به گزارش ايرنا از سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري بهمن نامورمطلق روز چهارشنبه در مراسم اختتاميه نخستين جشنواره ملي و تخصصي دوخت هاي سنتي در موزه ملك گفت : اميدواريم اين كنش هنري دوختن، آراستن و زيبا ساختن، از هنر به سياست هم كشيده شود و سياستمدار بيشتر به هنر و هنرمندان توجه كند.
وي ادامه داد : صنعت پوشاك بزرگترين صنعت در جهان است و اگر بتوانيم به شما امكان عرضه در اين بخش را بدهيم ميتواند به صنايع دستي كشور كمك زيادي كند بهتازگي به عمان سفر كردم. بسياري از لباسهاي محلي كه در اين كشور وجود داشت، بلوچي بودند. وقتي از موزههاي اين كشور ديدن كردم، زيباترين و رنگيترين لباسهامتعلق به اقوام ايراني بود كه به اين كشور مهاجرت كرده بودند.
معاون صنايع دستي كشور با مخاطب قرار دادن هنرمندان حاضر بيان كرد : شما زندگي را زيباتر ميكنيد. هنرمند است كه انسان را از ملالت خارج كرده و موجب ميشود زندگي زيباتر شود. اگر هنرمند نباشد زندگي دچار حزن و اندوه ميشود و خوشبختانه كشور ما از وجود هنرمندان كوشا بسيارغني است.
نخستين جشنواره تخصصي و ملي دوختهاي سنتي، در دو بخش معاصر و تاريخي در قالب رشتههاي «سوزندوزي، قلابدوزي و پوشاك محلي»، تصويري دلنشين از هنر و آثار هنرمندان ايراني در حوزه گسترده دوختهاي سنتي ارايه كرد.
همچنين ، در كنار نمايشگاه هر روز كارگاههاي آموزشي برپا شد و شش استاد و مدرس برجسته حوزه دوختهاي سنتي، نسرين كارداني، شهين ابراهيمزاده پزشكي، مريم فاميلسماك جلالي، زهرا كوشايفرد، صديقه پهلوانزاده و عاليه صادقي در گرايشها و شاخههاي دهيكدوزي، سياهدوزي، مرصعدوزي زيورآلات، نقدهدوزي، قلابدوزي اصفهان و قلابدوزي رشت، پارهاي مسايل و آموزههاي تخصصي را به شركتكنندگان ارايه كردند.
نخستين جشنواره تخصصي و ملي دوختهاي سنتي، از 22 تا 30 فروردين ماه در سه تالار كتابخانه و موزه ملي ملك برپا شده و تا شنبه 2 ارديبهشت بازديد از نمايشگاه تمديد شده است
فراهنگ*3079 * 1823* دريافت: علي اسدي * انتشار: طاهره نبي اللهي
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۸
تهران- ايرنا- معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشوردر نخستين جشنواره ملي و تخصصي دوخت هاي سنتي عنوان كرد: در ايران هزار و 200 رشته دوخت و دوز داريم كه هر كدام هم زيررشتههايي دارند، كدام كشور است كه بتواند ادعا كند بيش از 1200 گونه دوخت و دوز دارد؟!.