به گزارش ايرنا حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدي قريشي در سيزدهمين جلسه شوراي فرهنگ عمومي آذربايجان غربي افزود: محور اصلي همه مسائل معيشتي و اقتصادي، فرهنگ است و در كنار فعاليت هاي اقتصادي نبايد از فرهنگ غفلت شود.
وي اضافه كرد: رسانه ها در معرفي افراد موفق در اقتصاد و كسب و كار نيز بايد به اقدامات فرهنگي آنها توجه داشته باشند و به توليد محتوا در خصوص موفقيت اقتصادي با پيشينه فرهنگي اقدام كنند.
وي با اشاره به اينكه مباحث فرهنگي نبايد در حاشيه قرار گيرد، اظهار كرد: اگر همه توجه مسئولان به معيشت و اقتصاد جامعه معطوف شود و فرهنگ در اين ميان مورد بي مهري قرار گيرد، شاهد پسرفت فرهنگي خواهيم بود.
وي گفت: در طرح هاي تفريحي اروميه نظير تله كابين، شهربازي و حتي برخي از نمايشگاه هاي پوشاك و صنعت نيز تمام تلاش ها به انجام كار معطوف شده و هيچ پيوست فرهنگي براي اين طرح ها در نظر گرفته نشده است.
وي با اشاره به اينكه در دنياي امروز پيش از توليد كالاهاي جديد، ابتدا فرهنگ سازي براي استفاده از آن كالا انجام مي شود، افزود: اين امر راز موفقيت كشورهاي پيشرفته است ولي ما هنوز در اين خصوص كار خاصي انجام نداده ايم.
امام جمعه اروميه اضافه كرد: افراد يا نهادهايي كه مي خواهند مراكز تفريحي و گردشگري راه اندازي كنند، ابتدا بايد پيوست فرهنگي آن را ارائه دهند و سپس به فكر اجراي طرح با لحاظ كردن پيوست فرهنگي باشند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي به عنوان دبير شوراي فرهنگ عمومي اين استان نيز اظهار كرد: رعايت پيوست فرهنگي در طرح هاي صنعتي، اقتصادي و تفريحي از تاكيدات مهم مقام معظم رهبري است ولي در كشور هيچ سامانه اي در خصوص پيگيري اين پيوست ايجاد نشده و در حد شعار باقي مانده است.
حجت الاسلام محمدباقر كريمي ادامه داد: علت شكست بسياري از طرح هاي اقتصادي و صنعتي ما نيز نبود پيوست فرهنگي براي اين طرح هاست.
وي گفت: طرح هاي اجرايي به ارزش بيش از 500 ميليون ريال كه در استان اجرا مي شود، طبق مصوبه كميته فرهنگي و اجتماعي استان بايد پيوست فرهنگي داشته باشند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي همچنين از برنامه ريزي براي اجراي گفتمان ملي با 34 اولويت در استان هاي مختلف كشور خبر داد و افزود: اين گفتمان ها با محوريت سبك زندگي اسلامي طرح ريزي شده است.
وي اضافه كرد: نقش مد و لباس، معماري، خانواده، تفريح سالم، رفتارهاي اجتماعي، انضباط اجتماعي، قانون گرايي، مناسبات اجتماعي، آسيب هاي رواني، مسئوليت پذيري، مهارت زندگي جمعي، مصرف گرايي، خدمت به مردم، اخلاق، خلاقيت و نوآوري با محوريت سبك زندگي اسلامي از موضوعات مطرح شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي اجرا در استان هاست.
شهردار اروميه نيز گفت: شهرداري به اجراي برنامه ها و پيوست هاي فرهنگي در قالب طرح هاي عمراني و خدمات شهري راغب است و از هر پيشنهادي در اين خصوص حمايت مي كند.
محمد حضرت پور اضافه كرد: اقدامات فرهنگي انجام شده در طرح هاي شهري اروميه نيز تاكنون به ابتكار مديريت شهري بوده و تاكنون هيچ راهكار عملي براي اجراي طرح هاي فرهنگي به شهرداري ارائه نشده است.
رئيس خبرگزاري جمهوري اسلامي در مركز آذربايجان غربي نيز به عنوان يكي از اعضا شوراي فرهنگ عمومي استان در اين جلسه با اشاره به لزوم همراهي و مشاركت سازمان هاي مردم نهاد و بخش خصوصي در گفتمان سازي 'اقتصاد مقاومتي؛ توليد و اشتغال' اظهار كرد: ايجاد زيرساخت ها و بهبود فضاي كسب و كار بر عهده قوه مجريه است اما شوراي فرهنگ عمومي مي تواند در مسير ارتقاء فرهنگ كار و اصلاح سبك زندگي گام بردارد و مسير را براي تحقق شعار سال فراهم كند.
عليرضا فولادي با اشاره به اينكه فرهنگ كار نيازمند تغييرات بنيادي است، ادامه داد: اين موضوع مي تواند به عنوان دستور جلسه در شوراي فرهنگ عمومي اينا ستان مطرح شود.
به گزارش ايرنا، موضوع پيوست فرهنگي در آذر ماه سال 86 در ديدار رهبر معظم انقلاب با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح شده و بر اين اساس مواردي در اين خصوص در برنامه پنجم توسعه كشور گنجانده شده است.
شوراي فرهنگ عمومي بالاترين مرجع استاني در سياست گذاري فرهنگي و رسيدگي به مسائل و مشكلات حوزه فرهنگ در استانهاست و شوراي فرهنگ عمومي اين استان تاكنون 103 جلسه برگزار كرده و يكهزار و 67 مصوبه داشته است.
8137/3072** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۲
اروميه- ايرنا- نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي و امام جمعه اروميه گفت: با توجه به فرمايشات رهبر معظم انقلاب مبني بر وجود پيوست فرهنگي در طرح هاي مختلف، مسئولان بايد توجه لازم را داشته باشند و اين پيوست در طرح هاي اقتصادي و عمراني به حاشيه رانده نشود.