پكن - ایرنا - «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین گفت كه سازمان همكاری شانگهای نیازمند تقویت همكاری و مناسبات بیشتر میان اعضا در بخش‌های مختلف به منظور رسیدن به اهداف مشترك است.

به گزارش ایرنا، وی تاكید كرد كه این سازمان با چالش های تازه ای روبرو شده و تحولاتی را تجربه كرده است كه باعث می شود همكاری های بیشتری میان اعضا در عرصه های اقتصادی، سیاسی و امنیتی وجود داشته باشد.
وی كه كشورش از موسسان سازمان همكاری شانگهای محسوب می شود، به آستانه پایتخت قزاقستان سفر كرده است تا با همتایان خود در باره مسایل امنیتی، مشكلات اقتصادی و سیاسی موجود گفت وگو كند.
روزنامه گلوبال تایمز چین روز شنبه در مطلبی از قول وی آورده است: امسال مصادف با پانزدهمین سالگرد امضای منشور این سازمان است و باید برنامه های ابتكاری داشت، به سمت همكاری های برد ـ برد حركت كرد و در عین حال این سازمان را یك الگو در روابط بین المللی قرار داد.
چین می گوید كه سازمان همكاری شانگهای و اعضا و ناظران آن نقش مهمی در مبارزه با تروریسم و نیروهای افراطی و تقویت مسایل امنیتی دارند.
ژوئن سال گذشته میلادی (خرداد - تیر) هند و پاكستان اسناد مربوط به تعهدات خود به سازمان را امضا كردند و از آن زمان رسما فرایند ملحق كردن آنها به سازمان به عنوان اعضای جدید آغاز شده است.
انتظار می رود كه بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته این دو كشور تا پایان سال جاری میلادی در اجلاس سران در آستانه به عضویت رسمی سازمان درآیند.
«وانگ یی» گفت كه اگر این اتفاق رخ دهد این سازمان از لحاظ قلمرو سرزمینی و جمعیت در جهان همتا نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه چین در اجلاس وزیران خارجه سازمان همكاری شانگهای همچنین خواستار همكاری منطقه ای برای شكست تروریسم شده است.
سازمان همكاری شانگهای كه یك سازمان بین دولتی منطقه ای برای همكاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی است، سال 1385 تاسیس شد كه شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان، ازبكستان و در برگیرنده معادل 30 میلیون و 189 هزار كیلومتر مربع مساحت، سه پنجم گستره آسیا و حدود یك میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت (نزدیك 25 درصد جمعیت كره زمین) است.
با توجه به عضویت هند و پاكستان و سپس در آینده ای نزدیك برنامه پیوستن ایران، این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار كیلومتر مربع به یكی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل می شود كه منافع دوجانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شركای اقتصادی غیر عضو دارد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی