تهران - ایرنا - رئیس قوه قضائیه با بیان اینكه انتخابات یكی از اركان مهم مردم سالاری دینی و مقوم نظام جمهوری اسلامی است، گفت: تجلی اقتدار و امنیت ملی با حضور گسترده مردم در انتخابات محقق می شود.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی روز پنجشنبه در دیدار روسای كل دادگستری ها و دادستان های استان های كشور كه با حضور معاونان و روسای سازمان های این قوه در محل حوزه ریاست برگزار شد، افزود: اهمیت انتخابات در نظام جمهوری اسلامی مشخص است، به ویژه اینكه انتخابات در جمهوری اسلامی به نوعی نمایش اقتدار و همبستگی ملی هم است.
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان كرد: مردم با بصیرت، تامل، احساس دینی و وابستگی به نظامی كه خودشان پدید آوردند و می بینند طی این 38 سال مورد هجمه دشمنان قرار دارد، در پای صندوق های رای حاضر می شوند كه این حضور برای حصول اقتدار و امنیت ملی بسیار مهم است.
آیت الله املی لاریجانی با بیان وظایف قوه قضاییه در انتخابات، اظهار داشت: آنچه در انتخابات موبوط به قوه قضائیه است، همكاری لازم و انجام تكالیف لازم در حفظ امنیت بر انتخابات و اجرای قانون است.
وی ادامه داد: به همین منظور كمیته ای با ریاست دادستان كل و اعضایی كه قانون مشخص كرده، تعیین شده است.
آیت الله آملی لاریجانی این كمیته را در پبشگیری از جرایم انتخاباتی در سال های گذشته بسیار موثر دانست و گفت: در بحث پیشگیری از جرایم ممكن است حوادثی برای كشور رخ دهد كه هم برای برخورد و هم برای پیشگیری به یك سیاست واحد نیاز است و از همین رو دادستان كل كشور برای دادگستری های سراسر كشور به منظور بر جزیره ای برخورد نكردن با این تخلفات و جرایم در هر گوشه از كشور، بخشنامه ای تنظیم كرده است.
رئیس دستگاه قضایی با بیان اینكه این بخشنامه مورد تایید بنده است، ادامه داد: البته ممكن است بعضی از دوستان و قضات كه بنده به استقلال آنان همواره احترام گذاشته ‌ام احساس كنند كه مضمون این بخشنامه فراتر از وظایف و اختیارات دادستانی كل است؛ اما باید توجه داشته باشند كه از باب اجرای وظیفه و دستوری كه رئیس قوه قضائیه آن را تایید كرده، عمل كنند و این كار به مصلحت است.
وی این بخشنامه را مصلحت اندیشی و كار صحیحی برشمرد و افزود: در طول ایام انتخابات اگر مسائل حادی پیش آمد طوری كه احساس شود باید برخوردی صورت گیرد، حتما با مشورت با دادستان كل كشور انجام شود چون اصل در این مورد توجه محض به خود انتخابات است و بقیه امور نباید موجب انحراف اذهان شود.

**روسای دادگستری و دادستان ها در برابر فتنه بعضی ها آمادگی و احتیاط كامل داشته باشند
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینكه در جریان فتنه 88 متاسفانه برخی رفتارهای نامزدهای انتخاباتی در داخل كشور و از آن مهمتر شیطنت دشمنان خارجی و طراحی‌ های آنان در حال رقم زدن فتنه بزرگی در كشور بود، اظهار كرد: فتنه واقعاً فتنه بود؛ همه می‌دانیم كه صبر نظام جمهوری اسلامی در این قضیه صبر قابل توجهی بود و درنهایت با حضور مردم این فتنه از بین رفت و فتنه‌ گران چه در داخل و چه در خارج سیلی محكمی خوردند.
وی خاطرنشان كرد: بعید می‌دانیم این دسته از افراد بخواهند این مسیر را دوباره تجربه كنند؛ اما در عین حال روسای دادگستری‌ ها و دادستان‌ ها آمادگی، باید آمادگی و احتیاط داشته باشند تا اگر در توهم، كسانی فكر می كنند با فتنه‌ گری می‌ توانند برخی از دیدگاههای فاسدشان را علیه نظام پیش ببرند، روسای دادگستری‌ ها و دادستان‌ ها به موقع وارد صحنه شوند.
آیت الله آملی لاریجانی دشمن را در دشمنی خود ثابت قدم دانست و گفت: رسانه های بیگانه هم بسیار فراوان شده؛ دشمنان خارجی میلیاردها سرمایه برای تخریب نظام جمهوری اسلامی ایران هزینه می كنند و شاید در انتخابات هم هوس كنند ضربه ای به نظام وارد كنند؛ از این رو همه باید آماده باشیم و هیچ فضایی برای این چنین شیطنت هایی باقی نگذاریم.

** لزوم مبارزه با فساد و حمایت از سرمایه گذاری سالم برای تحقق شعار امسال
رئیس قوه قضاییه با استناد به دغدغه مقام معظم رهبری در زمینه، اشتغال و تولید ملی و ابلاغ سیاست های كلی از سوی ایشان، به وظایف قوه قضائیه در تحقق این موضوع اشاره كرد و گفت: این قوه هم وظایفی در این زمینه برعهده دارد و در چند جلسه گذشته با مسئولان عالی قضایی روی طرحی كار كردیم كه برای كمك در مسیر اشتغال و تولید ملی به صورت دستورالعمل به روسای دادگستری ‌ها ابلاغ می شود.
وی عمده وظایف در بحث تحقق اقتصاد مقاومتی را بر عهده دولت دانست و افزود: از آنجا كه كارهای اجرایی كشور، بودجه و دستگاه اجرایی در دست دولت است، بنابراین عمده وظایف بر دوش قوه مجریه قرار دارد اما قوه قضائیه با برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی و حمایت از سرمایه گذاری سالم در تحقق آن كمك می كند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینكه نباید فساد را دست كم گرفت، افزود: بحث برخورد با مفاسد یكی از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است و اگر بخواهیم در كشور سرمایه گذاری سالم انجام شود، باید دست فساد و دست كسانی كه به سمت بیت المال دست درازی می‌ كنند و همچنین دست كسانی كه به دنبال رانت‌های خاص هستند را قطع كنیم.

** در بحث فساد سیاه نمایی نشود
رئیس قوه قضائیه، روسای كل دادگستری‌ها و دادستان‌ها را از سیاه نمایی در بحث برخورد با فساد منع كرد و گفت: متاسفانه گاهی در بحث برخورد با فساد غلو و اغراق می‌ شود و انگار می‌خواهند گوی سبقت از دیگران در اینكه بگویند ما فساد دیگری كشف كرده‌ایم را بربایند.
آیت الله آملی لاریجانی خطاب به روسای دادگستری‌ها و دادستان‌ ها خواست تا از انتشار شایعات و یا برخی آرای غیرقطعی تا روشن شدن كامل قضیه اجتناب كنند.
رئیس دستگاه قضایی با تاكید بر حمایت از سرمایه‌گذاری سالم و ایجاد امنیت اقتصادی، تصریح كرد: مقام معظم رهبری هم بر این نكته به عنوان یكی از وظایف دستگاه قضا تاكید داشته اند؛ بنابراین روسای كل دادگستری‌ها و دادسراها نقش بسیار مهمی درایجاد امنیت اقتصادی برای سرمایه‌ گذاری داخلی و خارجی دارند؛ چه بسا اگر امنیت نباشد سرمایه‌گذاران اقدام به سرمایه‌گذاری نخواهند كرد.

** قاچاق كالا ضربه مهلكی بر تولید و اشتغال كشور وارد می كند
رئیس قوه قضائیه درباره مبارزه با قاچاق كالا و ارز اظهار كرد: ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، نیروی انتظامی، گمركات و نیروهای اطلاعاتی در جاهایی كه قاچاق سازمان یافته وجود دارد با این امر مبارزه می‌كنند اما دادستان‌ها صف مقدم در این عرصه هستند زیرا مبارزه با قاچاق كالا بحث مهمی در كشور است كه باید به صورت جدی با آن مبارزه شود.
وی ادامه داد: اینكه 20 میلیارد دلار كالا وارد كشور شود در حالی كه در داخل كشور این كالاها گاهی با كیفیت بالا تولید می‌شود، نوعی ضربه عظیم بر اقتصاد، سلامت جامعه و اشتغال جوانان است و منجر به آسیب اجتماعی و كم شدن اقتدار ملی می‌شود.
رئیس قوه قضائیه افزود: گمركات، نیروی انتظامی و سایر نهاد‌های مسئول در این عرصه زحمات خود را می‌كشند اما همه ما باید در بحث قاچاق كالا و ارز تلاش كنیم و این مسئله را جدی بگیریم؛ در این میان دادگستری‌ها نقش مهمی دارند. درجایی كه گمركات كوتاهی می‌كند بازرسی كل كشور باید به سراغ آنها برود و مقام معظم رهبری نیز در ابتدای سال بر مبارزه با این مهم تأكید داشتند.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: نادیده گرفتن و قصور این مسائل نتایج بدی برای جامعه دارد. اكنون در كشور چند درصد جوانان ما با داشتن مداركی همچون فوق لیسانس بیكارند و بیكاری موجب آسیب‌های اجتماعی زیادی می‌شود كه تاخیر در ازدواج یكی از آن موارد است.

** عبادتی بهتر از خدمت به خلق وجود ندارد
آیت الله آملی لاریجانی در آخرین بخش از سخنان خود به مسئله تكریم ارباب رجوع اشاره كرد و گفت: دادگستری همیشه با نارضایتی مواجه است. وقتی شما به نفع كسی حكم نمی‌كنید این فرد ناراضی است و برای راضی كردن خود ادعا می‌كند كه قضات رشوه می‌گیرند و برخلاف حق حكم می كنند و بعدها مشخص می‌شود چنین نبوده است.
وی تاكید كرد: در خدمت رسانی به مردم و رفع تظلم باید اصل را این قرار دهیم كه خدمت رسانی نوعی عبادت است؛ در اقناع افكار عمومی سخن گفتن با مردم و مراوده توأم با تكریم امر مهم و لازم است.
رئیس قوه قضائیه خطاب به روسای دادگستری و دادستان‌های سراسر كشور تاكید كرد: زبان و سخن را طوری تنظیم كنید كه با كرامت و تكریم با مراجعه كننده برخورد شود باید باب دستگاه قضا را به روی اهل تظلم وشاكیان و كسانی كه طرح دعوا می‌كنند بگشاییم و به برخورد صحیح با اصحاب دعوا كمك كنیم.
آملی لاریجانی با بیان اینكه به جای بیشتر ماندن در مسجد، وقت مان را پنج دقیقه بیشتر برای مراجعان صرف كنیم، گفت: این عبادت از نماز خواندن بیشتر، بالاتر است و عبادتی بهتر از خدمت به خلق وجود ندارد.
اجتمام**٧٣٢٩**9012*2025*خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد**انتشار: لیلا جودی