به گزارش ايرنا، مجيد محنايي عصر دوشنبه در نشست كارگروه پژوهش، فناوري و نوآوري كهگيلويه و بويراحمد در دانشگاه ياسوج اظهار داشت: اين استان در ابتداي مسير ايجاد شركتهاي دانش بنيان و مقولههاي تجاري سازي و تبديل ايده به ثروت قرار دارد.
وي افزود كه كهگيلويه و بويراحمد داراي استعدادهاي علمي و پژوهشي قابل توجهي است كه در صورت حمايت ميتوانند در سطح ملي درخشيده و مطرح شوند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: نخبگان، محققان و فناوران اين استان براي ثبت ايدههاي خود و اقدام براي تبديل آنها به ثروت نيازمند تأمين اعتبارات و تسهيلات لازم توسط بنياد ملي نخبگان و يا صندوق نوآوري و شكوفايي هستند.
محنايي عنوان كرد كه در برنامه ششم توسعه كشور توجه ويژهاي به حوزه پژوهش، فناوري، تجاري سازي و تبديل ايده به ثروت شده و انتظار ميرود زيرساختهاي لازم در اين زمينه نيز در كهگيلويه و بويراحمد توسط مسئولان كشوري فراهم شود.
معاون پژوهشي و فناوري دانشگاه ياسوج نيز گفت كه بايد تلاش و اقدام بيشتري در زمينه تجاري سازي و تبديل ايده به ثروت در اين استان انجام شود.
هجير كريمي با اشاره به اينكه دانشگاهها نقش مهمي در بهبود فرآيند توسعه فناوري دارند، اظهار داشت: دانشگاه ياسوج نيز از اين قاعده كلي مستثني نيست و ميتواند در همين راستا در كهگيلويه و بويراحمد اثرگذار باشد.
وي افزود كه هر چند اقدام و فعاليت در زمينه تجاري سازي، تبديل ايده به ثروت و توسعه فناوري در كهگيلويه و بويراحمد دير آغاز شد اما هم اينك چنين روندي با شتاب در استان در حال حركت است.
كريمي بيان كرد: رتبه علمي دانشگاه ياسوج در كشور پارسال 24 بوده كه با 10 پله صعود به رتبه 14 در سال جاري رسيده است.
وي عنوان كرد كه اين دانشگاه ظرفيت مناسبي در زمينه توليد علم و توسعه فناوري دارد و مستلزم حمايت همه جانبه مسئولان كشوري است.
كريمي رويكرد مهم دانشگاه ياسوج را هدفمند كردن پژوهشها و توجه جدي به توسعه فناوري در كنار مقوله آموزش دانست و ابراز داشت: كهگيلويه و بويراحمد داراي 35 فناور است كه با استقرار در مراكز رشد دانشگاه ياسوج در حال فعاليت علمي و پژوهشي هستند.
وي گفت كه ساخت پارك علم و فناوري كهگيلويه و بويراحمد در مراحل اوليه بوده و توسعه فناوري در استان نيز مستلزم وجود آن است.
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت كه اقتصاد دانش بنيان زيربناي تحقق اقتصاد مقاومتي است و بايد در اين استان مورد توجه جديتر مسئولان اجرايي و جامعه دانشگاهي قرار گيرد.
شمس الدين هاشمي اظهار داشت: زمينه فعاليت علمي و پژوهشي نخبگان، محققان و فناوران كهگيلويه و بويراحمد در پارك علم و فناوري اين استان پس از افتتاح آن اموري شامل كشاورزي، گياهان دارويي، صنعت نفت و گاز و گردشگري خواهد بود زيرا ظرفيتهاي استان در چنين زمينههايي متعدد و چشمگير است.
وي افزود كه كهگيلويه و بويراحمد داراي 740 عضو هيات علمي، 33 واحد دانشگاهي، چهار مركز رشد و 47 واحد فناور است.
هاشمي با اشاره به وجود تنها سه شركت دانش بنيان در كهگيلويه و بويراحمد، بيان كرد: دليل اندك بودن تعداد اين شركتها در استان نيز نبود پارك علم و فناوري است.
وي خواستار حمايت هر چه بيشتر متوليان كشوري براي ساخت پارك علم و فناوري كهگيلويه و بويراحمد، افزايش تعداد شركتهاي دانش بنيان و توسعه فناوري در اين استان شد.
موافقت نامه همكاري بين دفتر تجاري سازي فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با واحدهاي فناور مستقر در مراكز رشد دانشگاه ياسوج در اين نشست منعقد و امضا شد.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
7535/6110
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۱
ياسوج- ايرنا- معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كهگيلويه و بويراحمد گفت كه شرايط لازم براي توسعه روز افزون شركتهاي دانش بنيان در اين استان توسط متوليان كشوري از جمله مسئولان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نسهيل شود.