مسكو - ایرنا - وزیر امور خارجه روسیه با انتقاد از رد پیشنهاد مسكو و تهران برای اعزام كارشناسان بین المللی به خان شیخون سوریه با هدف تحقیق در باره واقعه شیمیایی اخیر، اعلام كرد: رد این پیشنهاد پذیرفتنی نیست و طرف های غربی دلایل قانع كننده ای برای اقدام خود مطرح نكردند.

به گزارش ایرنا، ایران و روسیه از سازمان منع تسلیحات شیمیایی در ژنو خواستند، كارشناسان خود را به خان شیخون و پایگاه الشعیرات سوریه اعزام كند كه در نشست تصمیم گیری با رای مخالف غربی ها رد شد.
سرگئی لاوروف روز جمعه در دیدار با وان ایی وزیر خارجه چین در آستانه پایتخت قزاقستان گفت: پیشنهاد مشترك ما برای اعزام كارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی به خان شیخون به منظور تحقیق پیرامون كاربرد سلاح شیمیایی در این منطقه بدون هر گونه توضیح قانع كننده ای از سوی هیات های غربی رد شد.
خبرگزاری روسیا سگودنیا به نقل از سخنان لاوروف نوشت: مواضع شركای غربی در این مساله كاملا نقص داشت و در واقع سازمان منع تسلیحات شیمیایی را از اعزام كارشناسان به محل حادثه در خان شیخون و پایگاه هوایی الشعیرات منع كرد.
وزیر خارجه روسیه گفت: این وضعیت را بسیار جدی می دانم، زیرا در شرایط كنونی دروغ ادعای كاربرد سلاح شیمیایی توسط ارتش سوریه كاملا آشكار شده است.
وی ادامه داد: این ادعای جعلی به این منظور مطرح شد تا از اجرای قطعنامه 2254 كه در آن حل و فصل سیاسی مسائل سوریه با مشاركت تمام طرف ها پیش بینی شده است، جلوگیری و مقدمات مداخله (نظامی) در این كشور برای سرنگونی حكومت فراهم شود.
لاوروف گفت: این وضعیت در شرایطی است كه مقام های انگلیسی و فرانسوی مدعی شده اند، كارشناسان آنها نمونه هایی از محل حادثه در خان شیخون را به دست آورده اند، اما در پاسخ به پرسش های طرف روسی كه نمونه ها را چگونه، چه كسانی و چه هنگامی برداشته اند؟ پاسخ نمی دهند.
وی افزود: چنین وضعیتی موجب بی اعتبار شدن این سازمان بین المللی (منع تسلیحات شیمیایی) می شود و باید از ادامه این تلاش ها، جلوگیری كرد.
میخائیل اولیانف رئیس اداره منع گسترش و كنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه
از تصویب نشدن پیشنهاد مشترك این كشور و ایران برای تحقیق میدانی درباره واقعه خان شیخون سوریه انتقاد كرد و این اقدام را غیرقابل پذیرش خواند.
وی گفتنتایج رای گیری در شورای اجرایی سازمان منع تسلیحات شیمیایی منجر به رد پیشنهاد روسیه و ایران برای تحقیق میدانی واقعه خان شیخون، قابل انتظار بود.
مقام روس اظهار كرد: برای تائید چنین تصمیمی در نشست به دو سوم آرا نیاز بود،اما آرای كشورهای غربی بیش از یك سوم بود.
اولیانف به خبرگزاری روسیا سگودنیا گفت: به این ترتیب، هیچ شانسی برای اعزام ناظران بین المللی به منطقه محل واقعه شیمیایی خان شیخون وجود ندارد كه نتیجه می گیریم، كشورهای غربی پذیرفته اند، ارتش سوریه جنگ افزار شیمیایی بكار نبرده است و به همین دلیل هم مانع اعزام گروه ناظران بین المللی شدند تا تحقیقات دقیق انجام نگیرد و این واقعیت آشكار نشود.
سرگئی ریابكوف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز در این باره روز پنجشنبه گفت: تحریف وقایع سوریه در كشورهای غربی روزمره شده است و این وضعیت مربوط به حادثه شیمیایی خان شیخون نیز می شود.
مقام روس در مصاحبه با روزنامه كامرسانت اظهار كرد: متاسفانه نشست اخیر هیات اجرایی سازمان منع تسلیحات شیمیایی نگرانی ما را در این باره تشدید كرده است. باید تاكید كرد كه ادامه تلاش های دیپلماتیك كنونی تنها راه حل مسائل پیش آمده پس از حادثه شیمیایی خان شیخون است.
15 فرودین ماه منابع وابسته به گروههای مسلح ضدسوری از وقوع حمله شیمیایی در شهر خان شیخون واقع در جنوب استان ادلب خبر دادند و بدون ارائه دلیل و مدركی، سوریه را متهم به پرتاب بمب شیمیایی كردند.
رسانه ها به استناد منابع خبری ضددولتی سوریه، شمار قربانیان حادثه شیمیایی خان شیخون را 100 كشته و 400 زخمی اعلام كردند.
دمشق نیز با رد این ادعا، ضمن اشاره به نابودی تمامی جنگ افزارهای شیمیایی خود بنا به تائید كارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی، این اقدام را دسیسه جویی برای انجام حمله خارجی به سوریه خواند و همراه روسیه و ایران خواستار انجام كارشناسی دقیق و بی طرفانه شد.
اروپام 391 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا