كرج- ايرنا- مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز بر دريافت پروانه چراي توسط دامداران استان و عبوري از البرز تاكيد كرد.

حامد فرضي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه مراتع يكي از گرانبهاترين و زيباترين منابع خدادادي هر كشور است، افزود: چراي زود‌رس هر ساله خسارت زيادي به مراتع استان وارد مي كند كه به مرور زمان موجب ضعيف شدن و از بين رفتن پوشش گياهي، خاك و در نهايت فقير شدن مراتع، كاهش توليدات دامي و ضرر و زيان مالي براي دامداران مي شود.
وي اظهار داشت: به منظور بهره برداري صحيح از مراتع، اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز نسبت به كنترل ظرفيت مرتع (طبق پروانه چرا يا طرح هاي مرتعداري) و همچنين نظارت بر زمان صحيح ورود و خروج دام به مراتع استان مبادرت مي كند.
وي گفت: به همين منظور از تمام دامداران ذيحقي كه قصد كوچ به استان‌هاي همجوار البرز را دارند مي بايست حداكثر 10 روز قبل از تاريخ مندرج در پروانه‌ چرا و يا طرح مرتعداري با اخذ كارت مجوز عبور از انجمن صنفي كارفرمايي مرتعداران البرز وارد اين استان شده و در غير اينصورت از ورود آنها جلوگيري به‌ عمل مي‌آيد.
فرضي ادامه داد: همچنين ورود تمام دامداراني كه مراتع ييلاقي آن ها استان البرز است قبل از تاريخ مجاز مندرج در پروانه چرا و طرح مرتعداري ممنوع بوده و از ورود آن ها جلوگيري به عمل خواهد آمد.
وي گفت: تمام دامداران موظف هستند ضمن همراه داشتن كارت مجوز عبور و پروانه چراي خود در مبادي ورودي به استان البرز و در طول مسير كوچ صرفاً در مسير ايلراه تعيين شده در كارت حركت كنند.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز اضافه كرد: پروانه چراهايي كه در سال 1396 تمديد نشده باشند از درجه اعتبار ساقط بوده و از ورود دام آن به استان جلوگيري به عمل خواهد آمد. (مراتع داراي طرح مرتعداري مصوب واكذار شده از مورد مذكور مستثني هستند).
وي بيان داشت: دامداران مي‌بايست ظرفيت مجاز مرتع را رعايت كرده و برابر تعداد مندرج در كارت پروانه چرا و يا طرح مرتعداري دام وارد مرتع كنند لذا از ورود هرگونه دام مازاد بر پروانه چرا و بدون پروانه به مراتع استان جلوگيري به عمل خواهد آمد.
فرضي افزود: اجازه استفاده از پروانه چرا به غير، بدون اخذ مجوز كتبي از اداره كل منابع طبيعي وآبخيزداري استان ممنوع است و دامداران مي‌بايستي در مناطق قشلاقي دام‌هاي خود را عليه بيماري‌هاي دامي واكسينه و كارت واكسيناسيون را همراه داشته باشند.
وي گفت: همچنين به‌ منظور جلوگيري از ورود غير‌مجاز دام به مراتع، با همكاري پليس پشگيري، انجمن صنفي كارفرمايي مرتعداران استان، اكيپ‌هاي كنترل‌ دام به صورت شبانه‌ روز در گلوگاه‌هاي ورودي اين استان مستقر و به شدت با متخلفين بر اساس ماده 47 قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، ماده 44 مكرر قانون حفاظت و بهره‌برداري از جنگل ها و مراتع كشور، مصوبه سال 94 شوراي امنيت ملي در خصوص جلوگيري از آلودگي آب شرب تهران و ساير قوانين مربوطه برخورد كرده و از طريق مراجع قضايي تحت پيگرد قانوني قرار خواهند گرفت.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري دليل اصلي اين برخورد و مديريت مراتع را اهميت و نقش پوشش گياهي در جلوگيري از فرسايش خاك، حفظ آب و تغذيه سفره ­هاي آب زيرزميني، جلوگيري از بروز پديده­ هاي جبران ناپذيري همچون سيل، زمين لغزش، خشكسالي، بيابانزايي و افزايش ريزگردها و به طبع آن افزايش آلودگي هوا كه منجر به خسارت هاي جاني و مالي مي­شود، عنوان كرد.
فرضي بيان داشت: در ضمن شماره تماس 1504 به صورت شبانه روزي آماده دريافت گزارشات مردمي يا وقوع آتش سوزي در مراتع و جنگل‌ها خواهند بود.
6156/1535خبرنگار: نوشين طهماسبي**انتشاردهنده:داريوش غفاري