مهناز حيدري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بيش از نيمي از گونه هاي گياهي موجود در آذربايحان غربي خاصيت دارويي دارند و در حال حاضر به صورت سنتي از حدود 150 نوع آنها استفاده ميشود.
وي اضافه كرد: 400 تا 700 گونه گياه دارويي در آذربايجان غربي شناسايي شده است كه در اين ميان حدود 60 گونه گياهي توسط مردم برداشت مي شود.
وي با بيان اينكه بسياري از مردم آذربايجان غربي گياهان كوهي را در بهار جايگزين مواد پروتئيني در سفره هاي خود ميكنند، ادامه داد: 10 تا 15 درصد جامعه عشايري استان نيز در فصل بهار از طريق برداشت و عرضه به بازار همين گياهان كوهي نياز بازار محلي را تامين ميكنند.
كارشناس بانك نگهداري بخش منابع طبيعي مركز تحقيقات كشاورزي آذربايجان غربي از انقراض برخي گونههاي گياهي خبر داد و افزود: حدود 50 نوع گونه گياهان كوهي كه خاصيت دارويي و خوراكي دارند، به دليل برداشت نامناسب و غيراصولي در حال انقراض است.
حيدري با بيان اينكه بايد برداشت گياهان به صورت اصولي انجام شود، گفت: انواع پياز كوهي، كنگر، مندي و گلاغه يا گل آقا از گونه هاي در خطر انقراض جدي است.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي داراي 2 ميليون و 500 هزار هكتار مرتع و 101 هزار هكتار جنگل و بقيه عرصه كشاورزي و كوهپايهاي است و از اين رو ظرفيت مناسبي براي كشت و پرورش گياهان دارويي دارد.
در حدود 800 هكتار از اراضي استان زير كشت گياهان دارويي قرار دارد اما بيش از 90 درصد اين گياهان دارويي در عرصه هاي طبيعي به صورت خودرو مي رويند.
8135/2093 ** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشاردهنده: صابر چهرقاني
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۵
اروميه- ايرنا- كارشناس بانك نگهداري بخش منابع طبيعي مركز تحقيقات كشاورزي آذربايجانغربي با اشاره به اينكه يك هزار و 80 گونه گياهي در قالب هرباريوم گياهي در اين استان شناسايي شده است، گفت: اين استان پس از اصفهان دومين هرباريوم با بيشترين فراواني در كشور را به خود اختصاص داده است.