تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰

كرمان - ایرنا - رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت : درآمدهای صادراتی این استان در دولت یازدهم از مرز چهار میلیارد دلار عبور كرده و یكی از مهمترین علل افزایش صادرات، برجام بوده است.

به گزارش ایرنا ؛ صادرات استان كرمان در سال 95 برای سومین سال متوالی از مرز یك میلیارد دلار عبور كرد و تراز تجاری این استان با 423 میلیون دلار مثبت شد.
این در شرایطی است كه برخی كالاهای تولیدی استان كرمان از سایر گمركات كشور صادر می شود كه آمار آنها در صادرات استان كرمان لحاظ نمی شود و اگر ارزش آنها را هم اضافه كنیم رقم صادراتی استان بیش از این خواهد بود.
رشد 46 درصدی صادرات استان كرمان از زمان استقرار دولت یازدهم تاكنون حاكی از افزایش تولید واحدهای تولیدی و صنعتی این استان بوده و افزایش صادرات محصولات شاخصی چون پلی اتیلن، نانو كامپوند مستربچ گرانول، روغن خوراكی، كاشی و سرامیك، انواع مواد معدنی فرآوری شده، خرما، پسته و مغز پسته به كشورهای اروپایی و آسیای میانه علاوه بر اینكه تراز تجاری كرمان را سه سال پیاپی مثبت كرد، افزایش تعامل و داد و ستد تجاری بازرگانان این استان با كشورهای دیگر را نیز به همراه داشته است.
از سوی دیگر واردات استان كرمان نیز افزایش یافته اما بیشتر كالاهای وارداتی، ماشین آلات خط تولید، كالاهای سرمایه ای و مواد اولیه بوده كه نشانه رونق تولید در این استان است.
پس از برجام و گشایش مراودات تجاری ایران با سایر كشورها، خرید و واردات برخی ماشین آلات خارجی و تجهیزات مورد نیاز سرمایه گذاران و شركت های دولتی، بدون واسطه روان شده و حداكثر تا 63 درصد قیمت تمام شده آنها كاهش یافته است.
همچنین در صادرات پسته و خرما كه از محصولات شاخص استان كرمان به شمار می رود، برگشت پول تسهیل شده است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ایجاد ارتباط مجدد پس از برجام بین بازرگانان كرمانی و شركای تجاری خارجی كه قبلا به واسطه وجود تحریم ها اجازه مبادلات بازرگانی با ایران را نداشتند افزایش صادرات این استان را رقم زده است.
محمدرضا قوام افزود: قبول داریم برجام به طور كامل اجرایی نشده ولی حقیقت این است كه برنامه جامع اقدام مشترك، تاثیر مثبتی روی صادرات كالاهای نفتی و غیرنفتی كشور داشته و استان كرمان نیز متاثر از سراسر كشور با افزایش صادرات و مبادلات بازرگانی مواجه شد.
وی بیان كرد: نكته دیگر در این زمینه افزایش واردات به استان است ولی عمده كالاهای وارداتی، واسطه ای و مواد اولیه بوده كه نشانه رونق تولید و اقدام در راستای اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: واردات استان كرمان در ابتدای تشكیل دولت تدبیر و امید حدود 432 میلیون دلار بود كه سال 93 حدود 719 میلیون دلار، سال 94 حدود 757 میلیون دلار و سال گذشته با شش میلیون دلار كاهش به 751 میلیون دلار رسید ولی 700 میلیون دلار آن مربوط به واردات كالاهای واسطه ای است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان، علت افزایش واردات را احداث كارخانه های جدید در استان عنوان كرد و افزود: استان كرمان در راستای هدفمند كردن واردات به سمت واردات كالاهای سرمایه ای و واسطه ای حركت كرده است به گونه ای كه بیشترین میزان واردات این استان را اجزا و قطعات خودرو تشكیل می دهد.
وی با بیان اینكه تراز تجاری استان كرمان در سال 95 با 423 میلیون دلار مثبت شد عنوان كرد: با برنامه ریزی های كه در مجموعه استان صورت گرفته، تمامی اقدامات بازرگانی باید به مثبت شدن تراز تجاری كرمان بینجامد و این یكی از اقدامات اقتصاد مقاومتی است.

**رشد 310 درصدی درآمد گمركات استان كرمان در دولت تدبیر و امید
همچنین درآمد گمركات استان كرمان در چهار سال گذشته 22 هزار و 829 میلیارد ریال بوده و این درآمد فقط در سال 95 از مرز 8 هزار میلیارد ریال عبور كرد كه می توان گفت درآمد گمركات استان در چهار سال گذشته با رشد چهار برابری نسبت به مدت مشابه در دولت قبل 310 درصد رشد داشته است.
مدیركل گمركات استان كرمان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: سال 95 درآمد گمركات استان بیش از 800 میلیارد تومان بود كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 83 درصد رشد داشت.
محمدرضا قادر، ارزش صادرات استان كرمان در سال 95 را یك میلیارد و 174 میلیون دلار اعلام كرد و افزود: سومین سال متوالی است كه رقم صادراتی از گمركات كرمان از مرز یك میلیارد دلار عبور می كند.
وی خاطرنشان كرد: صادرات استان كرمان در سال 94 به یك میلیارد و 64 میلیون دلار رسید و در سال 95 به بیش از یك میلیارد و 174 میلیون دلار افزایش یافت كه به لحاظ وزنی 11 درصد كاهش ولی به لحاظ ارزش 10 درصد افزایش را نشان می دهد.
مدیركل گمركات استان كرمان از افزایش صادرات محصولات دانش بنیان در كرمان خبر داد و گفت: نانو كامپوند مستربچ گرانول یكی از اقلام صادراتی تكنولوژی محور است كه سال 95 بیش از 261 میلیون دلار از این محصول در استان كرمان صادر شده است.
وی اضافه كرد: بسیاری از كالاهای تولیدی استان همچون فرش دستباف، سیمان و برخی از مواد فرآوری شده معدنی از سایر گمركات كشور صادر می شود كه آمار آنها در صادرات استان لحاظ نشده است.
قادر همچنین به كاهش یك درصدی ارزش واردات كرمان در سال 95 اشاره و عنوان كرد: این واردات به لحاظ وزنی هشت درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش داشته و بیشتر اقلام وارداتی به استان كرمان كالاهای سرمایه ای همچون ماشین آلات خط تولید، مواد اولیه كالاهای واسطه ای برای تولید و همچنین ماشین آلات راهسازی و كشاورزی بوده است.
به گزارش ایرنا یكی از مشكلات بخش صادرات استان كرمان این است كه برخی كالاهای تولیدی استان مانند فرش دستباف، سیمان، مواد خام و فرآوری شده معدنی كه از نظر وزن و ارزش قابل ملاحظه هستند از سایر گمركات كشور صادر می شود و آمار آنها در صادرات استان لحاظ نمی شود. مسئولان گمركات استان از صادركنندكنندگان خواسته اند هنگام تكمیل اظهارنامه صادراتی خود، استان كرمان را به عنوان مبداء مشخص كنند تا كالاهای آنها به تراز تجاری استان افزوده شود.
600 شخص حقیقی و حقوقی در حوزه صادرات و واردات استان كرمان فعالیت می كنند.
گمرك بم در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید، گمرك رفسنجان در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، گمرك سیرجان در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان و دفتر صادراتی جنوب استان در جیرفت، مناطق گمركی استان كرمان هستند.
گزارش از : كمیل بهشتیان ** انتشار دهنده : اصغر رضاخانی
7429 /1484