الهام امین زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، افزود: در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، شایسته سالاری باید جایگزین مدیریت جناحی و سیاسی شود و فرایند انتخاب اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در حوزه معرفت اندیشی و دانایی محوری باشد و جایگزین مدیریت مصلحت اندیشی شود.
وی ادامه داد:صرفا نمی گوییم افراد منتخب، چهره نباشد اما بسیاری از چهره های گمنام هستند كه دغدغه خدمت دارند و از سویی دیگر نیز دانش لازم برای مدیریت شهر را دارا هستند و می توانند با دانایی محوری مشكلات را حل كنند.
امین زاده اظهار كرد: توسعه یافتگی شهرها و روستاها بخش مهمی از تكریم شهروندان است و توسعه پایدار باید دغدغه اعضای شورای شهر باشد و در راستای رفع معضلات شهری در حوزه های مختلف از جمله مسائل زیست محیطی، ساخت و سازها، مسائل فرهنگی، معضلات ترافیكی و اموری از این قبیل اهتمام و تلاش كنند.
وی اضافه كرد: شوراهای شهر و روستا در حوزه حقوق شهروندی و عدم تمركز حاكمیت و تصدی گری، نزدیك ترین و وابسته ترین گروه به مردم هستند و می توانند دغدغه های شهروندان را به حاكمیت منتقل كنند بنابراین اصل محوری منافع شهروندان باعث می شود تا این شوراها تاثیرگذار باشند.
امین زاده تصریح كرد: حفظ منافع و افزایش سطح رضایتمندی مردم در شوراهای شهر باید به عنوان یك اصل اساسی مطرح باشد و خواست ها و تمایلات شخصی و جناحی كنار گذاشته شود.
** شوراهای اسلامی شهر و روستا، مزیت قانون اساسی است
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی، شوراهای اسلامی شهر و روستا را مزیت قانون اساسی دانست و گفت: در قانون اساسی بحث شور و مشورت مورد تاكید قرار گرفته و می توان دریافت كه تقسیم قدرت بین مردم و كاهش قدرتی كه بخواهد صرفا منافع فردی و حزبی را داشته باشد، مورد توجه قانون اساسی است.
امین زاده خاطرنشان كرد: خدمتگزاری در شوراهای شهر و روستا یكی از مسئولیت های ملی است و باید افراد واقعا دلسوز و متعهد، به دور از دغدغه های مالی و جناحی تنها به فكر شهروندان باشند تا از این طریق بدون اینكه بخواهند اهداف سیاسی و مالی داشته باشند، قوام و دوام شوراهای اسلامی شهر و روستا را در نظام حقوقی كشور دنبال كنند و در تصمیم گیری های حاكمیت سهم و نقش موثری داشته باشند.
**تدوین دوره آموزشی برای اعضای شورای شهر ضروری است
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی تدوین دوره آموزشی برای اعضای شورای شهر را ضروری دانست و
پیشنهاد داد تا وزارت كشور برای اعضای شوراهای شهر به ویژه در شهرهای كوچك و روستاها، دوره های آموزشی نظام مند برنامه ریزی كند تا افراد منتخب مردم كه با حسن سابقه وارد شوراها می شوند، آموزش های مدیریت شهری ببینند و با مبانی قانونی و چشم اندازهای حقوقی آشنا شوند.
وی اضافه كرد: اگر اعضای شوراهای شهر و روستا در زمینه حد و حدودهایی كه یك عضو شورا باید رعایت كند تا بتواند موفق عمل كند، آگاهی های لازم را كسب كرده باشد، آنگاه آسیبی به خود و مردمی كه به او رای داده اند، وارد نمی كند.
** لزوم آسیب شناسی فعالیت های شوراها
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با تاكید بر لزوم آسیب شناسی فعالیت های شوراهای فعلی، اظهار كرد: خدمات شورای شهر در سطح شهرها باید پایش و ارزیابی شود و بدین منظور خوب است تا گروه هایی متمركز از سازمان های مردم نهاد در هر شهر، وضعیت شوراهای شهر را آسیب شناسی كنند تا ببینند كه آیا وافعا محور اصلی شوراهای شهر منافع شهروندان بوده است یا خیر و آیا شوراها توانسته اند برای حل مشكلات شهری تاثیرگذار باشند همچنین ارتباط شوراها با شهرداری ها نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
امین زاده یادآور شد: شوراهای اسلامی شهر و روستا، نهاد های جدیدی هستند كه بعد از انقلاب اسلامی و به استناد قانون اساسی به وجود آمده اند و باید دید كه آیا این شوراها توانسته اند با آگاهی و دانش، مدیریت شهری را ارتقا بخشند كه آثار تصمیماتشان را در حل مشكلات شهری شاهد باشیم یا خیر.
وی اضافه كرد: اعضای شورای شهر با صداقت با مردم برخورد كنند تا مردم به آنان اعتماد كنند و در اداره امور شهرها مشاركت داده باشند تا از طریق هم افزایی و ایجاد اعتماد و همدلی بین مردم و شوراهای شهر مدیریت شهری به بهترین نحو صورت گیرد اما اگر اعضای شوراها دغدغه خدمت به مردم را نداشته باشند و سایر دغدغه ها را دنبال كنند، سرمایه اجتماعی هنگفتی را از دست خواهیم داد كه فقدان آن جبران ناپذیر است.
انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری در 29 اردیبهشت 1396 برگزار می شود.
اجتمام(4) 3229**1440
خبرنگار: حنانه شفیعی** انتشار:گلشن
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۳
تهران- ایرنا- دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی، ملاك انتخاب اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا را شایسته سالاری دانست و افزود: شهروندان افرادی را انتخاب كنند كه دغدغه های شخصی و سیاسی نداشته باشند بلكه دغدغه خدمت رسانی و توسعه پایدار شهر از سوی نامزدها را مد نظر قرار دهند.