبهه مخالف امپریالیسم آماده هر گونه پاسخ، اعم از نظامی، مالی، دیپلماسی و اقتصادی به اقدامات تحریك آمیز است.
به نوشته این پایگاه اطلاع رسانی كانادایی، روسیه، چین و ایران باید هم و غم خود را به حل مناقشات بین خود معطوف كنند و ائتلافی فراتر از مسایل صرف اقتصادی یا مالی تشكیل دهند. هدف این كشورها باید ایجاد سیستم فرهنگی و اجتماعی باشد كه برای كشورهای ثالث فرصتی در برابر سرمایه داری ایجاد كند.
خاورم/1275
مترجم*صفا فقیه* انتشار دهنده: مجید جعفری